To bylo tak.......cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To bylo tak.......cz 2

Post »

No dobraaa, dziś znów sadziłam, liPy, berberysa, tawułkę, w korytarzu czeka wielka Paka od inne Ewy, a jutro kolejna Paka od Renatki. A cebulowe stoją z boku i czekają na swoją kolej ;:223 . No i jakby było mało, siewki sosen sobie zamówiłam :;230
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ula nie ma co pokazywać bo to hortusie i to malutkie :wink:
Marzenko - no właśnie co rusz coś wykopujesz i sadzisz u siebie ;:306 , ale że zamówiłaś siewki sosen to mnie zadziwiłaś ;:224
Agatko no skoro chcesz poczuć to proszę

Obrazek

a tutaj prezencik od braciszka :wink:

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Zacny ten prezencik ;:215
Ale fajny słoiczek ;:224 uchyl trochę nakrętkę żebym mogła powąchać ;:180
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prezencik piękny i bardzo praktyczny ja też lubię takie prezenty które służą i cieszą a nie zalegają gdzieś głęboko w szafie i nie przydatne
suszone grzyby ;:oj zbiór imponujący
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak, piękne wsio

i grzybki i dybki do kominka. ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A siewki takie odmianowe: sosna czarna, żółta, bośniacka, himalajska ;:108 . W sumie miałam chęć i potrrzebę kupienia tylko himalajskiej, ale nigdzie w szkółce nie mogłam znaleźć. Jak raz zobaczyłam w trasie, to mało na zawał nie zeszłam jak cenę mi pani podała. A wiesz jak się kupuje w necie to ceny przesyłki dochodzą i kupuje się więcej roślin, zeby koszt się rozszedł na sztuki ;:306
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Wszystko wczoraj nadrobiłam ale weny do pisma nie miałam ;:173 Nie wiedziałam że miałaś tak z tatą i teściem.............ale co poradzisz ...........takie są chwile w życiu przez które trzeba przebrnąć ,u mnie taki okres trwał cztery lata samo życie :wink: Wracając do ogródka ............masz pięknie narządka super a gdzie fotka kominka :?: Grzybki ..............my też mamy kota w tym miejscu ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu prezent piękny i bardzo przydatny ;:167
Zbiory grzybków imponujące, prawdziwy urodzaj w tym roku, u mnie też sporo 8-) :lol:
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki jeszcze dostałam obraz do pokoju, ale jeszcze stołu się nie dorobiłam i nie wiem na jakiej wysokości powiesić , a tutaj już wyższa szkoła jazdy ,ponieważ po młota udarowego trzeba się udać do sąsiada ,bo jak wiadomo w blokach wywiercić otwór wiertarką niestety graniczy z cudem ;:306
Tereniu trzeba do lasu uderzyć , nazbierać i ususzyć ;:306 . Wiem, wiem latwo powiedzieć - U mnie w sobotę o 5,30 ma się zameldować brat z rodzinką i ruszamy w teren ;:306
Ula W tym roku pierwszy raz dostałam taki prezent jak obraz- nie spodziewalam sie takiego prezentu - ale będzie on idealnym wykończeniem pokoju :wink: . Z reguły dostaje inne rzeczy ;:306 ;:306 np , szlifierka, pila tarczowa, śrubokręty i uwaga -- schody na strych . Ale ja jestem troszku inna :;230 .
Inne laski po ciuchy latają ,a ja wolę do casto na dział elektronarzędzi uderzyć- mogę tam godzinami siedzieć ;:304
Agatko ;:196 dziękuje
Marzenko z tymi kosztami wysyłki doskonale Ciebie rozumiem - ja ostatnio dobrałam trzy hortensje żeby się po kosztach rozłożyło. No musiałam niestety tak postąpić ;:306 ;:306
Romciu - no niestety takie życie :roll: , ale żyć trzeba dalej i i nie pozostaje nic innego jak pamięć przekazywana dalej :( Że kotka macie na punkcie grzybków to wiem - pamiętam jak telefonowałaś do mnie z lasu ;:306 . Zdjęcie kominka będzie jak zostanie obudowany - to jeszcze tak ok 4 lat :;230
Aguś dziękuje za miłe słówka. Tak jest wysyp tylko żeby nocki byly troszkę cieplejsze bo zaraz sie okaże że będzie po grzybkach ;:145 , ale wtedy przyjdzie czas na opieńki ,a te są moimi ulubionymi

