Piekny chlebek- ja mam chyba zepsuty piekarnik albo zamordowałam zakwas.. Dostałam zakwas od znajomej-pierwszy chleb wyszedł mi niezły, dwa kolejne podejścia już tylko gorsze- z czego to ostatnie to nawet chleb do końca się nie upiekł.. Muszę się tego nauczyć, bo miałam jakiś czas temu chęc, ale nie wyszło- a teraz brak czasu.
Ogród powoli się zakłada- tzn na razie szkielet iglakowo- krzewowy. Dopiero kończy się budowanie i wykańczanie, więc ciężko było wyrwać dla siebie kawałek ogródka.
W dziale tematów ogólnych założyłam wątek "doradzcie co Tu posadzić"-czy jakoś tak.. Tam wkleiłam kilka zdjęc moich-na razie dwóch- boków działki. Mam trochę pustych miejsc i nie wiem, co sadzic. Tzn niby projekt mam, ale nie jestem z niego zadowolona. W projekcie sporo irg, których nie chcę mieć, oraz trzmielin do których też mam mieszane uczucia..
Oglądając Wasze na forum piękne ogrody to ja przez kilka najbliższych lat nie powinnam wyskakiwać ze zdjęciami

Czytam teraz Twoją część chyba 5tą.. wczesna wiosna 2012r. Wspominasz o jabłonce Royalty.. Masz może jakiejś jej zdjęcia- kupiłam taka miesiąc temu-gołe gałęzie. Ciekawa jestem jej wyglądu wiosną jak kwitnie-i koloru liści w sezonie, bo zdania na ten temat w ogrodniczym były podzielone.. Powiedz proszę, czy ja przycinasz jakoś, czy szybko rosnie. U mnie posadzona w pełnym słońcu.
Mam tez pytanie o czerwonego berberysa przy tarasie, o ile dobrze rozpoznaję teren.. Czy to atropurpurea? Ile ma lat, czy przycinasz?
Będę wdzięczna za informacje.
Pozdrawiam
Monika