Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

Milenko ostatnie zdjęcie the best ;:108
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Milenko zaglądam, czytam, oglądam, pamietam ;:196
Paleniska na kiełaski się Pani zachciało :wink: i niech sobie Pani stworzy ku ogólnej również uciesze ;:333
eM dostanie piękny prezent "do swojej kolekcji" :D

Z Bydzi ślę ;:196 i uściski dla mamuśki - i wiele pozytywnych myśli Wam życzę (a przecież wiesz, że u nas to była równoległ warstwa z leczeniem)
W bólu nie jesteśmy w stanie pomóc ale miłością i opieką otoczyć możemy
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zdjęcia mgliste ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Milenko fajny prezent planujesz dla eM.Las we mgle pięknie wygląda.Ja tez jestem raczej psia ale kotkę mamy w domu jest cudowna i kochana taki zwykły dachowiec.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Milenko ale cudowne zdjęcia ;:63 to słonko przebijające się przez mgłę ;:215
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Madziu lulka - dziękuję ;:196 lubię mgliste klimaty, o dziwo taka pogoda wcale mnie nie przybija, we mgle szarość na niebie jest jakoś mniej dokuczliwa. Nie lubię za to porywistych wiatrów i totalnej szarugi z deszczem i błotkiem brrr... :) Udka jak udka - prostota sama w sobie, więc nawet mi wychodzą :wink:
Madusia - dzięki dobra Kobieto, do jutra! :wit
Ilonko Kochana - dziękuję za słowa otuchy ;:168 Widocznie zbyt długo nie może być w miarę dobrze, zawsze coś musi się walić, ale trzeba być dobrej myśli ;:173 Masz rację, palenisko można uznać za ogrodowy gadżet M., w tym przypadku nie mam nic przeciwko. Gorzej jak się ostatnio rozpędził i mam 4 identyczne zegary radiowe w domu.. No zabiłabym normalnie - nie dość, że nie jest to zbyt ładne, to w takiej ilości... Jeden w salonie, na górze w obu pokojach, to jeszcze w wiatrołapie powiesił ;:306
Aga - staram się ostatnio używać manuala, choć nie zawsze jestem zadowolona z efektu, to przynajmniej mam poczucie, że próbuję :D ;:168
Joasiu - M. już dostał storczyka, nie wiedziałam, gdzie go schować ;:224 Gorzej, bo wczoraj przyniósł mi róże, jeszcze dobrze nie wszedł, a już powiedział "tylko nic sobie nie myśl" ;:306 No i nie wiem, czy coś przeskrobał, czy faktycznie postanowił umilić mi czas, gdy w ogrodzie nie ma róż, jak to stwierdził ;:306
Marysiu - mgiełki mają niepowtarzalny urok, choć stwarzają trochę mroczny klimat. Dziękuję ;:167

Korzystając z nienajgorszej pogody, popracowałam dziś trochę w ogrodzie. Usypałam kopczyki dwóm różom, poobrywałam resztki liści hortensji ogrodowych, okopczykowałam je ziemią, na górę kora, na to gałązki tuj. Jak przymrozi, dostaną jeszcze zimową agrotkaninę. Z większości róż poobcinałam liście, wyglądały tak, jakby nie miały najmniejszego zamiaru ich zgubić, a przed zrobieniem kopczyków i tak trzeba to zrobić. Jak nagle spadnie śnieg i przymrozi, nie zdążyłabym ze wszystkim. A teraz siedzę w nastrojowym domu przy świeczkach i kominku , strzeliła żarówka i padł na amen automatyczny bezpiecznik - oczywiście akurat jak jestem sama ;:130 Na tym bezpieczniku podpięte jest też oświetlenie przed domem - tak więc nastrój na 102 ;:224 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Milenko, ale u Ciebie się dzieje i taki nastrój, ale u mnie też świeczuszki się palą i jest przyjemnie, bodziszek będzie posadzony w miejscu, gdzie nie przeszkodzi niczemu, więc niech tam, a te murki świetne, wiosną mam ochotę na taki jeden, nawet cegły z cegielni mogę dostać, tylko transport będziemy musieli załatwić :tan
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mileno, Twoje zdjęcia pozwoliły mi potwierdzić, że jednak ze wszystkich kolorów najardziej lubię szarości.
Ciekaw jest to zdjęcie z potokiem. Taaaaaaakie kolory przy mgle. ;:333 Pajęczynki oczywiście urocze.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

