Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Michale gratuluje takiej wytrwałości w pracach. :) Przypomniałeś mi bym i ja swoje kamienie poprawiła. Kotki masz śliczne, ja mam psa i zawsze nie może się doczekać kiedy będzie mogła pójść ze mną do ogrodu. A jak jej nie wezmę to stoi na balkonie i wyzywa:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michale!śliczne te kolorki w Twoim ogrodzie...rabatki takie wypielęgnowane a i wiele jeszcze kwiecia.
Jestem zauroczona też Twoimi futrzakami...śliczne te kociaczki.Zachód słońca cudowny...mogłabym gapić się bez końca. ;:108
Pozdrawiam cieplusio! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Michałku, potwierdzam, sama trawa przekopana ginie, ale nie daj Boże malutki kawałek perzu i nici z roboty, bo ten po spulchnieniu rośnie w siłę bez opamiętania.
Narobiłeś się okrytnie, ale miejsca pod dalie masz, że ho ho ho. Jakbyś miał nadwyżki ostróżek, bo czytam, że jakieś zmiany masz w planach to podeślij każdą ilość, chętnie adoptuję i należycie wykorzystam.
Gratuluję złota ;:138
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Michale :D dawno nie zaglądałam i prawie przegapiłabym. :lol:
Gratuluję złotka ;:77 ;:77 ;:77 ;:138 ;:138 ;:138

Przy Twoim zapale ogród pięknieje i kotki też, widać, zadowolone. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

To zdjęcie z zachodem słońca i wijącą się drogą - miodzio :!: :!: :!:
No, kapustki są świetne i brakuje mi ich od dwóch lat. Trzeba do nich wrócić :idea:
Pogoda wariuje, ale co - wiosna się opóźniła, cały marzec leżał śnieg, to teraz dla wyrównania sezon przedłuża się :wink:
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

jeśli Twoje kotki rodzą to jak najszybciej je wysterylizuj. Zabieg eliminuje w przyszłości ropomacicze i -zrobiony wcześnie, najdalej po pierwszej rujce- raka sutków. Straszna choroba.

Do tego mnożysz koty, a tyle bied nie ma domów! Życzę szybkiej decyzji. Nie będziesz żałował. Ja mam 7 kotek wysterylizowanych. :)

Kapusta ozdobna w ogrodzie zawsze mi się podobała. Szkoda, że nie mam miejsca na takie nasadzenia. :roll:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu sweety W tym roku się przekonam jak spod śniegu wystają bo szczerze przyznaję jeszcze tego nie widziałem.
Marysiu Oczywiście, że wolę żeby już się ochłodziło, takie temperatury o tej porze niczego dobrego nie przyniosą. Emil;ka tak się ładnie wdzięczyła a okazało się , że to zwykły leń i do tego złodziej. Wyciągnąłem sobie wczoraj wieczorem łopatkę z zamrażarki na sos, włożyłem do miski na noc i przykryłem talerzem, mało tego - łopatka była w torbie foiliowej. Dziś rano Emilka weszła do domu, Sępik też i położyły się spać a ja poszedłem na dwór przesadzać krzewy. Coś mnie tknęło żeby wrócić, patrzę - a tu miska na podłodze, talerz zrzucony, torba pod stołem a po mięsie ani śladu tylko nażarte koty. Dostały głośną reprymendę i zostały wyrzucone. Sępik po godzinie skruszony usiadł na oknie i żałośnie popiskiwał więc musiałem go wpuścić, natomiast Emilka nie dostanie jeść przez tydzień, jak jest taka cwana to niech się nauczy polować a nie kraść mi obiad. Wiem, że to ona porwała mięso bo kiedyś nakryłem ją jak kradła z torby ciasto.Musiałem do sklepu jechać po nowe mięso :evil:
Ewa Dziś wiatr jakby się uspokoił, teraz kropi. Jutro ma być chłodniej ale od piątku znów ocieplenie.
Nikus Witam serdecznie :wit Chciałbym też mieć psy (szczególnie owczarka szkockiego i jamnika)ale co za dużo to nie zdrowo i nie wiem jak by reagowały na nie koty. Do mnie są oswojone ale do innych istot żywych nie.
Bogusiu Dziękuję za miłe słowa, rabatki może tylko na zdjęciach wyszły wypielęgnowane, w rzeczywistości czeka je gruntowne odchwaszczanie ale chyba zrobię to wiosną, może część chwastów wymarznie ;:224
Marzenko Na szczęście rośnie tam tylko trawa. Ostróżki wiosną wykopę i zamierzam podzielić, na pewno Ci wyślę ;:333
Krysiu Dziękuję bardzo, strasznie szybko ten tysiąc zleciał :tan
Jacku U mnie śnieg był do 16 kwietnia, wypadałoby żeby teraz tak ciepło było do połowy grudnia, jakby to ode mnie zależało to zima by mogła przyjść tylko na pół stycznia albo i nie 8-) Cieszę się, że podoba Ci się zdjęcie.
Dangar Szkoda, że nie czytałaś poprzedniego wątku, tam opisywałem sterylizacje wszystkich moich kotek a mam ich 4, Diablik też był kastrowany. Ostatni zabieg był wykonany 2 lata temu więc nie wiem skąd Twoje stwierdzenie, że mnożę koty. Na szczęście żadne nie chorowały z tego powodu, mało tego , czytałem, że koty po zabiegach żyją 2 do 3 razy dłużej od płodnych ;:138
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

