Ogródek AGNESS
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek AGNESS
Aga co ja "paczę" śnieg???
takie podziwiam piękne lato hortusie i tawułki, a tu jak to świetnie Magda określiła ZONK, gdzie ty mieszkasz kobieto w Suwałkach lubelskich
słoneczka życzę 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co Ty powiesz Agnieszko, śnieg u Ciebie? U mnie mżawka ale dość dzisiaj przyjemnie , ciepło ale bez
od niedzieli. Tawułki ..jakoś nie przepadam za nimi i u mnie nadal raczej na obrzeżach działki zapełniają fantastycznie cieniste miejsca .To jedne z moich pierwszych działkowych /podarowanych/ roślin i jakoś dotychczas nie dokupiłam ani jednej mimo,że roślin kupuje dużo
Mam w różnych miejscach ale wszystkie z podziału własnych.Ale miejsce u mnie mieć będą zawsze!

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aguś, po prostu marzec ...chciał zaznaczyć teren
A ogrodem zachwycam się wraz z kolejnymi zdjęciami. Pięknie. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aldonko gdy taka aura za oknem, to trzeba jak najwięcej kolorków przywoływać
Z trawką pozostaje jedynie obserwować..... może akurat sie uda..... najwyżej trzeba będzie troszkę poczekać....
Ależ masz cudownego psa... pokazy, szkolenie policyjne
.... to prawdziwy skarb.... a w ogóle moja ukochana rasa
eM też taki zdolny, ze przejdzie kursy ???
Monisiu jeśli chcesz to uskubię Ci tawułkę.... chodzi Ci o tę wysoką pod samą ścianą tarasu???
A to, że w moich stronach nie bywasz, to powód do żalu..... bardzo chętnie gościłabym Cię na kawce i pogaduchach
Mnie też już łapki swędzą do prac ogrodowych.... Wy przynajmniej troszkę mogliście popracować, a ja prawie jeszcze nic.... odrobinę badylków przycięłam, bo cały czas było zimno....
Aniu no nie mam.... naprawdę nie mam....ale wciąż jakimś cudem znajduję
Wciąż coś przesadzam, przenoszę i tworzy się dziurka, w którą ja bęc - roślinkę
Jeszcze mam ogromne zakusy na jeżówki..... uwielbiam je i marzą mi się różne odmiany..... one wszystkie są takie cudne.... no i koniecznie muszę dosadzić troszkę niskich irysków... ale to maluszki, więc znajdzie się miejsce gdzieś w nóżkach wyższych bylin....
Iwonko ja tez już tęsknię do tej bujności i kwiatowego przepychu..... mogę siedzieć godzinami i wpatrywać się w rośliny..... chociaż na siedzeniu to nigdy się nie kończy, bo zawsze znajdzie się jakiś chwaścik do wyrwania, przekwitnięty kwiatuszek do wycięcia, czy brzeg rabaty do wyrównania
A śnieg..... mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk odchodzącej zimy....
Kasiu na moim wschodzie zima długo nie chce odpuścić..... tak jest każdego roku..... wiosna jest co najmniej o 2 tygodnie opóźniona do reszty kraju.... ale gdy już zrobi się ciepło, to roślinki kwitną na wyścigi i błyskawicznie nadrabiają opóźnienie..... tylko to oczekiwanie jest takie ....upierdliwe , szczególnie, gdy w forumkowych ogrodach kwitną już łany kwiecia wszelakiego....
Maryniu ano śnieg..... mam nadzieję, że to taki ostatni psikus zimy i przyjdzie wreszcie słoneczko i ciepełko i do mnie...
Co do roślinek, to wszyscy mamy różne preferencje, jedne kwiatuszki zapadają nam w serca od razu, inne potrzebują czasu, żeby znaleźć do niego drogę, a jeszcze inne nigdy nas nie zachwycą..... dlatego nasze ogrody tak bardzo się różnią i mimo wielu podobieństw, nigdy nie będą takie same
Małgosiu no tak, przecież to praktycznie jeszcze zima....ale to wczesna przyjście wiosny, te cudne kolorowe kwiatuszki w wielu ogrodach, dały nam taką nadzieję na coraz cieplejsze dni, że taki śnieżny widok zaskoczył....
