Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

O jak miło czytać Krysiu że doceniasz swoje nowe włości. Mówisz, że masz gdzie dalie przechować ;:306 a ostróżkę to może posiej wiosną. Przenosisz rośliny z działki do ogrodu? czy jeszcze nie? ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MARYNIU....witaj, niewiele przeniosłam ale i nie miałam gdzie ich wsadzić, bo nie wszystko było skopane i uprawione tak jak bym chciała, a że ja taka Zosia Samosia i wydaje mi się, że robię to najlepiej więc kopię i zacznę od soboty wykopki działkowe :;230 :;230 ......na ten czas działka zostaje i będziemy przenosić roślinki z miejsc które będą przeznaczone pod nasadzenia aroni i borówki, poza tym wiele roślin tworzy duże kępy....takie jak liliowce....piwonie....irysy....hosty....więc one ulegną podzieleniu...
Marysiu....tak jak niżej napisałam jest dobrze ale jeszcze szykuje się poważna rozpierducha w tym sezonie jesiennym.......powiem jak przyjdzie czas realizacji aby nie zapeszyć....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj ;:196 No to mnie zaintrygowałaś .... mówisz rozpierducha , no no!
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ciekawa jestem, co Ty tam znowu kombinujesz ;:306, jejku rozpierducha, dość poważnie to brzmi.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKA.....bardzo poważnie to brzmi.....jak się zacznie to poinformuje bo nigdy nie wiadomo w jaki nastrój wpadnę.....a może do doktorów mi trzeba będzie :;230 :;230 ja już przecież mam swój wiek i nie wszystko się dobrze znosi ;:108 ;:108 ale myślę, że dam radę.....będą fotki.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Krysiu czytam że czujesz już dobrze się na swoich włościach to świetnie... :)
...a że masz pusty ogród e tam... masz już tyle roślinek na nim...nawet sadzieć ;:306
...he, he ja swojego 3razy przesadzałam i dalej nie wiem czy dobrze mu będzie w nowym otoczeniu ...
ale już go zostawię w spokoju...
...świetne zdjęcie pod orzechem... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MISIU...orzech to potęga.....muszę Wam pokazać jak wygląda w całej okazałości kiedy nie jest jeszcze przycięty, po owocowaniu takie są plany.......a jak przyjemnie pod nim kiedy słońce niema nad nami litości....

...zapraszam na orzechy ....w tym roku urodzaj duży, bardzo dużo owoców, przy tym też bardzo duże i smaczne.....

Misiu.....a na włościach dobrze i dzisiaj kiedy kopałam ogród stwierdziłam, że za mały...... tyle planów nasadzeniowych mam poprzez to forum, że miejsca braknie :;230
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..he, he a widzisz jak to jest... :) muszę zrobić inspekcję w części działki kuzyna czy są już orzechy...
ostatnio tam mają wstęp obce ludy i zapewne dobiorą się do orzechów... ;:219
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu ja też mam orzecha pod którym siadujemy, a ponieważ działkę ma wąską to korona jest prawie tak szeroka jak ona. Niestety rok temu orzechów było dużo a w tym jest trochę! więc przyjdę do Ciebie bo uwielbiam orzechy szczególnie takie świeże obrane ze skórki!
Jeżeli ogród za mały to trzeba będzie dokupić ;:306
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Poczekamy krysiu i zobaczymy co nowego wymyśliłaś :D :wit
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Krysiu....też orzecha za parasol ? u nas tak jest przy tarasie....cos wspaniałego w gorące dni....daje tyle cienia że żaden parasolnie daje....nie pozwolę go nigdy wyciąć....jest co rok podcinany po zbiorze orzechów,w tym roku jest ich bardzo dużo,ale ja lubię tylko świeże z żółtą łupką,z reszty robię dekoracje i rozdaję,albo trzymam a potem idą w piec tak jak w tym roku,tyle ich było z kilku lat że szok.
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO....podglądaj...będzie się działo........

GRAZYNKO.....mój orzech też robi za parasol....a owoców jest bardzo dużo, ale chętni się znajdą....one o tyle dobre, że nie trzeba po nie po drzewach skakać...same wpadają do koszyczka ....natomiast później ten nadmiar skórzastych liści sprawia nie lada kłopot....przecież to cala fura z takiego olbrzyma....

....dekoracji nie robię bo trochę za mało czasu miewam, ale Twoje oglądam i podziwiam...... ;:196
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jak ja Wam orzechów prasolowatych....zazdroszczę :oops: Ja się nie dochowałam bo ciągle przemarzał i wykopałam :(
No widzisz Krysiu jak to jest gdy pod ręką masz własny kawałek świata :D ...miejsca za mało się okazuje ;:173
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczne to twoje królestwo wśród pięknych kwiatów i motyli. Widać, że rodzinka czuje się tu dobrze. Fajne zdjęcie z lotu ptaka :) Gratuluję półeczki i smakołyków w cudnych buteleczkach. Wyglądają jak drogocenne mikstury :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....a to nie wiedziałam, że orzechy mają tendencje do przemarzania.......mój w takich gabarytach to chyba nie przemarznie....może go wichura pokonać....jak był duży wiatr to szelest jego gałęzi budził we mnie niepokój....

a taki to on tworzy parasol........ogarnia wiele....

Obrazek

IZO.......śliczności to mierne, czekają nas jeszcze następne prace...ale mieliśmy tego świadomość więc teraz tylko trzeba liczyć na to, ze wiosna będzie lepsza........ogród zaczyna się pomaleńku tworzyć, liczyłam na dzisiejszą sobotę i prace ogrodowe ale deszcz nie pozwolił wiele zrobić........
.
.....a to widoczki między deszczem a mżawką.....

Obrazek

....zaczynam pomału czuć powiew jesieni.....

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”