:;230

Moja Kotowa też kradnie! nawet jak masło zostawię na blacie,to wyliże! Ale się ubawiłam czytając ten opis!
A jak rybkę przygotowuję,to stoi przy mnie i wbija mi pazury w nogę,daje znać,że jest TU i czeka na TO co tak ładnie pachnie. :D
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale cudna opowieść o łopatce - wybacz ale brawo Emilko! Ja jak zostawiam coś na blacie to koty wypraszam z kuchni, bo nie mam do nich zaufania. A masło z blatu to już nie raz podarowałam Monice :lol: Piękny dzień dzisiaj znowu był , momentami słońce zachodziło za chmury, ale posadziłam już wszystko i teraz jeszcze tylko liście na grządki i byle do wiosny! a..... jeszcze tunel skopię albo poproszę o to mojego pomocnika (jak przyjdzie, bo dostał dwie dychy ;:306 )
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał witam :wit :wit
Fajna ta Twoja Emilka ;:333 pogłaskaj ją ode mnie ;:108
Mówiłam Ci z niedowierzaniem że zakwitła mi trzmielina zielono - żółta ;:108 zajrzyj do Bogusi na 42 stronę , nad tą trawką którą nazwałeś ( szczotka do butelek ) i u niej też kwitnie - czyli się nie myliłam :tan
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Ja zawsze marzyłam by mieć psa i w końcu mogłam spełnić swoje marzenie. Mam małego czarnego krecika:O) i myślę o kolejnym.
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Wiesz, dla mnie też zima mogła by być krótka, śnieżna albo nawet tylko deszczowa. Ale to nie klimat śródziemnomorski czy angielski i wiemy, jakie sa realia. Raz jest lepiej raz gorzej z naszą pogodą - trzeba przywyknąć (zaakceptować) ;:173
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michał - ale cwana Emilka :;230
Wiesz, ja zawsze mówię, że koty uczą porządku( a ja do pedantów nie należę :oops: ) nic nie można zostawić na wierzchu. Jedzonka nie można - bo Fidel ukradnie..ciuchów ani np. zdjętego prania nie można - bo zaraz na tym leżą trzy koty i wszystko jest w kocich kłakach (w domu stwory linieją paskudnie - a na działce jest z tym święty spokój)
Kapuchy mi się podobają, ale mam z nimi jeden problem. Dopiero jesienią mi się przypomina, jakie one ładne :;230
Michał - a Ty swoje kapustki masz z wysiewu czy kupujesz gotową rozsadę?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Michale :wit
Ależ pracy odwaliłeś sporo!!!I jak ładnie teraz ;:108
esienne fotki ładniutkie...ale zachody słońca rewelacyjne ;:167
Kotki i piesek,,,ajniutkie zwierzaczki,,,nasze pieszczochy,prawda?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Michale wczoraj dalej kopałam, woziłam, równałam, a potem sadziłam. Wciąż cebulowe czekają na swoją kolej...dobrze, że znów weekend długi, choć w święto nie wypada pracować
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”