Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Lilie i piwonie sprawdzają się tak sobie :? Lilie przechylają się i powinnam je wykopać, bo krzaki piwonii coraz większe.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Sabinko Przepiękne Te Twoje Lilie :D
Róże masz przepiękne ;:173
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo, tak właśnie myślałam, że to nie będzie długodystansowa miłość...
merymg, Królewską znam..Kiedyś wiosną tonęła w przebiśniegach, nie wiem jak jest teraz, dawno tam nie byłam ;:131
Paulii :wit dziękuję, lilie dopiero zaczynam doceniać, szczególnie te pachnące..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow ;:333 Piękne te twoje cuda ;:130 Przebiśniegi mówisz ;:224 Zbliża się wiosna , trzeba będzie szukać, bo ja ich w okolicznych lasach jeszcze nie spotkałam ;:65 . Ja jestem" imigrantka", więc trochę czasu jeszcze minie zanim poznam wszelkie tajemne zakątki okolic :;230
Dobrej nocki ;:19
Małgoś
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Jaka przepiękna ta Lilia z pierwszego zdjęcia ;:oj
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Witaj, zajrzałam do ciebie i zazdroszczę :D wszystko takie "dziewicze" dopiero co stworzone a u mnie pielęgnacja ogródka obecnie zaczyna coraz bardziej polegać na wyrywaniu, tego co się nadmiernie rozrosło :wink: Wczoraj wycinałam tawuły i derenia - a pamiętam jak po jednym badylku wsadzałam i jak chuchałam i dmuchałam, żeby rosło a teraz wyciąć było ciężko ;:223

Zachwyciły mnie zdjęcia - świetnie oddajesz piękno kwiatów ;:63 śliczne są ;:333

Widziałam też że nie masz pomysłu na liliowce. Ja mam też małego świra na punkcie liliowców i trochę ich nakupiłam w zeszłym roku :) Mam zamiar wsadzić w środek wysoką trawę, która rośnie w kępce, myslałam o zebrinusie, a w około zasadzić różne liliowce, brzeg wysypać kamykami. Co Ty na to?

Trzymam kciuki za walkę z teściówką o kolejne miejsca ;:215
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Sabinko.Przybywam z re wizytą.Ogród zapowiada się bardzo interesująco.Rabatka bardzo ładna.Lilie i wszystkie cebulowe i nie tylko pięknie kwitną. ;:63 Nasturcja prze cudna i jeśli mogę to zapisuję się na nasionka.Ja tez czekam z niecierpliwością co pokażą moje lilie posadzone jesienią.Parzydło pięknie rośnie szkoda się go pozbywać.Będę odwiedzać bo zapowiada się bardzo ciekawy ogród.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za oknem grzeje i świeci ;:3 jak dla mnie mogłoby tak zostać. Zrobiłam obchód i okazuje się całkiem owocny. Pierwiosnki kwitną, lilie nie zmrożone (opłacało się biegać z "choinką", krokusy taakie pełniutkie jakby miały lada dzień zakwitnąć, a tulipany wychodzą grupami ;:138 serce rośnie ;:65
jonatanko chętnie pospieszyłabym z nasionami...gdybym je miała :oops: zwykle nie zbieram u siebie nasion (wyjątek cynie, bo z kupnych bardzo kiepsko schodzą)
w ogóle zastanawiam się nad nasturcją w tym roku i póki co nie kupiłam jej do siania (strasznie ściągają do niej ślimaki z całej okolicy)
paulii, merymg, za komplementy dziękuję ;:108 bałam się trochę, że u mnie nie bardzo będzie co pokazać, ale z czeluści komputera wygrzebuję zeszłoroczne zdjęcia i wychodzi na to, że całkiem sporo się uzbierało :lol:
jolifleur twój plan na liliowce będzie wyglądał bardzo estetycznie ;:108 ale widzę, że źle się wyraziłam. u mnie nie tyle jest problem z samym pomysłem co z miejscem ;:306 mamy zaplanowane z obu stron rabaty różane, mini plac zabaw dla dzieci, pergole na winogron, altanę i kilka drabinek na powojniki..nie wiem jak tam mogę zmieścić jeszcze liliowce. Tym bardziej, że jest tyle odmian, które zachwycają ;:145 nie można mieć wszystkiego, będę podziwiała u innych w ogrodach ;:108
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=616
Sabinko kochasz lilie więc jeśli jeszcze nie byłaś to koniecznie zajrzyj do Ewy...zwłaszcza ,że ma ona też wątek sprzedażowy :D
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Sabinko :wit nie mogę się napatrzeć na Twoje lilie ,są piękne . ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bejka, dziękuję..dziwne, że do niej wcześniej nie trafiłam...zostawiam sobie spacer na wieczorną kolacje, jak już dzieci położę spać i będę miała ciszę i spokój ;:108 ;:65
Maryś, moje lilie to było jak dla ślepej kury ziarko. Dopadłam na aukcji alle.. po 1.50zł szt (te piękne orientalne!) myślę sobie -jakie by kolory nie wyszły, to przecież jak za darmo. Część zakwitła przepięknie, część ślimory zjadły im pączki, więc były same łodygi.. W tym roku wypowiadam tym oślizgłym wojnę ;:134 , więc mam nadzieję na ładne kwitnienie wszystkich cebul.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