Dziękuję za miłe słowa o ogródku
Dalej odganiamy zimę
dzwoneczki....

Z trawką pozostaje jedynie obserwować..... może akurat sie uda..... najwyżej trzeba będzie troszkę poczekać....
Ależ masz cudownego psa... pokazy, szkolenie policyjne
eM też taki zdolny, ze przejdzie kursy ???
Monisiu jeśli chcesz to uskubię Ci tawułkę.... chodzi Ci o tę wysoką pod samą ścianą tarasu???
A to, że w moich stronach nie bywasz, to powód do żalu..... bardzo chętnie gościłabym Cię na kawce i pogaduchach
Mnie też już łapki swędzą do prac ogrodowych.... Wy przynajmniej troszkę mogliście popracować, a ja prawie jeszcze nic.... odrobinę badylków przycięłam, bo cały czas było zimno....
Aniu no nie mam.... naprawdę nie mam....ale wciąż jakimś cudem znajduję
Wciąż coś przesadzam, przenoszę i tworzy się dziurka, w którą ja bęc - roślinkę
Iwonko ja tez już tęsknię do tej bujności i kwiatowego przepychu..... mogę siedzieć godzinami i wpatrywać się w rośliny..... chociaż na siedzeniu to nigdy się nie kończy, bo zawsze znajdzie się jakiś chwaścik do wyrwania, przekwitnięty kwiatuszek do wycięcia, czy brzeg rabaty do wyrównania
A śnieg..... mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk odchodzącej zimy....
Kasiu na moim wschodzie zima długo nie chce odpuścić..... tak jest każdego roku..... wiosna jest co najmniej o 2 tygodnie opóźniona do reszty kraju.... ale gdy już zrobi się ciepło, to roślinki kwitną na wyścigi i błyskawicznie nadrabiają opóźnienie..... tylko to oczekiwanie jest takie ....upierdliwe , szczególnie, gdy w forumkowych ogrodach kwitną już łany kwiecia wszelakiego....
Maryniu ano śnieg..... mam nadzieję, że to taki ostatni psikus zimy i przyjdzie wreszcie słoneczko i ciepełko i do mnie...
Co do roślinek, to wszyscy mamy różne preferencje, jedne kwiatuszki zapadają nam w serca od razu, inne potrzebują czasu, żeby znaleźć do niego drogę, a jeszcze inne nigdy nas nie zachwycą..... dlatego nasze ogrody tak bardzo się różnią i mimo wielu podobieństw, nigdy nie będą takie same
Małgosiu no tak, przecież to praktycznie jeszcze zima....ale to wczesna przyjście wiosny, te cudne kolorowe kwiatuszki w wielu ogrodach, dały nam taką nadzieję na coraz cieplejsze dni, że taki śnieżny widok zaskoczył....
Dziękuję za miłe słowa o ogródku
Dalej odganiamy zimę

Aga jak mi wstyd kolejna odsłona a ja dowiaduje się chyba ostatnia 
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
-
ella52
- 200p

- Od: 8 lut 2011, o 18:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłam do Ciebie zobaczyć co słychać w ogrodzie a tu śliczne fotki,już nie mogę się doczekać na takie takie widoki w rzeczywistości
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś no to zadzwoniłaś teraz porządnie:)
Dzwoneczki przywołają do Ciebie słoneczko
Robisz im śliczne fotki 
Dzwoneczki przywołają do Ciebie słoneczko
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Cieszę się bardzo, że zrobiło się miło, ale ja tylko mówię prawdę o Twoim cudnym ogródkuAGNESS pisze:Alu jesteś przemiła, dziękuję bardzo za tak pochlebną opinię moim ogródku. Jest mi naprawdę bardzo miło
Pogody za oknem nie zazdroszczę, słyszałam, że padał drobny śnieg z deszczem (u mnie też rano jakiś drobny śnieg z deszczem wymieszany popadał, ale to była chwilunia), ale u Ciebie nawet białawo się zrobiło, o zgrozo. Słyszałam, że od piatku ma się poprawiać podobno aura, ale pożyjemy zobaczymy.
