Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Witaj Michał... :wit
Wszystkiego dobrego Ci przesyłam... :)
Czytałam u Marysi, że sezon wiosenny rozpocząłeś i szalejesz w ogrodach... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu Jednak pozostanę przy swoim upodobaniu, przecież to jest ładniejsze niż indyk :D
Obrazek
Ewa Chciałbym tego Twojego Szkodnika zobaczyć jak szukał Darmokota i Hamleta też ;:306
Bogusiu Słowo prosi Darmokotowi jest obce, on nakazuje, wymaga wymusza....ale na pewno nie prosi ;:306 Nie nauczył się prosić, myśli, że wszystko mu się należy :wink:
Marta Takimi wrzaskami na każdym by wszystko wymusił, najlepiej jak czasem on sie drze , że czegoś chce, ja się drę , że nie dostanie to on jeszcze głośniej....aż w końcu dostanie ;:14
Tereniu Ciemierniki dopiero jutro posadzę to będą zdjęcia, wciąż się waham gdzie ale chyba pójdą od drogi pod żywopłot bo wziąłem je ze stanowiska cienistego choć nie tak wapiennego jak u mnie, wysiewają sie jak chwast więc nie będą rosły w pobliżu innych kwiatków. Kotki grzecznie śpią w pokoju, jedynie ta krzykliwa dziś nie przyszła a wczoraj znów od niej czułem fajki....gówniara się w nałóg wciągnęła ;:192
Dorotko Szalałem ale nie u siebie, u siebie jutro zaczynam, zrobię chyba tak: wywalę kompost, posadzę ciemierniki, opryskam drzewa (o ile mam miedzian bo nie pamiętam), chętnie bym maliny przesadził, po dzisiejszych wygibasach dobrze się czuję więc jeszcze pewnie nie jedno jutro zrobię :D Dziękuję i wzajemnie, życzę miłego wieczoru. Zdjęcia będą jutro :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie został Miedzian z ubiegłego roku, bo kupiłam zimą, a potem nie zdążyłam użyć :evil: Nie zmarnuje się 8-)
Ostatnio przyjechał syn. Cieszył się, że te moje koty są łagodne, mało nerwowe, nieagresywne, bo będąc u swojej ulubionej weterynarz napatrzył się i nasłuchał o tym, co takie zwierzątko potrafi zrobić :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale Darmokot zdradza Cię z jakimś nałogowcem ;:oj
No to papuga możesz sobie w B. pooglądać, bo na swojego to się raczej nie doczekasz ;:306
Nie krzycz na koty o 4 nad ranem, a może później Cię obudzą i jakiś wschód słońca zrobisz :wink: Jutro ma być słonecznie :D
A Ty masz tulipanowca?
Mizianko dla kotków ;:204
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa Trzeba było pokazać synowi Darmokota, niech docenia , że Wasze koty nie są kłótliwe :D
Marysiu Mam 2 tulipanowce, ale nieduże, jeden ma 2,5 metra, drugi 1,5 m, szybko rosną, miałem kiedyś Aureomarginatę ale padła, odbiła jako zwykły i też padło. Ale kiedyś sobie jeszcze takiego kupię. Wschód dziś widziałem, było bardzo czerwone słońce bez promieni, takie leciutko zamglone choć mgły nad ziemią nie było.
No właśnie co do mojego papuga...szukałem informacji o jego odrodzeniu ale obecnie bardziej skupili się na turach i mamutach. Tura nie chcę a mamuta tym bardziej. Albo nie, mamut by się przydał, pojechałbym na nim do Pat sprawdzić czy jej zasieki naprawdę są na mamuty :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Michale po drodze prawie w każdym ogrodzie są zasieki .... więc mamut nim dojedzie do Pat chyba by padł :shock:
Moje też nieźle egzystują tzn zarastają, bo nawet wzięłabym się za nie ale porosło je takie trawsko, że nie idzie tego pokonać. Gdyby nie jeszcze większe u sąsiada to z dymem trzeba byłoby puścić....no nie żartowałam , nie puszczę :uszy
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Michale zapraszam z mamutem lub bez, ale obawiam się że tej pierwszej opcji moje zasieki by nie przetrwały, bo coraz mniejsze się robią :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Darmokot pisze:....... a dziś dostałem chyba z 15 ciemierników dzikich i jutro zamierzam je sadzić.
Ja też poproszę o jeden w doniczce ;:180 ;:168 zawsze będziesz miał mniej do sadzenia ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Gdzie by ten ciemiernik nie rósł to i tak Ci dam :wink: Wsadzone wyglądają tak

Obrazek

Dziś w ogrodzie aż wrzało, pomimo odczuwalnych skutków wczorajszej roboty wziąłem się za grabienie liści bo jesienią ich nie ruszałem bo myślałem, że pomogą rośliną przetrwać mrozy. Mrozów nie było więc okrycie okazało się zbyteczne, najgorsze są liście z platana, sztywne, nie rozkładają się i wylatują z taczki. Po porządkach wygląda jakby nieśmiało wkradała się do ogrodu wiosna

Obrazek

Łebki pokazały różne rośliny m.in. miodunka, zakwitł barwinek, korona cesarska, serduszka białą i wiele innych cebulowych wiosennych

