Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

Milenko przesyłam pozytywną energię dla Mamy ;:168
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co do Aiszy nie wiem, czy dwa psiaki 'z przeszłością' razem to dobry pomysł, ale szukam jej domu. I jest paru zastanawiających się, a jednocześnie świadomych jej tragicznej historii :D
Współczuje i Mamie i Tobie, ale we wszystkim trzeba szukać pozytywów. Wiara w wyzdrowienie to przynajmniej połowa sukcesu ;:168
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Milenko, będzie dobrze ;:196 , a że przed świętami, to nie ma znaczenia, byle jak najszybciej zrobić zabieg. Takich rzeczy trzeba się pozbywać jak najszybciej. W tej kwestii chyba mogę się zaliczyć do sprinterów, od wykrycia do zabiegu - 6 dni (tylko inne miejsce), przypilnuj mamę żeby nie zwlekała. Niezmiennie trzymam kciuki, teraz podwójnie ;:196
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kiepska sytuacja Milenuś, no ale niestety nie zawsze jest tak jak byśmy chciały

trzeba się tylko oswoić z sytuacją, a to nie łatwe, wiadomo.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Milenko dużo zdrowia dla mamy i musisz jej wytłumaczyć, że na te święta będzie pokrojona, a na następne będzie już dobrze. Pociechą jest że w późnym wieku takie rzeczy postępują bardzo powoli zostaje tylko dyskomfort ;:4
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zdrowia dla mamy ;:196
Wiem przez to przechodzicie...my to samo przeżywaliśmy ze Śp. już babcia...guz piersi...na samom myśl dzisiaj cisną mi się łzy do oczu...przepraszam chyba jednak nie umiem jeszcze o tym rozmawiać :(
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Kochane, dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i dobrą energię ;:167 To dużo dla mnie znaczy... ;:180

Iwonko majowa- właśnie bliskości ogniska bym się obawiała, a kamiennej półki nie dam z obawy, że przedobrzę. Kamienna półka między kamieniami to dla mojego ogrodu lekki przesyt - choć na zdjęciu Madzi bardzo mi się podoba ;:108
Monia - ;:196
Aniu - to fantastycznie ;:138 Nie pamiętam, czy pisałam ;:131 Sunia jest w Grudziądzu..
Iwonko Jagódko - Mama ma już termin na 3 grudnia, o dziwo na NFZ :shock: Tym razem zabieg będzie przeprowadzała chirurg plastyk, poprzednio wycinał onkolog, przy okazji spróbuje "naprawić" krzywiznę, która powstała po poprzednim. A ja dziś odważyłam się wleźć w rabatę z kosodrzewiną i jałowcami, totalnie zarośniętą bodziszkiem cuchnącym.. Ubzdurałam sobie, że tam najwięcej kleszczy ;:123 To wystarczyło, żeby omijać ją z daleka przez całe lato. Bodziszek i tak się odrodzi, przechodzi od sąsiada, który zamiast kosić walczy roundupem (jak sam stwierdził - wygra kiedyś tę walkę... tiaaa).
Agaciu - damy radę, tylko Mama chyba podłapała lekkiego doła - muszę skutecznie go zasypywać :twisted:
Marysiu - to świństwo szybko odrasta i ma tendencje do pojawiania się w innych miejscach. Boję się, że za którymś razem się podda i nie da już sobie wyciąć. Ale póki co jestem dobrej myśli. Wszak musi być dobrze - z najbliższej rodzonej rodziny tylko Ona mi została ;:134
Aguś - 3 lata temu kilka dni przed Wigilią zmarła bardzo, ale to bardzo bliska mi Ciocia i najlepsza przyjaciółka zarazem. Rak nerki strawił ją w 4 miesiące. Więc doskonale wiem, co przeżywasz ;:168

A na dobranoc jeszcze trochę inspiracji znalezionych w internecie (nie wszystkie w moim typie, ale może zainspirują kogoś innego :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I wersja na szybko :D

Obrazek

Dobrej nocki! ;:4
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Milenko,smutną wiadomość przeczytałam,ale głowa musi być do góry,bo pozytywne myślenie to podstawa leczenia,życzę mamie zdrowia, ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

koziorozec pisze:Milenko,smutną wiadomość przeczytałam,ale głowa musi być do góry,bo pozytywne myślenie to podstawa leczenia,życzę mamie zdrowia, ;:168
Tak Milenko, pozytywne myślenie, to bardzo dużo, a co do murków, to teraz i mnie wzięło, oj bardzo mnie wzięło ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

