Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

Monia - czytałam od razu jak napisałaś u siebie, wielkie dzięki, na razie nie zaglądałam jeszcze pod link ;:131 Muszę sobie dawkować atrakcji na zimę :lol: +10 mówisz? Tyle to ja mam ostatnio w wiatrołapie :D
Joasiu - dzięki, będę szukać, zacznę od linka od Moni :) ;:196
Madziu - hmm mimo wszystko chyba wolę szarości, nawet o tej porze, ale wiesz... jak się nie ma co się lubi... :D Jak świece YC? Przyznam Ci się, że ostatnio wypalam woski i samplery, które kupiłam prawie 2 lata temu i stwierdzam, że taka oszczędność to nie oszczędność.. ;:306 Zapach marniutki, ledwo wyczuwalny, w końcu nic nie jest wieczne. Już nigdy nie będę tak oszczędna :D Mam nadzieję, że jesteś ze swoich zadowolona? Ja czekam na bon rabatowy, który jak na złość nie przychodzi w tym tygodniu i chcę coś na święta zamówić :)

Kochani, miłego wieczoru, my właśnie relaksujemy się przed klasyczną komedią "Jaś Fasola - nadciąga totalny kataklizm" - oglądałam tyle razy, ale zawsze chętnie do niej wracam (właśnie zaczęła się na "Dwójce") :D Tylko pan Liczuś pilnuje swojego pana, choć powieki taaaakie ciężkie... :wink:

Obrazek

Obrazek

:wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dziś przyszło zamówienie z Zapachu Domu z woskami i kominkiem ;:224 Czy możesz mi powiedzieć, na jak długo taki wosk wystarcza?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Aniu :D Producent zapewnia o ok. 8 godzinach, myślę, że nie mija się z prawdą, spokojnie 2-3 wypalone tealighty. Choć i później zapach jest jeszcze wyczuwalny, ale już trochę mniej. Czy nie jest Pani zadowolona? :wink:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze nie odpaliłam 'maszyny' ;:306
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mileno, postanowilam dziś wypróbować pomarańczową świeczkę ZALANĄ woskiem i sprawdzić jak z biegiem czasu będzie zachowywała się skórka. trzymaj kciuki.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mileno, ten Twój psiak ma absolutnie uroczy pysio ;:167
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hej, Milenko :D Rozplenice miałam dwie, czerwona nie przetrwała zimy mimo okrycia, ta zwykła zielona, daje radę :D . Ja już zapachy testuję, wzięłam na próbę dziesięć różnych tart, kominek i świeczniczek do kompletu (z serii Vintage Blue), na pierwszy ogień poszło "słodkie jabłko", zapach ładny ale nie mój, wykreślam go z listy. Ja trzymam tarty zamknięte w szczelnym słoiku. Miłego dnia.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Milenko, jestem zadowolona z wosku, dzisiaj odpalam kolejny zapach-chyba cynamonowy. Jednak przyznam szczerze, że świece z tego sklepu co ja kupuję mają bardziej intensywny zapach. Jednak zamówienie w zapachach zapewne złożę ponownie, tym razem na świece.
A może po prostu te zapachy które wyciągnęłaś po długim leżakowaniu nie są same w sobie tak aromatyczne?

Liczi ma niesamowity wzrok i z taką miłością obserwuje dwunożną rodzinkę ;:167 Kochany piesio
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

