Witam wszystkich serdecznie w drugiej części moich poczynań ogrodowych. Świadomie napisałam ?moich? ponieważ w mojej rodzince tylko ja dążę do tego ,aby ta nasza działka oddalona o 38 km od miejsca zamieszkania była miejscem w którym miło spędzamy czas.
Długo się zastanawiałam czy otwierać kolejną części moich przygód , przy Waszych ogrodach moja działka wygląda jak ?.., ale przyjdzie czas że będę z niej zadowolona.
Pomimo tego ze mój ?ogród? będzie gotowy za kilka dobrych lat to jednak chcę być z Wami na bieżąco i podglądając poprzedni wątek widzieć jak następują zmiany .
Wątek będzie troszkę opóźniony , dużo roślin kwitnących nie posiadam to zacznę od wiosenki, bo jej zdjęcia zdążyłam zrobić
Ewuniu bardzo się cieszę, ze założyłaś ogrodowy wątek, naprawdę bardzo mi go brakowało i z przyjemnością będę do Ciebie zaglądać i śledzić postępy ogrodowe
Dziewczyny -dziękuje za miłe słowa naprawdę podtrzymują na duchu Ilonko to prawda ale z przewagą koloru białego . Rośliny które najczęściej będą występowały to hortensje następnie hosty i żurawki. Co rok to inny konik
Agniesiu witam , miałam ogromną nadzieje ze Lilie , które przez Twój wątek zamówiłam pokażą swoją urodę - tymczasem cebule chyba przemarzły i na razie tylko kilka wyszło .
No to dalej wiosenka
Krokusy i hiacynty były sadzone pod koniec stycznia
Oj tam, oj tam przewaga białego. Tylko, że ten biały, na niektórych, będzie z lekka kolor zmieniał.
A Twoje styczniowe hiacynty zupełnie jak moje październikowe
No tak właśnie cię często mijałam w innych wątkach i patrzyłam czy masz już nową część a teraz już jest Kolorowe miałaś przedwiośnie , co do Lilii jestem trochę zdziwiona ,że nie wyszły , spróbuj delikatnie pogrzebać i zobacz co się stało z cebulami , może posadziłaś za glęboko , moje stare powychodziły nawet po 5 z jednej a i nowe nabytki z Lilypolu i od Rożanki wszystkie wyszły.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Może i tak być że za głęboko posadzone ,a może wcześniejsza susza Na szczęście posadziłam w donicach, więc z podniesieniem problemu nie będzie . Mam nadzieję ,że teraz po tych deszczach ruszą .
Właśnie przeszła burza z gradem Już jeden grad w tym sezonie przeszłam na działce, a hosty po nim wyglądają tak
To teraz jeszcze troszkę wiosenki i będziemy na bieżąco
Witajcie Ewcie , Jadziu i Piotrze
Zdecydowałam się na wątek choć zostanie on bez opieki w wakacje - no cóż trudno się mówi .
Ogród świeży - roślin mało ,ale coś teraźniejszego się znajdzie
Cześć Ewcio ale miałam nosa , byłam w wątku o azaliach japońskich no i widzę że też jesteś zainteresowana , myślę sobie a nóż Ewunia otworzyła nowy wątek ? super nie będę musiała nadrabiać zaległości w czytaniu i oglądaniu Twoich cudowności to na dzień dobry