a wiesz, że ja też lubię mgliste dni. Jest w nich jakaś magia. Najbardziej oczywiście o tej porze roku uwielbiam wielkie płaty spadającego śniegu i świeżutką pierzynkę leżącą wszędzie. Już mi troszkę tęskno za takimi widokami
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Milenko w domu zawsze się coś dzieje jak jesteśmy same . ;:306 Czy Hortensji trzeba obrywać liście?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko - wczułam się już w nastrój maksymalnie, tyle świec jednocześnie to u mnie się jeszcze nigdy nie paliło ;:306 Oczywiście mogłabym się wziąć za prasowanie, ale deski z góry nie chce mi się znosić, a muszę siedzieć blisko wyjścia jakby co ;:134 Więc lenię się przy dużym pudle, od czasu do czasu zerkając na to mniejsze :wink: Kochana, Ty jesteś kobietą o wielu talentach, więc już sobie wyobrażam, co znowu stworzysz ;:oj Masz już jakąś konkretną koncepcję? ;:65 Może łąkowy nie jest tak wszędobylski jak cuchnący, na pewno jest bardziej urodziwy ;:108
Aniu - wróciłaś z Solca? Co tam dobrego na naszych starych śmieciach? :D Bydgoszcz odwiedziłaś? Jak sobie poradził w tym czasie fiołek? :D No i powiedz, co to są kopory? ;:224
Madziu - prawda? ;:173 Ojoj ja za tym białym nie tęsknię, skłamałabym bardzo ;:185 Owszem, jak już spadnie, jestem w stanie docenić jego urok, ale maksymalnie kilka dni, potem najchętniej wynosiłabym toto ile się da, jak najdalej od siebie ;:224
Joasiu - pomyśleć, że jeszcze parę miesięcy temu w życiu nie zostałabym sama w domu na cały wieczór czy noc ;:oj :D Co do hortensji nie jestem ekspertem, kierowałam się intuicją, bo skoro miałam je okopczykować, okryć gałązkami, to pomyślałam, że lepiej liście usunąć, by nie wdał się grzyb. Obcięłam też kwiatostany, by śnieg ich nie połamał. Myślisz, że dobrze zrobiłam? Bo zaczęłam sama mieć wątpliwości :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Milenko, ja na razie poza związaniem hortensji - tych bez liści, nie robiłam jeszcze nic. Nooo, młodziutkim dałam kopczyk, ale to straszne maluchy. Wręcz patyczki. Zrobi się trochę zimniej, to liście same spadną i wówczas zwiążę dwie ostatnie i wszystkie ogrodowe dostaną kapturki. W zeszłym roku tak zrobiłam i w tym kwitły przepięknie :D
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Mileno, jak mi wstyd. Oczywiście miały być kolory, nie kopory. :oops: Już poprawiłam.
Tym razem przez Bydgoszcz tylko śmignęłam, bo odwiedziłam też okolice Słupska. Napasłam oczy Operą we mgle. Bo oczywiście, po staremu, jeżdżę przez Centrum. A na przyszłość polecam basen w Nieszawce, a potem lody w Toruniu.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu sweety - hmm to może się pośpieszyłam... Listków było już dosłownie kilka. Trochę ze strachu, że ogarnie mnie jakaś niemoc przy mrozach i śniegu, pewnie dobrze na tym nie wyjdę ;:131 Ale zobaczymy, może krzywdy im nie wyrządziłam :)
Aniu akl62 - to ja przepraszam, myślałam, że to słowo, którego znaczenia nie znam ;:131 ;:306 A na Pałukach co zwiedzałaś? Pałuki też są mi bardzo bliskie, zwłaszcza Wągrowiec ;:173
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

lulka pisze:Najbardziej oczywiście o tej porze roku uwielbiam wielkie płaty spadającego śniegu i świeżutką pierzynkę leżącą wszędzie. Już mi troszkę tęskno za takimi widokami
Madzi, Madziu, nie tak szybko, ja powtórzę za Milenką:
"Madziu - prawda? ;:173 Ojoj ja za tym białym nie tęsknię, skłamałabym bardzo ;:185 Owszem, jak już spadnie, jestem w stanie docenić jego urok, ale maksymalnie kilka dni, potem najchętniej wynosiłabym toto ile się da, jak najdalej od siebie ;:224 "
Milenko foty ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”