Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

Zdjecia, jak napisałam, sprzed paru dni, no może sprzed 10-ciu..? Jeszcze nie bylo żółci, a wczoraj bylismy z mężem w tym miejscu i juz tu i ówdzie pojawiają się żółte i czerwone liście, ale jeszcze jest zielono. Kolory będą w październiku, a dokładnie kiedy i jakie, to zależy głównie od pogody.
Wczoraj zrobiłam parę zdjęć ze spaceru, potem wkleję.
Jedyna radość z jesieni, to te kolory drzew (poza astrami, zlocieniami i trawami, oczywiście) tylko to trwa chwilę, a potem zaczyna sie ten koszmar ogrodnika... :lol: Jeszcze nie uznałam nadejścia jesieni, stawiam psychiczny opór, wypieram, udaję, że to nieporozumienie, że to pomyłka, że to sie tylko śni... :lol:

Ewa, alez Tami na tych zdjeciach własnie NIE jest wyczesana! Nawet powiedziałabym, że jest skołtuniona ;:306 Ostatnio jakoś rzadziej ją czesałam, bo nie miałam siły. W tej chwili jest wyczesana ;:170
Bea
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Swiadomi jesiennej pogody musimy to przyjac i tyle. Wedlug mnie najgorszy okres to ten miedzy jesienia i zima, nie wiedomo co jest grane.
Pozniej w grudniu to sie wszystko wyjasni, zimno, mroz, snieg albo i i nie. Ze sniegiem tez jest slicznie byleby nie 3 miesiace jednym ciagiem :(
Pozniej juz wielka nadzieja i jak to mowia: "byleby do wiosny" :D
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

No, właśnie, Januszu... Ostania zima trwała pięć miesięcy, tzn. tyle leżał śnieg ;:222 I tego sie obawiam :wink: Trzy miesiące, to jeszcze mogą być, grudzień, styczeń, luty, ale kiedy zaczyna sie 1-go listopada, a kończy 20 kwietnia, to mam depresję ogrodnika ;:145
A juz najgorzej, gdy oglądam angielskie programy ogrodnicze, a tam w grudniu sobie cebulki tulipanów sadzą na następny sezon ;:306 Wtedy zaczynam kombinowac wyprowadzkę do jakiegos cieplejszego kraju ;:306
Bea
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak to prawda, ostatnia zima w ostatnich tygodniach zestresowala wielu z nas. Mam cicha nadzieje ze nie bedzie tak co roku ;:131
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Jak miło spojrzeć na pieska na luzie bez smyczy na łonie przyrody. Mój bez smyczy może tylko latać po podwórku (a ma gdzie). Ostatniego lata zaczęłam go prowadzać po bezdrożach na długiej linie, ale spuścić to się go nie odważę bo wiem na co go stać :? Trochę chodzi ze spuszczoną na ziemi smyczy w drodze powrotnej (przy nodze) - jak jest już spokojniejszy.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyżbyśmy przesadzili z walką z globalnym ociepleniem ? :wink:
U mnie rano 4 stopnie...
Jak będzie okazja, pokaż jesień u siebie.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

O, tak, Tami jest aniołem, nie psem, wszedzie mozna z nią pójść, w lesie też nie ma żadnego problemu. Jednak wiem, jak to jest, gdy nie mozna psa spuścić ze smyczy, miałam dawniej sunię, która myślała tylko o polowaniu, gdy sie jej odpięło smycz. Nie bylo mowy o spacerach "luzem" do lasu. Mimo różnych działań wychowawczych, nie dalo sie pokonać jej instynktu myśliwskiego, była wyjątkowo trudnym psem w tej materii, natomiast wobec ludzi była przemiłą przytulanką i nikt, kto nie widział jej "w akcji", nie chciał wierzyć, że jest "urodzonym mordercą" małych zwierzątek.
Teraz mam prawdziwy luksus pod tym względem z Taminką ;:196 wszędzie jeździmy i chodzimy razem ;:167

Z pokazywaniem jesieni, to jest chwilowo kłopot, bo jest szaroburo i w dodatku cokolwiek zmienia kolor na jesienny, to raczej rudzieje, a nie złoci się i czerwieni ;:222 Podobno od jutra ma być słonecznie, więc może bedzie jeszcze choć troche ładnej jesieni... Pare razy widziałam tu bajeczne kolory jesianią, są w okolicy czerwone dęby i klony, ktore przebarwiają sie pięknie w sprzyjających okolicznościach. A w Karkonoszach chyba najładniej jest w okolicy Szwedzkich Skał.

W ogrodzie tez szaroburo oczywiście. Mimo szczerych chęci, nie robiłam wiele, bo co chwile padało. Licze na ta poprawę pogody, bo mam co sadzić ;:218 No i jeszcze właśnie przyszła paczka z cebulkami, które kupiłam na tzw. bazarku na rzecz psów w potrzebie. Zreszta bazarek ten wystawiła nasza koleżanka z FO, działająca również na "Dogomanii" :) Piekne, dorodne cebule przyszły ;:138 Obkupiłam sie po zęby, teraz muszę dokupić do tego koszyczki do sadzenia, bo mi znowu nornik wszystko zje... Mam kilka koszyczków, ale to za malo na te moje zakupy :lol: Na innym bazarku, tez na rzecz psów oczywiście, kupiłam korony cesarskie. Powtykam w kilku miejscach, mam nadzieję, że faktycznie odstraszaja gryzonie ;:223 :pogon
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

"...A w górach już jesień..." ( ;:145 )

W ogrodzie też... ( ;:145 )

(Tak ogolnie to chcialabym wszystkich przeprosić, że sie nigdzie nie pojawiam, siła wyższa, "zabija" mnie ból głowy.)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

"Złote drzewo" piękne! Oraz korale koloru koralowego. Życzę Ci rychłej bezbolesności :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Piękne zdjęcia. ;:138 Dołączam się do życzeń. :wit
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

może jak te anomalie pogodowe przejdą, to i głowa do kultury wróci? Pięknie jesiennie u Ciebie i...ani śladu przymrozku :wink:
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Fotki piękne, życzę żeby ból ustąpił .
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Dziękuje bardzo! Pomoglo! :wink: Dziś mnie głowa prawie nie boli, przynajmniej w porównaniu z tym, co było wcześniej :tan
Idę do ogrodu, na dworze jest tak pięknie...
Bea
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Ładny kolor pięciornika! Fotki jak zwykle mistrzowskie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”