Kasiu - Robaczku moja słaba, silna wola poległa na widok tych sadzonek , szczególnie, że już od dawna marzyłam o hortensjowym zakątku
Jolu obydwie odmiany, które wymieniłaś piękne - mam i bardzo lubię
Pacynko siedziba klubu oczywiście tam, gdzie szaleństwo pleni się najbujniej - zapraszam do Wilkowyi !
Jeżówki oczywiście z siewu, a czy odmianowe, nie pomnę, bo kupowane przed paru laty i bez oznaczeń. Możliwe, że z tymi nowymi odmianami jest tak jak piszesz, ale dawniej wszystkie były najczęściej z siewu. Moje też takie duże, a sieją się czasem w prawie szczerym piachu...
Grażynko, uprzejmie donoszę, że ta wymiana piachu na glinę, to ważki argument przetargowy w moich ewentualnych rozważaniach dotyczących nowego kąta na zimę...
Ewciu kusisz, kochana tym kołaczem, oj kusisz... A dołków szykuj dwanaście
Majeczko opatrzność czuwała i jakoś udało się tym razem łupy bezboleśnie zaanektować
Iwonko Limelight, to piękna hortensja, jedna z moich ulubionych
Marzenko Hortensje o dziwo, ładnie u mnie rosną, więc zamarzyło mi się więcej, zobaczymy jak dadzą radę w większym słońcu...
Michał jak tylko znajdę zdjęcie z sumakiem, zaraz Ci wkleję, jeżeli nie, to zrobię mu w niedzielę nową sesję zdjęciową. Obkopałam go specjalnie jesienią wokół, by wypuścił odrosty korzeniowe. Wypuścił siedem, ale wszystkie skosili mi panowie wiosną, kosząc trawę

Może w przyszłym roku ?
Edytko serdecznie dziękuję za zaproszenie

Może uda się we wrześniu ? Na wystawę się nie wybierasz ?
Aniu na oglądanie traw zapraszam już teraz, a po sadzonki najlepiej wiosną