Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Wiem coś na ten temat -czas ,czas ciągle go mało , to się wyżywaj :;230 chętnie pooglądam i poczytam.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zamiast zdjęć z realu, na razie bukiecik z obrazka, który kiedyś dostałam i wisi u mnie w biurze.

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładnie -kolorystyka dobrana a cóż to za kwiatki te wielkie bomby to chyba piwonie, złocienie?
:tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu kwiatki są wdzięcznym obiektem fotografowania i malowania, ktoś dał Ci bukiet ponadczasowy :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-serdeczne dzięki za berberysową fotkę!
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Zuza ale ty masz dobrze z Twoim W, smakołyki przyrządza tylko pozazdrościć ;:152
Mój tylko rosół upitrasi aha jeszcze frytki no i jeszcze jajecznice...wow jednak coś potrafi... ;:306 aż się zdziwiłam.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry po dłuższej przerwie! Odkopałam swój watek miejski bo czas pożegnać złe chwile i starć się żyć normalnie, na ile obecne warunki pozwalają. Dziś pierwszy dzień zimy, czego na obrazku za oknem jakoś nie widać. W ogrodzie szaro-zielono ale i gdzieniegdzie kolorek zaświeci.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klapsa, która rosła w ogrodzie od strony południowo-zachodniej, uległa naporowi Ksawerego i zwaliła się w tę wietrzną noc wraz z całym oplatającym ją kołtunem bluszczu. Będzie mi jej brakować, wśród tego zielonego gąszczu wiele ptaków znajdowało schronienie.

Obrazek

Trawnik pod skalniakiem częściowo poległ pod naporem gruzu i śmieci wyniesionych z domu, ale wiosną pewnie da się go odnowić. Śniegu ani mrozu na razie nie widać, jest jeszcze zatem szansa, że posadzimy kilka roślin, które jeszcze czekają.

Optymizm przede wszystkim :) Raz, dwa, trzy
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu, dobrze, że wracasz!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu euphorbia to domowy kwiatek ? bo ja mam dwie ale zupełnie inne. Niejednokrotnie mam zamiar wyciąć jakieś krzewy (szczególnie iglaste) czy drzewa, ale jak widzę wylatujące z nich ptaki to zmieniam zamiar. Kiedyś obcinałam na pseudobonsai żywotnika i odkryłam gniazdko szpaka akurat przyszedł czas intensywnych deszczów i nic z jajek nie było :oops: Pokazuj ogród bo tęskno za nim ;:168
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-a to szkodnik Ksawery klapsę położył swym tchnieniem.Może czas na czerechę kleparowską z wiosną?Trzeba zimę przeczekać by oszacować co wytrzymało,co nie.Oby jak najwięcej pozostało.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Asiu, dzięki Wam odpędzam to co złe :)
Marysiu ten wilczomlecz rośnie w ogrodzie ale teraz, w porze zimowej wygląda całkiem inaczej! Liście bardzo gęste, a i kolor całkiem zmieniony. W. zobaczył na tej stercie gałęzi szpaka, który skakał po rumowisku i żałośnie sobie popiskiwał... Zdjęcia z Twojego ogrodu, lasu i nieba umilały mi czas, gdy u mnie czarno było: w duszy i w domu. Dziękuję ;:167
EwoEs Oj, powiem Ci, ze szkoda mi drzewa. W. twierdzi, ze nie ma tego złego - bo warunki oświetleniowe na rabacie się poprawią, ale ja tę gruszę pamietam od zawsze. Uch... te sentymenty :) Tak, na wiosnę ocenimy, co przetrwało.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu i to jest chyba największy komplement dla zdjęć, które wstawiam. ;:196
No tak wilczomlecz w ogrodzie - popatrz już zapominam o ogrodowych ;:306 niech szybko wracają.
Pogoda za oknem zupełnie nie przypomina zbliżające Boże Narodzenie. Świeci słońce na przemian z chmurami, niestety wieje i pewnie coś przywieje :|
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu, rozjaśniałaś mi myśli, nie da się ukryć :) Tutaj dość pogodnie, choć raczej pogoda Wielkanocna niż Bożonarodzeniowa. Tylko patrzeć, jak do pielenia trzeba się będzie wziąć :D
Doszłam do wniosku, że pewien nieład w przechowywaniu zdjęć i innych plików wyszedł mi na dobre: powtykane foldery ogrodowe na różnych pendrive'ach, część na kartach pamięci aparatu i w komputerku pracowym, więc sporo da się odtworzyć z tego, co zabrał złodziej razem z laptopami. Ale i nowych się napstryka, rzecz jasna! Dobrze, że aparat dobrze schowany był!

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu, żeby mu bokiem wyszło, najważniejsze żeby ogród przyciśnięty wyrzucanymi rzeczami odżył :lol: Rzeczywiście jakby Wielkanoc w marcu była :wink: A z tym pieleniem to jest tak mam miejsca nie przykryte liśćmi i tam rośnie trawka, wyrywam ją dla kurek na deserek ;:306
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Na razie do ogrodu wychodzimy tylko po to, aby wynieść kolejne śmieciuchy i resztki materiałów budowlanych. Ale cyknęłam wczoraj wschód słońca, w zasadzie niebo zaróżowione od tegoż, wstawię tu może dziś wieczorem, jak stareńki laptopik pokręci się jeszcze trochę.
Z doniesień domowych słyszę od W., że chyba przedpokój jest malowany. Jak położy się nową podłogę w byłej garderobie na miejsce tej sfajczonej, to będzie można już jakieś ruchy z meblami zrobić i jakoś salon ucywilizować. W kuchni trzeba było jednak skuć stare kafle, bo część nie wytrzymała i spadła, potem się okazało, że ściana za nimi, stanowiąca część tylną pieca salonowego, jest w opłakanym stanie, więc trzeba było wymurować nową... Ale nic, do przodu! Kolorystycznie poszłam na całość: salon ma jedną ścianę w kolorze orzech amerykański, drugą w kolorze groszkowy pastelowy (paleta Dek...al). Reszta biała. W łazience i kuchni, żeby zżółkniętych od sadzy grzejników i lodówki nie eksponować na śnieżnobiałym tle, dałam kolor lilia wodna, czyli taką złamaną biel a na ścianach bezkafelkowych będzie tapeta winylowa. Przedpokój będzie w herbacianej róży a schodowy w słonecznym blasku. Sypialnia będzie taka jak przed pożarem czyli w bambusowym gaju (paleta Du..x). Na razie schną ściany.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”