Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Michał :wit :wit Ale rewolucję zrobiłeś w ogrodzie ;:oj ;:oj
Co to jest ta Rdestówka ???? możesz zrobić zbliżenie ????
Widzę piękny ognik ;:215 i wieli innych pięknych krzewów ;:63
Piszesz o mrozach - ja mimo deszczu pojechałam na działkę i wykopałam datury i do szklarenki wstawiłam żeby nie zmarzły , został mi Oleander ale jemu chyba nie zaszkodzi mały przymrozek .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko Tak, październik ma być suchszy ( we wrześniu miałem 128,1 litrów ;:oj 200% normy wreszcie) ma być też cieplej, jedynie jeszcze w tym tygodniu mają być mrozy porankami, póki co najzimniej miałem wczoraaj, równiutko 0,0*C, dziś +1*C, oby tak dalej.
Tereniu Rdestówka to najszybciej rosnące pnącze naszego klimatu, rocznie potrafi dorosnąć do 6 metrów, na wysokość nie wiem ile i nigdy się nie dowiem gdyż jabłonka , po której rośnie już się skończyła a ma 9 metrów, przydałoby się większe drzewo. Kwitnie to ...jak by to powiedzieć, nie wiem dokładnie kiedy kwitnie bo potrafi przez cały sezon z przerwami, jak zacznie w maju to jeszcze w październiku obficie obsypuje się białym kwieciem. Jak wrócę zrobię zbliżenie. Jak u Ciebie z przymrozkami?
Marysiu Masko Sprawdzałem dziś oczkowanie czereśni Karesova - sprawdziłem 2 drzewka i oczka trzymają się mocno ;:138 ;:138 Za rok jedna powędruje do Ciebie :heja
Jutro po południu wyjeżdżam do pracy pod Wrocław, ostatnia wieś pod Wrocławiem, podobno tam Pawlaka i Kargula nagrywali. Wrócić chciałbym w niedzielę wieczorem, mam nadzieję, że wszystko zdążymy zrobić do niedzielnego wieczora. Wtedy mógłbym w poniedziałek powysyłać paczki ale o wszystkim postaram się na bieżąco informować. Jutro powinna jeszcze przyjść paczka od Jagódki od Ibrakadabry. mam nadzieję, że listonosz dostarczy ją przed południem i zdążę wszystko wsadzić ;:173
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

O, to dobra nowina z tym październikiem, bo moja datura i inne takie jeszcze na zewnątrz - może się uda i ominie je fala przymrozku ;:131
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale ;:196 za czereśnię Karesova ;:138
To to się rozminiemy,ale 10 wracam to też będę kontynuować wysyłki. U mnie straszą we czwartek temp. -3 nad ranem - zobaczymy!
Oby jak najdłużej było ciepło i słonecznie. Życzę Ci pogody, terminowego ukończenia zlecenia i szybkiego powrotu do domu i pupilów (będą tęsknić :cry: )
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry, dobry wieczór lub dobranoc, ciężko określić co jest na zewnątrz, w każdym razie jest ciemno i mgliście. Wczoraj o 23 wróciłem z Wroclawia, relację postaram się zrobić dziś. Choć jak w nocy zobaczyłem podwórko to dziś nie wiem w co ręce włożyć ;:oj
Barbarko Październikowy mróz mojego ogrodu nie oszczędził, raz było -3,5 a kolejnej nocy -2,9, widziałem tylko , że orzech nie ma liści. Teraz na szczęście jest cieplej.
Marysiu Dziękuję ;:168 Zlecenie zakończone w terminie optymalnym, myślałem , że uda się wcześniej ale gleba była twarda i kamienista. Jak wrócisz zrobimy przesyłki.
Jagusiu Dziękuję za lilie i tojeść ;:196 ;:196 Wszystko już posadzone ( na razie nie przeze mnie).
Co do wysyłek to proszę dać mi chwilę na rozpakowanie się i ogarnięcie ogrodu. Myślę, że w poniedziałek powysyłam wszystko.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A do Ciebie można już wysyłać?
U mnie mroziło cały tamten tydzień, teraz w granicach zera w nocy i prawie lato w dzień.
Robi mi się ogrodzenie reszty siedliska, "gady" nie będą mi miszczyć ogrodu ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale witam z daleka!
Ja chyba pierwszy raz wroce bez roslin, bo boje sie kontroli, Dobrze ze wszystko udalo sie skonczyc we W, i pewnie ladnie wyszlo a wysylki zrobimy w przyszlym tygodniu, Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak jak wcześniej pisałem, pojechałem z koleżanką pod Wrocław w zeszłą środę zakładać ogród, do miejscowości, w której kręcili Karguli i Pawlaków, wszystkie 3 części. Planowaliśmy pracę wykonać do niedzieli ale ze względu na miejscami bardzo twardą ziemię pobyt wydłużył się do wczoraj. Zostaliśmy bardzo miło przyjęci, praca trwała od świtu do wieczora. Wieczorami szliśmy na pobliskie pola kukurydzy skonsumować nieco kolb i odkryliśmy na mostku przy rowie kilka głazów. Sziedziały mi te głazy w głowie cały czas, pojechaliśmy na sąsiednią wieś kupić kasterkę żeby łatwiej kamienie było pozabierać. Chodziliśmy tam codziennie sprawdzić czy nikt mnie nie ubiegł ;:306 Na szczęście kamienie grzecznie czekały i wczoraj przed samym wyjazdem zostały załadowane do samochodu, prawie żeśmy ducha wyzionęli ale ważne że kamienie były spakowane. Dodatkowo dostałem jeszcze z ogrodu od właścicielki cisa, berbereysa o fioletowopurpurowych liściach, prawdopodobnie cytryńca i trzy piwonie chyba jasnoróżowe. W przedostatni dzień na niebie pokazało się słońce poboczne

