Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

1000 się trafił jako rozpoczęcie wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=71153 bo nie daje mi to spokoju ;:306
Jestem teraz Gold Elita 8-) ;:306
Marysiu To może dam się przekonać choć róż rzeczywiście nie lubię :lol: Nie, nie śniło mi się przerabianie, naprawdę o nim myślałem :;230 No nic, jak sobie przypomnę to napiszę na forum, żeby mieć świadków i żeby mi przypomnieli jakby ta siostra rodzona znów dała o sobie znać ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to Ci gratuluję cennego kruszcu - tak.... wszedłeś do elity ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak dla mnie to już dawni byłeś złociutki ;:173.
Ale gratulacje jak najbardziej na miejscu ;:138 .
Rozwijaj się dalej ogrodniczo i forumowo, Michałku.

:wit Jagoda
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratulacje :D
Jeśli nie lubisz róż, posadź dużą Therese Bugnet-przebarwia się jesienią na złoto, a w zimie ma czerwone pędy, które nie przemarzają. Nie choruje i szkodniki jej nie lubią. Prawie nie jak róża ;:306
Kot nazywał się bardzo oryginalnie-Czarny ;:306 Teraz już chyba zostanie Marnotrawny (w skrócie chyba Marny ;:306 Albo Marnek ;:306 ).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Michał widzę, że jesień i Ciebie ozłociła pięknym kolorkiem ;:306
Gratuluję i życzę równie złotych, laurów w ogrodowych zmaganiach ;:173
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Michał, obiecane zdjęcia Śnieżki i jej brata Tygryska (obydwa kociaki do oddania)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Masko, Ewo, Jagusiu, Marysiu Mufko Dziękuję ;:180 Bardzo mi było miło przez ten czas z Wami pisać i mam nadzieję, że kolejne tysiące też będą. Zawsze kiepsko mi szło wypowiadanie się na piśmie ale skoro tyle ze mną wytrzymaliście to może jeszcze Was pomęczę.
Jacku Kotki piękne, dzwoniłem już do bratowej , może jej się uda kogoś znajść. Dzięki za zdjęcia.
Z okazji 1000 wpisów do ogrodu zawitała wiosna, nie wiem czy się cieszyć czy nie. Jeśli tylko nie będzie mrozu zimą to radość jest jak najbardziej na miejscu a mianowicie rośliny powariowały od tego ciepła
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowe liście wypuściły rączniki zmrożone na początku października (Tereniu pamiętam jak mówiłaś, że swoje wyrwałaś, ja swoim dałem jeszcze szansę i proszę jak walczą o życie :D ) , hortensje, tawlina, irysy, ostróżki kwitną w najlepsze a nowego kwitnienia doświadczają krzewuszki, hortensja, ciemiernik oraz jagoda kamczacka ;:oj Oby tylko nie padły tej zimy. Natomiast jabłonka przywdziała zieloną kiecę i chyba na zimę jej nie zdejmie ;:306
Obrazek Obrazek
Jedynie berberysy przypominają o właściwym zachowaniu się o tej porze roku
Obrazek
Temperatura dziś poszybowała wysoko ponad 20 a teraz właśnie zaczęło padać i 2 razy zagrzmiało :D :D U Marysi Maski widzę, że też mocno daje a u Pat jest linia szkwałowa :D Zapowiadają, że w nocy będzie ciekawie ;:138 Wszystkiemu z przerażeniem przygląda się Sępik
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale chyba pisałam kiedyś co innego na temat Twojego wypowiadanie się na piśmie ale nie będę się powtarzać ;:185 myśl sobie co chcesz.
Życzę Ci wielu tysięcy (patrz obok ;:oj ) a przede wszystkim pięknego, wymarzonego ogrodu!

