Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Aguniu zgodnie z wczorajszą obietnicą jestem ze słodką nagrodą za świetną pracę 8-) :D

Obrazek

Czytam, że bardzo owocnie spędziłaś dzisiejszy czas w ogródku..... wielkie brawa, mnóstwo pracy zrobiłaś ;:196
Ja też jestem ogromnie zadowolona, przed chwilą wróciłam i zrobiłam dużo więcej, niż planowałam..... Wysadzonych 200 krokusów, sporo tulipanów, o których nawet nie pamiętałam, bo to moje, wykopane latem i zapomniane w ogrodowej szafie :roll:
Wycięłam mnóstwo przekwitniętych uschniętych bylin, które miały czekać do wiosny. Przeważnie zostawiam część bylin na zimę, żeby zatrzymywały śnieg i żeby korzenie miały kołderkę, ale tak mi się fajnie pracowało, że siłą rozpędu wycięłam większość z nich..... Czeka mnie jeszcze jeden ogrodowy dzień, w przyszłym tygodniu, bo już czasu mi nie starczyło na wysadzenie tarasowych chryzantem i marcinków.....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko nam się nic nie udało, bo pogoda nie dopisała i tak ma być przez jakiś czas, a nawet gorzej .
Sara Ci pomaga widzi co Ty robisz i ona stara się robić to samo - też to kiedyś miałam ;:306
I co z Tą naszą Brzozą? :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I ja dzięki Wam popracowałam
Też powycinałam trochę, choaciaz jak Agness zostawiam do wiosny większość.
Na przykład takie rozchodniki. Przecież one wyglądają pięknie tez takie zaschnięte.
Na żonkile i narcyzy się obraziłam. Nie chcą u mnie rosnąc.
Więc ich nie bedzie
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nic nie zrobiłam w ogrodzie, przejaśniło się po południu :evil: Na termometrze rano zero. Jabłecznik sobie upiekę na pociechę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Sloneczno, szaro-bury dobry Agus :wit zimniej sie zrobilo ale tragedi nie ma. Z tym ze chyba padac bedzie, bo jak na wschodzie swieci slonce tak od zachodu jest ciemno od deszczowych chmur. Dzisiaj odszczurze chalupke i pobimbam sobie przyjemnie na kanapce.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ceść Aga-tu zawsze można się zarazić robotą :D Ja już ogólnie mam wysprzątane(ale ciągle coś nawiewa z okolicznych ogrodkow) jednak grabie są w ciąglym użytku.Kreciki nadal mozolnie formują kopce a ja zbieram do wiaderka tą cudną spulchnioną ziemię,ktora jest na wagę złota.
Ciastem od Agnes jestem powalana i chyba coś ukręcę.Fajnie ma Julcia-lubię takie obdarowywanie(sama też to czynię)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Zdaje się, że słoneczne dzień dobry Aguś. Wpadłam z wizytą, bo dawno nie zostawiałam śladu, co nie znaczy, że nie czytam na bieżąco. Ostatnio wypisuję się jak wiesz na Wyspie. Chciałam też zauważyć, iż ja również wczoraj z wami pracowałam, namówiłyście mnie i przesunęłam w czasie wypad na zakupy. Tak więc do czasu rozpadania około godziny 14 pracowałam w ogrodzie, a potem dopiero Janki.
Mam nadzieję, że dziś będzie równie ładnie i uda się znów małe co nieco zrobić.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ja też nic nie zrobiłam w ogrodzie bo zaczęło padać :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Aguniu ...nie wiem od czego zacząć - więc może zacznę od pretensji o wczorajszą aurę ;:oj .
Późnym popołudniem , w piątek zaczęłam wywalać pelargonie , a ziemię rozsypałam między róże . Niestety , zastał mnie zmierzch i musiałam - aczkolwiek z oporem - iść do domu . Myślałam , że w sobotę dokończę , uprzątnę kolejny balkon i wytnę suche łodygi liliowców i omanu , etc... Cóż z tego - moje plany spaliły na panewce ...cały dzień padał deszcz ..aż nie do wiary ...noc była gwieździsta ...to przecież na piękną pogodę . O , ja naiwna ...przeczytałam Wasze plany i spotkanie wirtualne - planowane na po - i podczas , gdy u Was słoneczko zaświeciło , to u mnie się rozpadało . Przyznaj się - proszę - dmuchałyście z Agusią / AGNESS i resztą towarzystwa - chmury deszczowe na południe ;:oj ;:131 ?
Pozdrawiam ...kurcze - dzisiaj słoneczko - w niedzielę - niestety nic nie robię , no , oprócz obiadu i zastrzyków ...
Buziaki ;:196 ... , z lekka pretensjonalne ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochana Jagódko, nic z Agusią nie dmuchałyśmy - wszak na wirtualne prace byłyśmy umówione w różnych częściach Polski ;-) Jeżeli, już, to dmuchałyśmy za granicę ;-))
Nie martw się, ładna pogoda jeszcze będzie - zdążysz dokończyć, co zaplanowałaś.
Jak się miewa syn?
Różyczko, przykro mi, że pogoda się zepsuła! Ale jeszcze nic straconego - zapowiadają się ładne dni.
Bogusiu, miło że wpadłaś! Jakoś podświadomie czułam, że towarzyszysz nam w pracach i na wirtualnej kawie :)
Pogoda wczoraj do pewnego momentu bardzo dopisywała, a dziś jest jeszcze ładniej. Planuję w przyszłym tygodniu dokończyć to, co mi jeszcze zostało, i sezon zamykam ;-) Co dziś będziesz robić?
Aniu, cieszę się że wpadłaś! Powiedz kochana kiedy będziesz kopcować róże? Ja zamierzam dopiero przy pierwszych mrozach. Nie okrywam też niczego - jeszcze jest zbyt ciepło! Widzę, że krety wszędzie szaleją. Miłej niedzieli!
Julek, ja też będę dziś bimbać :) Ależ jest pięknie, mówię Ci!
Ewuś, wstaw chociaż zdjęcie jabłecznika, proszę :) Poprawiła Ci się pogoda?
Gosiu, fajnie że i Ty popracowałaś :) Ja z kolei nie zostawiam zbyt wiele prac porządkowych na wiosnę - to, co mogę, robię jesienią. Rozchodniki nie wyglądały dobrze, bo się popokładały, więc wycięłam, choć kwiatostany oczywiście wciąż zachwycają. Trudno. To samo zrobiłam ze wszystkimi zasuszonymi naziemnymi częściami bylin. Wiosna, chcę wiosny!
Marysiu, Sara to pomocnik pierwsza klasa - w ogrodzie nie odstępuje na krok. Lubię jej towarzystwo ogromnie, chociaż czasem psoci nad wyraz ;-) Brzoza na pewno się odezwie! Miłej niedzieli!
Agusia, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że popracowałyśmy i tyle udało się zrobić! Mam poczucie, że wiosna będzie mniej pracochłonna, dzięki temu, co teraz uporządkujemy. Najważniejsze, że cebulowe posadzone.
Ciasto niezwykle apetyczne i jakże miło było wypić razem wirtualną kawę, dogadzając sobie słodkościami. Do następnego razu! (w przyszłym tygodniu).
Małgosiu, dziś masz na pewno lepszą pogodę :)
Danusiu, jak dziś z aurą? U nas świeci cudne słońce, aż chce się żyć!