Obrazek
Samochodem wyładowanym po brzegi wyruszyliśmy w podróż powrotną, ze względu na ciężar głazów tył samochodu mocno się obniżył, przez co przednie światła świeciły wyżej i wszyscy myśleli, że jadę na długich i mi mrugali. Wczoraj, po przybyciu do domu o 23 wyciągaliśmy kamienie z auta co by mu żywota nie skracać, jeden niestety wymknął się spod panowania i spadł na magnolię parasolowatą, która i tak ledwo zipie, jednak się nie złamała.
Dziś rano ogród wyglądał o wiele inaczej niż przed wyjazdem, orzech po mrozach zrzucił liście, tak samo winobluszcz, palecznik, winnik, witex, przemarzły liście funkiom, dalie, dziwaczki, liście sumaków, robini, wyglądało to tak:
Obrazek Obrazek
Kamienie wywalone wieczorem
Obrazek Obrazek
Teraz już wszystko jest poukładane i powsadzane, kolejna część słoneczniczków wyleciała dziś do sadu, liście z orzecha spalone, kolejna rajka ziemniaków wykopana, tawuła menziesii też powędrowała do sadu , ogólnie dziś był dzień porządkowania ogrodu. Jesień w pełni, powoli liście się wybarwiają , dla mnie to najpiękniejszy okres w roku ;:215
Obrazek
Marzenko Oczywiście do mnie można wysłać, ja Ci wyślę w przyszłym tygodniu wszystko. Mrozy na szczęście już się skończy ły i mam nadzieję, że do stycznia nie powrócą :wink:
Marysiu Nie wierze, że niczego nie przywieziesz :;230 Życzę Ci szczęśliwego powrotu, pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

W Lubomierzu byłeś??
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Piękne jesienne kolory :D Wspaniałe, nasycone barwy, zapach opadłych liści i ciepłe promienie słońca - chwilo trwaj !
Dzisiejszy dzień to jak wspaniały prezent na pożegnanie, przed nastaniem jesiennej szarugi ! Oby takich było jeszcze choć kilka...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Michale :wit
Piękne jesienne fotki, :D
Oczywiście ta pierwsze jabrdziej przypadła mi go gustu :D
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu W Dobrzykowicach.
Marysiu Na niedzielę nawet 22 stopnie zapowiadają, oby tak było jak najdłużej, żeby chociaż liście zdążyły się całkiem wybarwić przed kolejnym mrozem.
Aniu W tym roku to już chyba 3 czy 4 słońce poboczne, może chociaż jedno jeszcze się uda uchwycić :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Takie cudne kamienie nam z Dolnego Ślaska rąbnąłeś? :twisted: I co to jest to, czym je ładowałeś...przydałoby mi się takie cóś, bo nie raz w polnych rowach widzę okazy godne zmiany lokalizacji (do mojego ogrodu), ale nie ma czym zabrać... U mnei też przez parę dni ogród zmienił oblicze, a mrozów niby nie było; widać rośliny z opóźnieniem na te zeszłotygodniowe zareagowały ;:224
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michale! :wit ....cudowna , kolorowa jesień u Ciebie ;:215 Reorganizacja rabatek...też ciągle coś przesadzam, przekopuję...bo pogoda sprzyja. We wtorek wyślę do Ciebie chyba paczuchę...Nasionka astrów i szarłata ...w póżniejszym terminie/ niech dojrzeją/ Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kamienie imponujące i też jestem ciekawa jak takie się do auta ładuje. Paczka pójdzie po niedzieli, bo nim doczytałam, to już piątek jest i nie wyślę roślin na weekend, zeby na poczcie leżały.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”