To świetnie Milenko, że taki szybki termin ;:333
O tym bodziszku to sobie poczytałam, bardzo ciekawe ziele http://medico.seomex.pl/ziola/bodziszek/
A co do paleniska i murków, to cokolwiek wybierzesz to i tak pięknie będzie wyglądało, kamień w ogrodzie zawsze zdobi :D , my nie grillujemy, ale taki piec tarasowy to sobie kiedyś sprawię https://www.google.pl/search?q=piec+tar ... 66&bih=639
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

To palenisko na szybko jest superaśne ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

zielonajagoda pisze:To świetnie Milenko, że taki szybki termin ;:333
O tym bodziszku to sobie poczytałam, bardzo ciekawe ziele http://medico.seomex.pl/ziola/bodziszek/
A co do paleniska i murków, to cokolwiek wybierzesz to i tak pięknie będzie wyglądało, kamień w ogrodzie zawsze zdobi :D , my nie grillujemy, ale taki piec tarasowy to sobie kiedyś sprawię https://www.google.pl/search?q=piec+tar ... 66&bih=639
A mnie też zaciekawił, bo nie wiedziałam, a na wsi u mnie, w okolicach starego domu, rośnie łąkowy, jest go mnóstwo, muszę sobie go ukopać wiosną ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Milenko, druga fotka jest superowa. Co do tej którą wstawiłam wcześniej, to bardziej chodziło mi o przód murka. Faktycznie tam jest z tyłu wzniesienie, ale równie dobrze można by zrobić donice, a za donicami dosadzić np.wysokie trawki lub nie wysokie krzewy aby nieco wtopić murek w krajobraz ogrodu. Wydaje mi się, że jeśli tylko z jednej strony zrobisz donicę, to z drugiej będzie łysawo, ale może się mylę.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Milenko lepiej usunąć wszystkie ogniska jak najszybciej,Będzie dobrze.
Świetne są te paleniska ,pomysł wart realizacji.Ja tez mam koło domu rów który służy niektórym do celów oczyszczania własnego szamba.Na wiosnę tez zamierzam zrobić z tym porządek bo Gmina oczywiście umywa ręce.Może analiza wody z sanepidu ich obudzi.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś ;:196 dokładnie tak jak piszesz. Mama po pierwszym zabiegu miesiąc temu była wręcz wzorem optymizmu, terach trochę się podłamała (kolejny zabieg po tak krótkim czasie), ale na pewno razem damy radę :uszy
Iwonko szczecińska ;:168 zdradź, co zamierzasz wykombinować? Umieram z ciekawości! ;:65 Z bodziszkiem łąkowym uważaj, bo jeśli to się tak mnoży jak cuchnący, to ja bym się bała go zapraszać...
Iwonko opolska ;:167 ten bodziszek cuchnący jak na chwast (zioło? :D) nawet nie najgorzej się prezentuje, opanował razem z tojeścią rozesłaną całą rabatę :) Mnoży się podziemnymi rozłogami, ale bardzo płytko, przez co jego wyrywanie jest wręcz przyjemnością :D Ten piecyk już widziałam, naprawdę sympatyczna alternatywa dla grilla. No i przy nim nawet późną jesienią możesz wypić kawkę na tarasie i nie zmarzniesz ;:215
Maduś - wpadną goście, wystarczy stara taczka i już kiełbaski z ogniska gotowe ;:333
Madziu - masz rację, że jeśli donica będzie po jednej stronie, po drugiej murek, to efekt może być nieciekawy. Ale zamierzam za murkiem posadzić coś wyższego, dla równowagi i jednocześnie dla stworzenia intymnego zakątka. Jak myślisz - takie rozwiązanie zrównoważy całość? Chciałabym osiągnąć podobny efekt za murkiem jak na 8 zdjęciu (3 od końca).
Joasiu - o zapachach często z niego się wydobywających już nawet nie chce mi się wspominać ;:222 W studni mieliśmy rok temu bakterie E. coli (co prawda nieliczne), założyliśmy m. in. lampę i na szczęście zdaje egzamin.

Miłego dnia dla Was - ja ruszam dziś walczyć z naszą kochaną służbą zdrowia ;:134 :D :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”