W dzień było ciepło i słonecznie, ale wczoraj i dzisiaj koło 14 bardzo mocno wiało, przed pół godz. zawiało, lunęło, ale teraz jest spokój, niestety patrzę na prognozy i wszyscy zgodnie pokazują ochłodzenie ;:145
wiosna pewnie się przyhamuje u Ciebie ;:224
Jeszcze nie widziałam tak przerażonego Sępika!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał :wit :wit I ja gratuluje złotka ;:77 ;:77 ;:77
Piękną masz wiosnę tej jesieni ;:306 ;:306
No widzisz nie ma się co spieszyć ze sprzątaniem ;:108 u Ciebie kwitną a u mnie w kompoście leżą :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie się ochłodziło, ale niebo na razie jest czyste-przestało padać. Tak wysokich temperatur nie miałam, więc i szału kwitnienia nie ma. Ogród jednak szykuje się do zimy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A u mnie coś na razie wiatru nie słychać...ale okna szczelne mam, niewykluczone, ze na zewnątrz tajfun ;:224 Rzeczywiście bujnie u Ciebie wszystko kwitnie jak w czerwcu, ale ja to się boję takiej przedłuzającej się wegetacji, bo potem przyjdzie mróz i wszystko dobije.. u mnie ciemiernik zbiera się do kwitnienia, reszta na razie nie zaskoczyła, że nadal lato :)

No i gratuluję złota! Jako elita masz teraz prawo do rozwijania czerwonego dywanu przed każdym postem ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Napisałem tak bo zawsze miałem problem z wypowiadaniem się na piśmie a wypracowania w szkole to był istny koszmar. Cieszę się, że jest lepiej :D Dziękuję jeszcze raz, może i te 17000 wpisów kiedyś osiągnę za jakie 17 lat ;:306 W nocy bardzo mocno wiało, jednak tylko pokropiło a zapowiadali bógwico. Sępuś już dziś zadowolony, podobnie jak reszta towarzystwa, Emilka to nawet wygibasy na pieńku robiła
Obrazek Obrazek
Tereniu Dziękuję również ;:180 Co do wiosny to dziś znalazłem kolejny zwiastun
Obrazek
Ewo Tutaj nadal bardzo ciepło, powyżej 20 stopni , niestety odczucie ciepła jest mniejsze ze względu na mocny wiatr. Dzień wreszcie zakończył się ładnym zachodem bo ostatnio w zachodach panowała u mnie posucha
Obrazek Obrazek
Pat Też się boję tym bardziej, że na drzewach owocowych pąki nabrzmiały jakby był początek kwietnia :evil: Niech się te ciepła skończą bo to nie jest normalne o tej porze. Po dacie Twojego wpisu widzę, że nie tylko ja wcześnie wstałem :wink: Niestety po przebudzeniu coś mnie zaczęło brać ale pomyślałem, że MUSI jeszcze poczekać bo roboty wszystkiej nie zrobiłem. O 7 już kopałem warzywnik
Obrazek Obrazek
Tak się zgrzałem, że choróbsko wyszło i zostało przegnane przez wiatr z Kielbasówki (góry na której stoi radar). Nie mogłem wyhamować z kopaniem więc z warzywnika przerzuciłem się na trawnik na którego miejscu mają stać dalie. Skopałem go do końca bo nie przystoi ażeby piękne rośliny z darów forumowych stały gdzieś upchnięte, muszą mieć swoją osobną rabatę
Obrazek Obrazek
Kopanie skończyłem o 9:30, kawał czasu do obiadu więc poustawiałem od nowa wszystkie kamienie na podwórku bo się pozapadały, nawet bym się nie spodziewał, że tego tyle jest , do dwunastej mi zeszło, teraz dopiero palce powróciły do normalnego funkcjonowania :D
Obrazek
A na koniec kapusty, mam nadzieję, że całą zimę będą takie ładne i już wiem na 100%, że w przyszłym roku je kupię , polecam każdemu ;:333
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale się napracowałeś ;:oj
Kapustki to podstawa. Co roku je kupuję i zimą fajnie wystają spod śniegu :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale, szkoda że dzień tak szybko minął , bo w tym zapamiętaniu doszedłbyś z kopaniem do B. ;:306
Emilka jak modelka wygibasy robi, aktorzyca jedna ;:63 Tymi truskawkami to przywołałeś prawdziwą wiosnę :shock:
Zachody śliczne :lol: - u mnie też na różowo ale leń mnie ogarnął i nie poszłam dzisiaj w ogóle z aparatem do ogrodu.
No i na koniec musisz się zdecydować, czy chcesz żeby było ciepło i kapusty rosły, czy nie chcesz żeby drzewa miały nabrzmiałe pąki :?:
U mnie słychać tylko wiatr!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda zrobiła się okropna, bo oprócz silnego wiatru pojawił się deszcz. Koty siedzą w domu, Marnotrawny leży mi na ręku :D
Mnóstwo dziś zrobiłeś, zazdroszczę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”