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nornice pod długo zalegającym śniegiem zrobiły sobie bunkry

Obrazek

Kilka dni temu dostałem wielką ilość mieczyków od Marty Marginetki :D Dziś już planowałem dla nich miejsce

Obrazek

Koty jeszcze kilka dni temu większość czasu spędzały w takiej pozycji

Obrazek

A obecnie tak

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Darmokot jest od 2 dni zaskakująco miły, nie krzyczy, mało syczy,nawet fajkami nie śmierdział dziś - coś jest nie tak. Może go niepokoi pogoda? Choć u mnie jak najbardziej w dalszym ciągu trwa zima :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Zima zimą a jutro trzeba na targ jechać nasiona warzyw kupować i pewnie nie tylko na nasionach się skończy...W piątek będę mieć gościa - odwiedzi mnie nasz forumowy Jacek :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje koty zachowują się podobnie :D Tylko porządki mam daleko mniej zaawansowane niż u Ciebie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale widać Darmokot podczytuje FO i wzięła sobie do serca kociego Twoje słowa :wink: Te rozglądające się koty bardzo widowiskowe ;:333
Mieczyki ;:215 a z tą zimą to nie przesadzaj ....wiosna w pełni Obrazek Jakieś inne liście mają te ciemierniki :D
Udanych zakupów i miłego spotkania w piątek!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał :wit :wit Ale pięknie wysprzątałeś ;:138
Wiosnę już widać , a co ten śnieg tam jeszcze robi ???
Super sesja z kotami - wygłaskaj ich wszystkich ;:108 Mieczyków moc - ależ będzie kolorowo ;:333
Powodzenia w zakupach , zobaczy są lilie na targu .
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Pozdrowienia z Hamburga dla Ciebie i wszystkich kotków :wit Zobaczyłam Twój uporządkowany ogród i zatęskniłam za swoim :D Wczoraj.i byliśmy na działce u córki zrobiliśmy małe porządki co mi zrekompensowało brak mojej działki.W sklepach ciekawych nasion nie ma zbyt wiele.Kupiłam sałatę prawie czarną i jeszcze taką inną i dziwacznych liściach oraz czarną fasolkę.
Wygłaskaj kociaki o ile zejdą już z drzew :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Moje koty też by tak bardzo chętnie, ale w oczekiwaniu aż mamusia uzbiera im na kastrację, muszą siedzieć z nosami przyklejonymi do szyby :( Tylko Spike szaleje, ale jako kot odważny inaczej stara się szaleć tylko, jak ja jestem w ogrodzie i nie oddalać się na dalej niż 2 metry ode mnie :)

Z tą zimą to nie przesadzajmy, jedna łacha śniegu zimy nie czyni :wink: Drzewa w sadzie puszczają Ci już pąki? Bo u mojej wczoraj cietej czereśni to były już takie fest nabrzmiałe...w sumie muszę gałązki wziąć do domu do wazonu, a nuż zakwitną?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tak tylko na szybko bo za chwilę jadę na targ. Dziś bohaterką mojego snu była Pat. Zadzwoniłą do mnie żeby jej tuje obciąć. Po przybyciu pod Lwówek (nie na mamucie) wyszła Pat ze swojego domu, pokazała mi 2 malutkie krzaczki w donicach do cięcia. Flo i Sara bawiły się na górze choć Sara nie była taka uśmiechnięta jak zawsze, miała jakąś taką przerażającą minę. Po obcięciu krzaków Pat zawołała mnie na górę, żeby jej stół żyletką przeciąć bo dla jej męża ten stół był za duży ale że żyletką stół ciąć było ciężko obciąłem sobie końcówkę palca. Pat przyniosła stary bandaż i zamiast dać mi sama sobie swoje palce poowijała i miałą ogólnie taki śmieszny piskliwy głos. Potem poleciła mi iść ze swoją mamą (wyglądała jak aktorka , która grała w serialu Dharma i Greg matkę Grega) na spacer z pieskiem, piesek był bardzo mały i agresywny i ciągle musiałem pod npgi patrzyć żeby mnie nie uchamrał. Szliśmy po jakiejś skarpie między białymi blokami i placami zabaw, jednak ludzi tam nie było bo mama Pat chciała iść na swoją działkę bo mówiła, że u Pat jej nic w ogrodzie robić nie wolno. Psa prowadziliśmy na podwójnej smyczy.Potem znów byłem w domu Pat , patrzyłem przez okno jak wylewa Bóbr a zza Bobru widać te białe bloki a nad nimi chyba starówkę ze Lwówka. Przyszła Pat i powiedziała, żeby pozaklejać jej dziury w ścianie i przyniosła piankę do okien. Tłumaczyłem , że pianką się nie da a ona , że zaraz przyjedzie fachowiec i tak zrobi. Rzeczywiście przyjechał , był gruby i miał na imie Marcin, zasiadł na kanapie , włączył telewizor i stwierdził, że żadnych dziur zaklejał nie będzie a ja siedziałem obok i się zastanawiałem jak mi się opłacało jechać 500 km żeby 2 tuje obciąć. Do pokoju weszła Pat, coś chciała ale nie wiem co bo Diablik zaczął skakać po podłodze i mnie obudził.
Na posty odpowiem po południu :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”