Ewo To świetnie, znaczy, że odmiana cały rok jest czysto żółta.
Marysiu Mufko Czuwam
Marysiu Ambo Oczywiście, że możesz owinąć czereśnię,byleby nie folią. Dobrze robi owinięcie słomą, uschniętymi wysokimi kwiatkami, matą słomianą, a słomę można dodatkowo owinąć agrowłókniną. Mój wątek teraz bardzo spowolniał gdyż ciągle mam jakieś zajęcia, gości, zbiory... Rozpływam się ze szczęścia bo codziennie pada dosyć obficie, ciekawie zapowiada się poniedziałek i wtorek, do 23 września ma padać. Drzewka świeżo wsadzone na bieżąco są podlewane więc już nawet dobrze byłoby widziane aby wszystkie się przyjęły. Przedwczoraj nawet miałem burzę, raz huknęło tak jak podczas czerwcowych burz i był wał chmurowy

A wieczorem wracając do domu takie cudne zjawisko powstało, jakby wszystko ogarnął ogień

Ze śliwek pozostały jeszcze Węgierki

Rozchodnik od 6 lat przyjmuje bardzo ciekawą postać, nigdy nie rósł do góry a brany był z takiego sterczącego

Jesień widać na każdym kroku, tu dąb czerwony

Zakwitła świecznica roztaczając wokół siebie zapach jaśminowca

Chciałbym jeszcze poprosić o identyfikację rośliny, wsiała się wiosną, ma pieniek drewniejący, może to będzie jakieś drzewko, ale jeszcze takiego nie widziałem. Dzią rano Maja w ogrodzie była u Szmita , pokazywał bioróżnorodny ogród , rozgarniał krzaki żeby pokazać kryjówki dla różnych gadów i jedno ujęcie było właśnie tej rośliny, wyglądało jak pień po ściętym drzewie z mnóstwem odrostów

Na koniec kot od cytrusowych abstrakcji