Miłego dnia!
Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
Dzień dobry Aga
. Ale się cieszę, że pomysł i wykonanie zyskały Twoją aprobatę. Róże już posadziłam, wiosną dosadzę może powojniki i że tak powiem dopieszczę całość wokół pergoli.
Miłego dnia!
Miłego dnia!
Jakże mógłby nie zyskać aprobaty, skoro jest tak efektowny
U Ciebie nie ma przypadkowych rozwiązań, a ja tym przemyślanym bardzo hołduję 
-
Kasiaflo
- 200p

- Od: 1 cze 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję, jak dla mnie ogród na projekcie jest straasznie długi, natomiast na zdjęciach już tak nie wygląda. I tak jestem ciekawa jak wygląda z dalszej odległości bo z bliska całkiem nieźle się prezentuje.
Pozdrawiam Kasia
- majowa
- 1000p

Kasiu, masz rację, na projekcje wygląda na wyjątkowo długi, ale w rzeczywistości nie jest aż taka "kiszką"
zdjęcie na samym dole
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... start=1050
lub tu:

zdjęcie na samym dole
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... start=1050
lub tu:
To wina celowej troche przeklamanej perspektywy dla dobra efektu. Architekci roznych branz i projektanci wnetrz stosuja ten trick dla uzyskania optycznego, pozytywnego efektu.Kasiaflo pisze:Dziękuję, jak dla mnie ogród na projekcie jest straasznie długi, natomiast na zdjęciach już tak nie wygląda. I tak jestem ciekawa jak wygląda z dalszej odległości bo z bliska całkiem nieźle się prezentuje.
Tak czy owak nie zmienia to postaci ze w obu przypadkach, na rysunku i na zdjeciach ogrod wyglada pieknie. A co dopiero w rzeczywistosci
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
-
Kasiaflo
- 200p

- Od: 1 cze 2012, o 12:22
Jak dla mnie nie mającej zielonego pojęcia o architekturze o wiele bardziej podoba mi się na zdjęciach. Już kiedyś to pisałam Iwonka ma talent odnośnie doboru dekoracji - więc tym bardziej zachwyca.
Pozdrawiam Kasia
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ta altanka wygląda cudownie. Już nie mogę się doczekac przyszłego roku, bo wiem, że wszystko posadzone wokól już się rozrośnie i bedzie widać efekt.
Ciekawe, czy dotrwamy na forum do czasu kiedy drzewa w rzeczywistości będą takie same jak na projekcie
Ciekawe, czy dotrwamy na forum do czasu kiedy drzewa w rzeczywistości będą takie same jak na projekcie
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Witaj Iwonko
Jestem z kawusią
i czytam co ciekawego w dalszej perspektywie planujesz.. ogród już wygląda fantastycznie! Pergola idealnie wpasuje się w otoczenie a jeszcze jak obrośnie różami...będzie bajecznie
Świetny plan zagospodarowania... a jak to wszystko urośnie, ach...
Gratuluję Ci ogromnie efektów pracy

Jestem z kawusią
Świetny plan zagospodarowania... a jak to wszystko urośnie, ach...
Gratuluję Ci ogromnie efektów pracy
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- majowa
- 1000p

Janusz, prawdopodobnie jest tak jak piszesz z tą przekłamaną perspektywą. Ja nawet celowo przeliczyłam przęsła ogodzenia na projekcie i w rzeczywistości w ogrodzie, no i się zgadza:)
Kasiu nie wiem czy to talent, ale bardzo Ci dziękuję. Od dziecka moją uwagę przykuwały różne przedmioty, niekoniecznie piękne, ale za to ciekawe. Ciągle coś "upiększałam"
. Mnie natomiast interesuje czy doczekam czasu kiedy stwierdzę i napisze na forum, że nie mam juz miejsca posadzić nowy krzaczek
Jak do tej pory to nawet połowy z listy nie obsadziłam. Tzn. duże drzewa - wszystkie, duże krzewy - prawie wszystkie, a reszta powoli będzie dosadzana.
Grażynko dziękuje serdecznie za odwiedziny. Plan na ten rok juz oficjalnie zamykam. Jeszcze w ubiegłym tygodniu chciałam pojechac do szkółki po thuje i cyprysiki nutkajskie bo mieli w dobrej cenie, ale wiesz, to juz było tak na siłę.... Nie pojechałam, poczekam do wiosny.
Miłego dnia wszystkim
Kasiu nie wiem czy to talent, ale bardzo Ci dziękuję. Od dziecka moją uwagę przykuwały różne przedmioty, niekoniecznie piękne, ale za to ciekawe. Ciągle coś "upiększałam"
Gosia dobre pytanieMargo2 pisze:Ciekawe, czy dotrwamy na forum do czasu kiedy drzewa w rzeczywistości będą takie same jak na projekcie
Jak do tej pory to nawet połowy z listy nie obsadziłam. Tzn. duże drzewa - wszystkie, duże krzewy - prawie wszystkie, a reszta powoli będzie dosadzana.
Grażynko dziękuje serdecznie za odwiedziny. Plan na ten rok juz oficjalnie zamykam. Jeszcze w ubiegłym tygodniu chciałam pojechac do szkółki po thuje i cyprysiki nutkajskie bo mieli w dobrej cenie, ale wiesz, to juz było tak na siłę.... Nie pojechałam, poczekam do wiosny.
Miłego dnia wszystkim
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko każda wizyta u Ciebie ( a jestem codziennie, tylko straciłam wenę do pisania ..... jesień i błogie lenistwo od ogrodu
) powoduje same zachwyty...... podziwiam każdy skrawek ogrodu, każdą budowlę, pergolkę, każdą dekorację.... podoba mi się po prostu wszystko 
- majowa
- 1000p

Agness, to tak jak ja - bywam we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach, ale mało ostatnio piszę.
Coraz mniej do pokazania, chyba trzeba będzie wspomnienia wklejać
dziękuję Ci za wszystkie ciepłe słowa skierowane do mnie i mojego miejsca 
Coraz mniej do pokazania, chyba trzeba będzie wspomnienia wklejać
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Iwonko
piękną masz pergole!!!
domowej roboty?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Uwielbiam wspomnienia. Ratują mi życie zimą.
A z tym sadzeniem to chyba nigdy nie skończysz. Ja przynajmniej nie umiem
A z tym sadzeniem to chyba nigdy nie skończysz. Ja przynajmniej nie umiem
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Iwonko jestem z poranną kawusią
i serdecznie Cię pozdrawiam.. 
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- majowa
- 1000p

Reniu pergolę robił mi ten sam stolarz, który wykonał altanę. Cieszę się, ze Ci sie podoba.
Gosiu no to mnie pocieszyłaś
Grażynko poranny ptaszku
Wspomnieniowo. Co prawda nie z ogrodu, ale lubię to zdjęcie. Wycieczka zimą do Ahlbeck.

Gosiu no to mnie pocieszyłaś
Grażynko poranny ptaszku
Wspomnieniowo. Co prawda nie z ogrodu, ale lubię to zdjęcie. Wycieczka zimą do Ahlbeck.