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewciu, w sobotę 5:50 ruszam do pracy ;:223 a wolałabym na grzybki ;:224
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

;:196 Ewciu kochana jesteś , :D Miłego dnia
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Widzę,że masz profesjonalny sprzęt do suszenia ;:333
Piszesz,że nie masz co pokazywać,a to przed ostatnie zdjęcie jest bajeczne :!:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, kolejne 3 hortensje...rozumię :wink:
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Boszsz Ewcia jak ja Ci pozytywnie zazdraszczam takich metrażowych możliwości aby móc dokupić kolejne hortysie ;:215
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

:wit
Tereniu
co się odwlecze to nie uciecze , noce zimne i grzybków coraz mniej , na szczęście jeszcze wychodzą ale jak długo????
Jadziu ;:196
Ewo( drewutnia) tą suszarkę kupiłam w grzybnym roku jakieś 8 lat temu - przez dwa kolejne grzybów nie było ;:306
Marzenko - byłam pewna ,że zrozumiesz :;230
Ilonka tak prawdę mówiąc to miejsce się kończy - mam do wsadzenia 7 hortysi i miejsca mi brakuje. Na wiosnę będę musiała nieźle kombinować. Mam jeszcze jeden narożnik do obsadzenia ale tam jeszcze stoi drewutnia - może przez zimę się zawali i problem się rozwiąże :;230 .
Jak wiecie byłam na działce i to sama ;:215 . Sobotę można powiedzieć spędziłam w lesie,- ludzi jak Mrówków ;:306 , a grzybków coraz mniej. Marzy mi się taki prawdziwy wyjazd na grzyby na kilka dni .... , ale w takie miejsce abym była sama. Ja lubię po lesie chodzić w ciszy , a to co było w sobotę to wołało o pomstę do nieba, ja rozumiem że można się nawoływać jak ktoś nie zna lasu i gubi kontakt wzrokowy, ale niektórzy to do lasu przychodzą nachlani i imprezkę sobie chyba robią -- Boszszszsze :evil: .Ludzie to świnie, w lesie pełno śmieci ,butelek, puszek- mnóstwo, czy niektórzy zastanawiają się nad tym co zostawią dzieciom :evil: :evil:
No dobrze dość narzekania. Sobotni las mnie tak wykończył ,że dzisiejszy dzień sobie odpuściłam - nawet nie miałam ochoty za furtkę wyjść :?
W sobotę będąc jeszcze w pobliskim lesie zadzwoniła do mnie koleżanka ,ze wraca z grzybów i podjedzie na kawę - a ze lubi kanie to szybciutko poleciałam jeszcze jej uzbierać tychże ulubionych przez nią grzybków, Udało się ok 20 jej dać .
Oczywiście po południu stwierdziłam, że też bym zjadła więc ruszyłam ponownie do lasu ;:306
Moja działeczka z innego widoku niż zwykle -tutaj już wracałam :wink:

Obrazek

a że było jeszcze dość wcześnie i słońce troszkę trawę wysuszyło to stwierdziłam że uruchomię kosiarkę.
Tak jak pomyślałam tak zrobiłam ale nagle :shock:

To ja do lasu po nie chodzę a one na działce :evil:

Obrazek

i w dodatku odmianowe ;:306 - w sumie 17 sztuk + 4 które wzięłam na kolację :;230

Obrazek

Trawę ile się udało skosiłam , a ze wilgoć weszła to się wzięłam za glebogryzarkę żeby zrobić stanowisko przyszłym thujkom

Obrazek

Na koniec dnia jeszcze takie widoczki miałam- z jednej strony czarno z drugiej słoneczko

Obrazek

Obrazek

Natomiast dziś pospałam dłużej i o 9 miałam taki widoczek

Obrazek

O roślinkach będzie jutro .......
dziś tylko powiem że jesień idzie ..........

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”