Miłej niedzieli wszystkim życzę!
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aguś, dziś kolejny dzień prac porządkowych. Posprzątałam całe pomieszczenie gospodarcze, pomyłam narzędzie, zrobiłam przegląd w chemii i nawozach. Za chwilę pójdę jeszcze obwiązać miskanty, chcę rozsypać też korę wokół młodych rozplenic i jeszcze podosypuję tej kory w łysych miejscach na rabatach, czyli głównie tam gdzie były kopce. Zostało mi tej kory z wiosennej dostawy około 10 worków, słońce zniszczyło nieco już te worki i nie chcę aby mróz dokończył dzieła w związku z czym chcę tych worków pozbyć.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czytam o mobilizacji do kopania i w ogóle do działania ogrodowego, to melduję że ja codziennie wykopuję doły i sadzę w nie róże i różne byliny, o cebulowych nie wspominając. Nawet przerobiłam przesadzanie do większych donic całej doniczkolandii a mam tego multum.
A w nagrodę mam teraz do odrobienia w każdym wątku tyle stron że chyba do nowego roku nie dam rady ;:223 ;:145
Nic to, do wiosny trochę czasu pozostało choć wolałabym żeby nadeszła jak najszybciej ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zapomnij o zdjęciu jabłecznika :? Nie przyszło mi to do głowy po wyjęciu ciasta z piekarnika, a potem ktoś je zjadł :roll: Na swoje usprawiedliwienie wspomnę, że mieliśmy dziś gości.
Cały dzień była śliczna pogoda-wieczorem padało :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, U Ciebie to nawet bałagan nie wskazany. - :D
Masz taki elegancki ogród.
Ja mam bardziej rozwichrzony, u mnie takie klimaty pasują.
Przynajmniej ja je lubię. Dlatego sprzatam dopiero wiosną.
A jak ja lubię takie totalne wiosenne porządki ;:173
Z niesamowitego bałaganu wyłania się ład
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Cześć Aguś ;:168 Ja też wirtualnie wczoraj pracowałam z Wami :) Do końca jeszcze trochę, ale coraz bliżej :) Za to dzisiaj się byczyłam cały dzień, tyle że storczyki podlałam. Za to jutro ruszam w kolejny bój...

I Ty u mnie piszesz, że w Twoim ogrodzie nie ma kolorów... Oj, bo przez kolano przełożę :wink: Jesiennych barw u Ciebie cała paleta, a jeszcze tak cudnie pokazane ;:oj Bardzo lubię Twój ogród i choć takiego nie będę miała, to popatrzeć tak miło!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”