Czyli w Twojej kolekcji będzie można spotkać wszystkoBigDonn pisze: Heheja gustuję ogólnie w rodzinie Cactaceae.
Ale muszę przyznać, że sulki (obok jeszcze kilku rodzajów) szczególnie mnie urzekły.

Od zieleniny, aż po najładniejsze (gymno)

Czyli w Twojej kolekcji będzie można spotkać wszystkoBigDonn pisze: Heheja gustuję ogólnie w rodzinie Cactaceae.
Ale muszę przyznać, że sulki (obok jeszcze kilku rodzajów) szczególnie mnie urzekły.

Kamil
 Kamil

Oczywiście każdy ma swoje upodobania. Ja tam nie będę poprawiał natury.Phacops pisze:Akurat ja uważam że warto ciąć...

czarny pisze:No, górale górą.
 A pewnie, że tak.
 A pewnie, że tak. 

chociaż też z zółtym kwiatkiem
 chociaż też z zółtym kwiatkiem  ale ogólnie sulki są fajne też mam kilka
 ale ogólnie sulki są fajne też mam kilka 

....a jak myślisz po co ja to pisałem....Andrzej na wiosne to wiesz.D-avi-D pisze:jak rozrośnięta ta sulka jedna, można ewentualnie odrosty podkraść

Z tymi nazwami to może być trochę zamieszania. Są to rośliny odkupione od innego kaktusiarza i niestety jak się okazało nie do końca ma dobre nazwy.ROBERTOBORO pisze:moja Sulcorebutia menesessi var. kamiensis jest jakaś innachociaż też z zółtym kwiatkiem
ale ogólnie sulki są fajne też mam kilka
 Więc byłbym wdzięczny jakby ktoś znalazł błędy, to bym sobie poprawił.
  Więc byłbym wdzięczny jakby ktoś znalazł błędy, to bym sobie poprawił. 
Można, możnaD-avi-D pisze:jak rozrośnięta ta sulka jedna, można ewentualnie odrosty podkraść
Najbradziej i tak mi się podobał gymno z żółtym kwiatem
 Nawet mam już ukorzenionych 5 sztuk odrostów na wymiany
  Nawet mam już ukorzenionych 5 sztuk odrostów na wymiany  
 Gaga1960 pisze:Bardzo ładna,różnorodna kolekcja.
Przejrzałam cały wątek i muszę powiedzieć,że jest na czym oko zawiesić.
Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że się podoba.leszek2 pisze:Maluszki superowate