Milenko :wit świetny jest Twój psiak ;:108 taki mały pomocnik ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Sobotni poranek z szalejącym wiatrem i wirującymi płatkami śniegu na tle burego nieba.. Poprzedni śnieg zniknął, a już wprasza się następny ;:oj Nastrój skutecznie poprawia rodzinna atmosfera - krzątająca się po domu Mama, plącząca się pod nogami pocieszna rottweilerka ze swoją obślizgłą gumową meduzą i nakolankowy ogrzewacz - grzywacz :D No dobra, M. też wpisuje się do tego kanonu, ale jego nie wymieniam, bo dziś znów zdradzi rodzinkę na rzecz służbowej imprezy :wink:
Aniu sweety - czekam więc na Twoją opinię :wit
Aniu akl62 - ja swoją paliłam przy kominku, niestety po tygodniu skończyła właśnie w nim - od ciepła strasznie się pomarszczyła i skurczyła. Ale miałam świadomość, że taki świecznik, trzymany w taki cieplarnianych warunkach długo nie posłuży.
Agunia - Liczi jest kochany i próbuje rozkochać w sobie każdego, kto odwiedza nasz dom :lol: Niestety ma jedną fobię "domową" - gdy zostaje sam, rozładowuje frustrację pt. "nie dam rady upilnować tak dużego domu" na wszelkich chusteczkach, serwetkach, woreczkach. Przed zostawieniem go samego chowam wszystko, co nadaje się do rozdarcia z zasięgu jego wzroku (dla niego praktycznie nie ma barier wysokościowych, pod tym względem przypomina kota :wink: ). W mieszkaniu tak się nie zachowywał - tu chyba przestrzeń go przytłacza, może też brak ciekawych wydarzeń za oknem, jak jeżdżące samochody, kręcący się ludzie (ma swój parapet, na którym spędza większość czasu, gdy nas nie ma). A jak Twoja Sara radzi sobie sama w domu? Zauważyłam też, że o wiele lepiej znosi naszą nieobecność, gdy ma obok siebie rottweilerkę :) W sumie nic dziwnego - razem zawsze raźniej.. Dziękuję, że zajrzałaś :D
Iwonko - właśnie dostałam od nich mailem kod rabatowy i przymierzam się do zamówienia. Również stawiam na tarty; słodkie jabłko mnie kusiło, ale w tej chwili tarty nie mają. Niestety woski przechowywałam tylko w woreczku, pomysł ze słojem warty wypróbowania ;:108 Temat rozplenic będę zgłębiać, odmian jest sporo, tylko przebierać ;:196
Madziu lulka - cynamon w wersji tarty był dla mnie zbyt intensywny, ale ja ogólnie nie przepadam za cynamonem. Zapach - powiedzmy, że toleruję, ale już szarlotkę z cynamonem zjadam z wielkim żalem, że tak została sprofanowana :D Zdradź koniecznie, jaki sklep masz na myśli, koniecznie muszę poznać świece, które pachną intensywniej od YC ;:180 Dokładnie to miałam na myśli - tarty i samplery zwietrzały po prostu, szczerze to po przeprowadzce jakoś o nich zapomniałam i dopiero nasza rozmowa przypomniała mi, że jeszcze mam kilka sztuk. Ostatnio dopadła mnie ogólna świeczkomania - z każdych zakupów coś przynoszę do domu :lol:
Madziu madusia - oj tak, pomocnik z niego pierwszorzędny, zwłaszcza podczas prac kuchennych :D Wczoraj robiliśmy sałatkę, wtedy jest w swoim żywiole ;:oj Gotowane warzywa, jajka czy kiszone ogórki - to dla niego prawdziwe rarytasy ;:215 :lol:

Miłego weekendu dla Was Kochani, w przytulnej domowej atmosferze ;:4 Nie dajmy się zimie! Obrazek
Edit: Oops, zapomniałabym, że dziś Andrzejki - zatem udanej zabawy i samych sympatycznych wróżb :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko fajnie, że w domku mimo szarówy za oknem, panuje miła rodzinna atmosfera ..... i to jest właśnie piękne ;:196
Ja z córcią zaraz biorę się za zagniatanie pierniczków, chce zabrać słój tych słodkości do pracy jako prezent mikołajowy 8-) :lol: .... a później wypad do lasu na spacer.....oby tylko nie padało....
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Byłam czytałam ;:108 Tyle mądrości u Ciebie i planów ;:215 U mnie w domku cisza ale tak to jest jak dzieci opuściły gniazdko i tylko wpadają na chwilkę ;:108 Takie życie ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Milenko, słodkie jabłko jest ok, ale ja lubię cięższe zapachy, a poza tym w woskach nie mam na razie żadnego doświadczenia, dopiero zaczynam, dzisiaj wypróbuje nowy zapach. Kod rabatowy też otrzymałam, ale na razie mam zapas wosków, i nie wiem czy mi nie przepadnie, bo pewnie dopiero po nowym roku coś będę zamawiać, muszę poczytać w regulaminie.
Rozplenic owszem jest sporo, tylko ta piękna czerwona nie przetrwała mi zimy, a zielona super zniosła mrozy, oczywiście okryłam ją, rozrosła się w ładna kępę. W lipcu dosadziłam trzy trawy NN, kupione na Lecie Kwiatów, pan się zarzekał że żaden mróz im nie straszny, zobaczymy wiosną :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj wypróbowałam tarte "Dzień ślubu". Fajny zapach - delikatny, nienachalny ;:138
Kupiłam u nich tez kominek http://zapachdomu.pl/Kominek-mozaika-Br ... 504743.php Także jest ładny i świetnie pasuje w zasadzie do każdego wnętrza.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Dopiero u was dowiedziałam się, że jest coś takiego jak woskowe tarty.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”