Czyli w Twojej kolekcji będzie można spotkać wszystkoBigDonn pisze: Heheja gustuję ogólnie w rodzinie Cactaceae.
Ale muszę przyznać, że sulki (obok jeszcze kilku rodzajów) szczególnie mnie urzekły.

Od zieleniny, aż po najładniejsze (gymno)

Czyli w Twojej kolekcji będzie można spotkać wszystkoBigDonn pisze: Heheja gustuję ogólnie w rodzinie Cactaceae.
Ale muszę przyznać, że sulki (obok jeszcze kilku rodzajów) szczególnie mnie urzekły.
Oczywiście każdy ma swoje upodobania. Ja tam nie będę poprawiał natury.Phacops pisze:Akurat ja uważam że warto ciąć...
czarny pisze:No, górale górą.
....a jak myślisz po co ja to pisałem....Andrzej na wiosne to wiesz.D-avi-D pisze:jak rozrośnięta ta sulka jedna, można ewentualnie odrosty podkraść![]()
Z tymi nazwami to może być trochę zamieszania. Są to rośliny odkupione od innego kaktusiarza i niestety jak się okazało nie do końca ma dobre nazwy.ROBERTOBORO pisze:moja Sulcorebutia menesessi var. kamiensis jest jakaś innachociaż też z zółtym kwiatkiem
ale ogólnie sulki są fajne też mam kilka
Można, możnaD-avi-D pisze:jak rozrośnięta ta sulka jedna, można ewentualnie odrosty podkraść![]()
Najbradziej i tak mi się podobał gymno z żółtym kwiatem
Gaga1960 pisze:Bardzo ładna,różnorodna kolekcja.![]()
Przejrzałam cały wątek i muszę powiedzieć,że jest na czym oko zawiesić.
Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że się podoba.leszek2 pisze:Maluszki superowate![]()