Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie

Post »

Dzień dobry Aga :wit . Ale się cieszę, że pomysł i wykonanie zyskały Twoją aprobatę. Róże już posadziłam, wiosną dosadzę może powojniki i że tak powiem dopieszczę całość wokół pergoli.

Miłego dnia!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakże mógłby nie zyskać aprobaty, skoro jest tak efektowny :) U Ciebie nie ma przypadkowych rozwiązań, a ja tym przemyślanym bardzo hołduję :)
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

Dziękuję, jak dla mnie ogród na projekcie jest straasznie długi, natomiast na zdjęciach już tak nie wygląda. I tak jestem ciekawa jak wygląda z dalszej odległości bo z bliska całkiem nieźle się prezentuje.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Kasiu, masz rację, na projekcje wygląda na wyjątkowo długi, ale w rzeczywistości nie jest aż taka "kiszką"

zdjęcie na samym dole
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... start=1050

lub tu:
Obrazek
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Kasiaflo pisze:Dziękuję, jak dla mnie ogród na projekcie jest straasznie długi, natomiast na zdjęciach już tak nie wygląda. I tak jestem ciekawa jak wygląda z dalszej odległości bo z bliska całkiem nieźle się prezentuje.
To wina celowej troche przeklamanej perspektywy dla dobra efektu. Architekci roznych branz i projektanci wnetrz stosuja ten trick dla uzyskania optycznego, pozytywnego efektu.
Tak czy owak nie zmienia to postaci ze w obu przypadkach, na rysunku i na zdjeciach ogrod wyglada pieknie. A co dopiero w rzeczywistosci ;:oj
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

Jak dla mnie nie mającej zielonego pojęcia o architekturze o wiele bardziej podoba mi się na zdjęciach. Już kiedyś to pisałam Iwonka ma talent odnośnie doboru dekoracji - więc tym bardziej zachwyca.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ta altanka wygląda cudownie. Już nie mogę się doczekac przyszłego roku, bo wiem, że wszystko posadzone wokól już się rozrośnie i bedzie widać efekt.
Ciekawe, czy dotrwamy na forum do czasu kiedy drzewa w rzeczywistości będą takie same jak na projekcie
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Iwonko :wit
Jestem z kawusią ;:304 i czytam co ciekawego w dalszej perspektywie planujesz.. ogród już wygląda fantastycznie! Pergola idealnie wpasuje się w otoczenie a jeszcze jak obrośnie różami...będzie bajecznie ;:167
Świetny plan zagospodarowania... a jak to wszystko urośnie, ach... ;:167
Gratuluję Ci ogromnie efektów pracy ;:196 ;:138
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Janusz, prawdopodobnie jest tak jak piszesz z tą przekłamaną perspektywą. Ja nawet celowo przeliczyłam przęsła ogodzenia na projekcie i w rzeczywistości w ogrodzie, no i się zgadza:)
Kasiu nie wiem czy to talent, ale bardzo Ci dziękuję. Od dziecka moją uwagę przykuwały różne przedmioty, niekoniecznie piękne, ale za to ciekawe. Ciągle coś "upiększałam" :wink:
Margo2 pisze:Ciekawe, czy dotrwamy na forum do czasu kiedy drzewa w rzeczywistości będą takie same jak na projekcie
Gosia dobre pytanie :D . Mnie natomiast interesuje czy doczekam czasu kiedy stwierdzę i napisze na forum, że nie mam juz miejsca posadzić nowy krzaczek :;230
Jak do tej pory to nawet połowy z listy nie obsadziłam. Tzn. duże drzewa - wszystkie, duże krzewy - prawie wszystkie, a reszta powoli będzie dosadzana.
Grażynko dziękuje serdecznie za odwiedziny. Plan na ten rok juz oficjalnie zamykam. Jeszcze w ubiegłym tygodniu chciałam pojechac do szkółki po thuje i cyprysiki nutkajskie bo mieli w dobrej cenie, ale wiesz, to juz było tak na siłę.... Nie pojechałam, poczekam do wiosny.

Miłego dnia wszystkim :wit
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko każda wizyta u Ciebie ( a jestem codziennie, tylko straciłam wenę do pisania ..... jesień i błogie lenistwo od ogrodu :oops: :lol:) powoduje same zachwyty...... podziwiam każdy skrawek ogrodu, każdą budowlę, pergolkę, każdą dekorację.... podoba mi się po prostu wszystko ;:167
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Agness, to tak jak ja - bywam we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach, ale mało ostatnio piszę.
Coraz mniej do pokazania, chyba trzeba będzie wspomnienia wklejać :) dziękuję Ci za wszystkie ciepłe słowa skierowane do mnie i mojego miejsca ;:196
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Iwonko ;:196 piękną masz pergole!!! ;:180 domowej roboty?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uwielbiam wspomnienia. Ratują mi życie zimą.
A z tym sadzeniem to chyba nigdy nie skończysz. Ja przynajmniej nie umiem :roll:
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Iwonko jestem z poranną kawusią :D i serdecznie Cię pozdrawiam.. ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Reniu pergolę robił mi ten sam stolarz, który wykonał altanę. Cieszę się, ze Ci sie podoba.
Gosiu
no to mnie pocieszyłaś :;230
Grażynko
poranny ptaszku ;:196

Wspomnieniowo. Co prawda nie z ogrodu, ale lubię to zdjęcie. Wycieczka zimą do Ahlbeck.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Iwona
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”