Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Mariolu aż szeroko otworzyłam jak to zobaczyłam :shock: :shock: :lol: Efekt piękny kto miał taki pomysł :?: super Jak to będzie fajnie wyglądało jak się roślinki rozrosną .
Miłego dnia zostawiam Ci kawusię Obrazek
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajna ta rabata z tych krótkich kołków,dobry pomysł :D
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Wszystko pięknie, tylko nie wolno niczego niszczyć w lasach, wykopywać i sadzić we własnych ogrodach.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

kocica pisze:Wszystko pięknie, tylko nie wolno niczego niszczyć w lasach, wykopywać i sadzić we własnych ogrodach.
Kocico ale Mariola pisała, że palisadę robi z pociętych gałęzi wiśni z jej posesji, więc chyba wszystko ok :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie piszę o palisadzie tylko o planach z wrzosami i dokładnej instrukcji wykopywania ich, Tess także zwróciła na to uwagę :wink:
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Mariolu, super pomysł na recykling :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

I nie tylko recykling, Gabi. :P
Jeśli się nie ukorzenią, to wzbogaca próchnicą glebę
i przywabią dżdżownice :lol:
A drewno wiśniowe - twarde i drogie.
Moje paliki z wiśni już 5-ty rok, jak nowe, siedzą w glinie i mają się wzocowo!
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

no a bratki do tej rabaty? i niskie goździki? I cały rok kolorowo będzie...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Już nasadziłam w nowej rabatce cebulki krokusów, tulipanów i narcyzów. Szafirki już tam były i namnożyły się więc jest szansa że część przeżyje moje "wykopki" Posieję tylko w przyszłym roku aksamitki, może bratki i oczywiście niskie goździki ( pokochałam je na tym forum ) i będzie ślicznie ( dziękuję za podpowiedź ) Więcej liliowców chyba na nią nie wcisnę ( korzenie ) ale może jakieś lilie.....? :):):):)

Wrzosów z lasu już nie chcę, okazyjnie kupiłam bardzo fajny wrzosik i zachorowałam na niebieski !!! Niestety widziałam po 12 czy 14 zeta to na razie się powstrzymałam. Mam kilka niedużych kępek różnych kolorów to zamarzył mi się niebieski. Może trafię jakiś mniejszy za mniejsze pieniądze......
Nie wiedziałam że nie można z lasu nic zabierać, o drzewach wiem bo przecież leśnicy sadzą według jakiegoś planu. Skoro grzybki czy jagody można to z wrzosami myślałam że też można..... Ale teraz jestem na etapie niebieskiego a nawet nie wiedziałam że takie istnieją :)

Jadziu - podejrzałam coś podobnego już jakiś czas temu w forumowym ogrodzie i zapamiętałam. Nie jestem aż tak pomysłowa by sama wpaść na taki pomysł....

Gizo - recykling jak najbardziej na miejscu - mam stosy gałęzi do palenia jesienią a jeszcze pod piłę trafi śliwka i jabłonka.... Tylko wkopywanie tych palików pomiędzy korzeniami nie należało do przyjemności - stąd dość nieregularny jej kształt....

Haniu - nie wiedziałam że aż tak dobrze zrobiłam :) Mam tylko nadzieję że się NIE ukorzenią bo i tak miałam sporo problemów z rabatą z powodu wielgachnych korzeni. Wiśnia miała kilkadziesiąt lat i kilkanaście metrów wysokości to i odpowiednio się rozrosła pod ziemią ...
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ale fajny pomysł z wykorzystaniem ściętego drzewa.Podoba mi sie i można go wykorzystać bez problemu,bez kupowania nowych pali w sklepie. :D :D :D Podpatrzyłam i pomyślę. :wink:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W szkółkach wrzosowatych wrzosiki są po 3 zł za doniczuszkę i to ładną doniczuszkę. Nie wiem gdzie takie potwory drogie sprzedają. W dodatku całkiem możliwe, że farbowane. Jeżeli bardzo Ci zależy na niebieskich to jak tylko będę u znajomych zajmujących się wrzosami to zapytam o prawdziwe niebieskie i mogę Ci kupić:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Cześć! Dotarłem do Ciebie dopiero teraz bo mam problemy z internetem spowodowane remontem w domu ;) W oko wpadły mi ładne odmiany róż. Stąd też moje pytanie: Czy znasz ich odmiany np tej herbacianej?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Bogusiu - możemy się jakoś dogadać bo wycinki drzew nie skończyłam. Do szału doprowadzają mnie stare jabłonie owocujące jak wariatki. Zbieram co tydzień jakieś 5-10 wiader jabłek......

Ewo
- kilka dni temu zakupułam właśnie chyba za 3 złote taki śliczny jasnoróżowy wrzosik, dlatego te w Obi wydały mi się potwornie drogie... Nie wiem czy farbowany, chyba tak, bo gdzie niby w naturze miałyby pojawić się intensywnie niebieskie wrzosy ? Oczywiście jeśli mogę skorzystać z propozycji to jestem chętna :)

Przemku
- pojęcia nie mam jak się nazywają moje róże.... Chyba muszę się pojawić ze zdjęciami na wątkach o różach, może ktoś mi pomoże ?
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku ale się zmieniło. Nie do poznania super pomyślałaś. Oj wierze wierze, że się namęczyłaś ale efekt rewelacyjny.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Piszesz, że zbierasz do 10-ciu wiader jabłek tygodniowo. Mam dla Ciebie plan biznesowy. Na ryneczek z jabłkami, a za zarobione pieniążki kupisz nowe roślinki do ogrodu. Co Ty na to? ;:191 ;:191
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”