Śliczne dzwonki, u mnie latem stoją w wazonie bibułkowe ;)
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś , ja także tęsknie za ukwieconym ogrodem , ale teraz tylko kilka drobnych kwiatuszków . To też cieszy , bo pierwsze po długiej przerwie , ale krótkie ich podziwianie
Trochę zazdroszczę forumkom z cieplejszych rejonów , my zawsze z tyłu
Dogonimy ich, ale dopiero w czerwcu . Płaty śniegu i ja z rana widziałem , pewnie ostatni śnieg ''wymiatali'' 
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Aguś
prześlicznie masz wkomponowane tawułki i żurawki na rabatkach
.
Dzwoneczki też lubię
i widzę,że masz ich sporo gatunków 
Dzwoneczki też lubię
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Agusiu kochana zadzwoniłaś i jestem ,ale ze mnie gapa
Ostatnio nie mogę z niczym zdążyć ...przepraszam
Uwielbiam Twój raj, jak z obrazów Moneta ...ogród ...cudny,kolorowy,ukwiecony do granic możliwości
Buziaki!!
Uwielbiam Twój raj, jak z obrazów Moneta ...ogród ...cudny,kolorowy,ukwiecony do granic możliwości
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Śliczne dzwoneczki ...a gdzie jest Thor Pedo ?...chyba nie zniknął
...Kupiłam późnym latem pełnego , ale był bez nazwy ...jak to w Kwiaciarni bywa ...i widzę zieloniutkie listeczki ...więc żyje , co mnie ogromnie cieszy
.
U mnie pogoda - nijaka , ani deszczu , ani słońca , tylko buro , szaro , ponuro - nie lubię takiej pogody
.
Serdeczności Agusiu
U mnie pogoda - nijaka , ani deszczu , ani słońca , tylko buro , szaro , ponuro - nie lubię takiej pogody
Serdeczności Agusiu
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Mogłabyś uskubać dla mnie tego fioletowego cudeńka
byłoby super, bo kolor jest bardzo w moim guście, a ja mam tylko białe i bordowe. Nawet nie wiedziałam, że tawułki można mnożyć przez podział
Odnośnie bywania w okolicy- kiedyś z Mężem wybraliśmy się do Kazimierza na kilka dni w połączeniu z podróżą sentymentalną do Lublina- Mąż tam studiował na KULu i chciał pozwiedzać znajome kąty.
Mojego psiaka odbierałam z hodowli z Lubartowa- i to wszystkie moje wycieczki w tamte rejony.. Miłe jest to, co napisałaś o ugoszczeniu mnie-
Bardzo podoba mi się balustrada na tarasie- chciałam kiedyś takie mieć na balkonie ale poszliśmy na łatwiznę- metal.. jednak oczy ciągnie do takich, jak u Ciebie
Odnośnie bywania w okolicy- kiedyś z Mężem wybraliśmy się do Kazimierza na kilka dni w połączeniu z podróżą sentymentalną do Lublina- Mąż tam studiował na KULu i chciał pozwiedzać znajome kąty.
Mojego psiaka odbierałam z hodowli z Lubartowa- i to wszystkie moje wycieczki w tamte rejony.. Miłe jest to, co napisałaś o ugoszczeniu mnie-
Bardzo podoba mi się balustrada na tarasie- chciałam kiedyś takie mieć na balkonie ale poszliśmy na łatwiznę- metal.. jednak oczy ciągnie do takich, jak u Ciebie
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ile Ty masz dzwonków
I dopiero za sprawą Moniki zwróciłam uwagę na balustradę. Mam taka samą na balkonie 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
No nareszcie doczekałam się powtórki z dzwoneczków
Podobnie jak Ty uwielbiam je. Obiecałam sobie w tym roku lepiej je wyeksponować. Większości z nich przyda się przeprowadzka.
Chciałabym dowiedzieć się co to za dzwonek - ten biały, delikatny na rabacie z iglakami i rh.
Chciałabym dowiedzieć się co to za dzwonek - ten biały, delikatny na rabacie z iglakami i rh.