nifredil pisze:bejka, dziękuję..dziwne, że do niej wcześniej nie trafiłam...zostawiam sobie spacer na wieczorną kolacje, jak już dzieci położę spać i będę miała ciszę i spokój ;:108 ;:65
Maryś, moje lilie to było jak dla ślepej kury ziarko. Dopadłam na aukcji alle.. po 1.50zł szt (te piękne orientalne!) myślę sobie -jakie by kolory nie wyszły, to przecież jak za darmo. Część zakwitła przepięknie, część ślimory zjadły im pączki, więc były same łodygi.. W tym roku wypowiadam tym oślizgłym wojnę ;:134 , więc mam nadzieję na ładne kwitnienie wszystkich cebul.
Ale miałaś farta ;:108 ;:108 z tymi lilijkami już widzę jak będą kwitły w tym roku, ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słuchajcie, pogoda jak w marcu. Raz słońce, raz deszcz ze śniegiem :shock: Wyszłam z "tygodnia tortów" i nareszcie mogłam spokojnie przejrzeć nasiona i biec po ziemię. Dzisiaj sianie, a że ostatnio z miejscem na parapetach krucho, posieję tylko te najważniejsze. Oczywiście lobelię, bo nie wyobrażam sobie lata bez tych niebieskich akcentów, orliki, bo nadal marzy mi się las jak u Ewy majowej, a te z zeszłego roku wyglądają dosyć marnie (pewnie późno jesienne przesadzanie, nie było dobrym pomysłem :? ), cynie, bo można na nie liczyć do samych przymrozków i nieszczęsną kobeę, która nigdy nie zdąży u mnie zakwitnąć :;230 . Znalazłam też jakieś cudo zwane naparstnicą letnią..podobno kwitnie w tym samym roku, w którym się sieje ;:oj zobaczymy. Mimo, że mam sporo naparstnicy wieloletniej to w tej mieszance zauważyłam śliczny odcień mocno żółty i liczę, że taka akurat się trafi ;:108 pozostałe nasiona wysieję bezpośrednio do gruntu, bo i tak są to dwuletnie i nie mam co liczyć na kwitnienie w tym roku ;:222
Już niedługo zacznę wstawiać zdjęcia moich kiełków, które zaczęły szaleć na rabacie, ale tymczasem proszę bardzo kolejna porcja lata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kosmosy miałam pierwszy i ostatni raz..chyba (póki co nie kupiłam nasion) porosły ogromne około 2m, takich jeszcze nie widziałam, tym bardziej, że na opakowaniu napisali do 1m ;:224

Obrazek

Obrazek

czarnuszka opanowała wszystko, było jej pełno wszędzie, a przerywanie na nic się zdało bo nadal gąszcz gęstniał i gęstniał ;:306

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Jestem fanką lilii,podziwiałam te arystokratki u Ciebie ,nigdy mi się nie znudzą, :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:7 Pozdrowienia zza górki
No to ambitne plany ;:215 Z cynią radziłabym Ci zdecydowanie poczekać, ja też jestem jej fanką! Zaś czarnuszkę zakupiłam i liczę właśnie na gąszcz :tan
Czekamy na ciąg dalszy zasobów kwietnych na pulpicie ;:3
Małgoś
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”