Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

Rzeczywiście Alinko świetnie ułożyłaś eszynantuska i kwiatuszki dzięki temu wyglądają

po królewsku

przepięknie to wygląda i robi niezłe wrażenie, pelasie oczywiście superaste

sporo jest osób które zaglądają ale nic nie piszą Alinko, więc się nie przejmuj

ludzie naprawdę są ciekawi, ale nie są skorzy do zachwytów, niektórzy uważają że mają lepsze okazy

więc nie będą się produkować przy zwykłej roślince.

Mnie się wszystko bardzo podoba, więc nie widzę problemu żeby dać temu wyraz

no ale jak tam kto sobie uważa :;230 :;230

Pozdrówka Alinko, i dla roślinek też :wit :wit :wit
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alinko :wit
Tak cudownymi roślinkami możesz zamęczać przynajmniej mnie nawet codziennie ;:138
Eszynantus prezentuje się rewelacyjnie, a pelargonie w połączeniu z werbeną...bajka ;:215
Pozdrawiam Alinko i życzę miłego dygodnia ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Anulka0207
100p
100p
Od: 9 sie 2013, o 22:36

Post »

Witam serdecznie :D
Przypadkiem trafiłam na Pani post i planowałam go "przekartkowac"...a stało sie tak,ze zrobiłam porzadny kubek herbaty, stos ciastek i strona po stronie podziwiałam pani fascynacje kwiatkami od maluszka i sposobu pokazania tego,przez widac postępy;) rewelacja...gratuluje kolecji, okazow i ich dzieci :) a przede wszystkim cierpliwosci ;P powodzenia i oby tak dalej...

duze duze ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Piękne Pelargonie, szczególnie podobają mi się te różowe(jaśniejsze), a Eszynantus jest po prostu zachwycający ;:oj
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Alinko ale pokazałaś cudeńka,oczu od nich oderwać nie mogę ;:333
Pozdrówka :wit
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ale śliczne masz pelargonie...musze się z nimi zaprzyjaźnić ale poczekam do wiosny ;:215
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Witam wszystkich serdecznie ;:138
Ciszę się, ze mnie odwiedzacie i to tak licznie.....

Czytałam wszystkie wpisy i było mi bardzo miło ;:167
Ostatni tydzień spędziłam bardzo pracowicie i czasu wolnego nie było zbyt dużo, dlatego nie odpisywałam na bieżąco - chociaż przedtem czekałam na Wasze odwiedzinki z niecierpliwością... ale tak to już jest...
Przyszły tydzień zapowiada się podobnie więc dziś pokaże nieco roślinek.... i chociaż na dworze jest cudownie jakoś lepiej mi dziś w domu.
Dostałam sporo nowości ? nowości w sensie dla mnie nowości, bo dla ?starych? Forumowiczów to pewnie najzwyklejsze zwyklaczki.... ;:306

A na początek :
Marzenko (manenka71) ? witam Cię po długim czasie ;:138 Dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że wpadłaś. Pozdrawiam.

Justynko (justus27) ? dziękuję za pochwałę dla Pelasiek ;:180
Zgadza się, to drugie to Eszynantus, jeszcze go dziś pokarzę.... bo on dalej kwitnie....

Dorotko (Malachitek) ? witaj kochana w moim wątku ;:138 Cieszę się ogromnie, że spodobały się Tobie moje kwiatuszki a puszki... tak, tak... ile razy już uratowały mnie z opresji... Nowe roślinki czekały a tu doniczek brak... a puszka zawsze się jakaś znajdzie... Pozdrawiam ;:100

Agatko ? dziękuję za miłe słowa i za to, że jesteś wciąż i nieustannie moim stałym gościem ;:180
Ciągle jeszcze zachwycam się Pelargoniami ? nadal ładnie kwitną.
Biała bardzo ładnie wygląda z ulicy, od razu rzuca się w oczy ;:154
Ta różowa, ma śliczny delikatny odcień a jej pojedyncze kwiatki są wręcz idealnie piękne.
Ta w kolorze różu ?majtkowego? ... ładnie mi współgra z Werbenką a przecież sadząc je nie znałam jeszcze ich kolorów.
Siostra nie zrobiła zdjęć swoich Pelargonii (zabiegana bidulka) ale mówiła o jakiś białych z żółtym środkiem... ;:24 normalnie ciekawość mnie zżera a ona wyjechała sobie teraz na wczasy... muszę wytrzymać do jej powrotu...
Buziaki Agatko

Aniu (anym) ? oj zamęczę, zamęczę... ;:306 Nie wiem, czy moje kwiatuchy są ładne ale rosną, kwitną, więc i cieszą .
Dziękuję Aniu za dobre słowo i również życzę Tobie miłego tygodnia.

Aniu (Anulka0207) ? jak mi miło, że wpadłaś do mojego wątku a to że się Tobie on spodobał to już w ogóle radość do samego nieba :tan
Tyle ciepłych słów... muszę uważać aby mi się w głowie nie poprzewracało... ;:224
Aniu, zachęcam Cię do założenia swoje własnego wątku.
Chętnie obejrzę Twoje roślinki.
Pozdrawiam cieplutko i jeszcze raz dziękuję za miłe słowa.

Ewuniu (eva) ? mi także podoba się ten jasny róż pelargonii, szczególnie gdy się przyjrzeć jego pojedynczym kwiatkom ? widać wtedy jego biały środek ... niby to takie zwykłe a jednak piękne ;:226
A Eszynantusa mam pierwszy raz i wszelkie zabiegi przy nim wykonywałam intuicyjne.
Rozłaził się na boki ? to go związałam
Mdlał mi ? więc dostał poidełko
Ktoś mi powiedział, że ładnie kwitnie ? to dałam mu trochę nawozu na kwitnienie.
Efekt przerósł moje oczekiwania, skubaniec kwitnie dalej i nie zrzucił do tej pory ani jednego kwiatka a z ziemi wychodzą trzy nowe pędy.... ten kwiat ma chyba ADHD.... :;230
Pozdrowionka Ewciu i dziękuję za odwiedziny.

Arku (Arkadius121) ? witam Cię gorąco po długim czasie ;:138
Podróżowałeś pewnie troszeczkę... ach... zazdroszczę Ci tego....
Ja w tym roku nie wybrałam się nigdzie z różnistych powodów ale ciągnie mnie w świat, oj ciągnie ....
Dziękuję, za słowa uznania i do zobaczenia w Twoim wątku... może pokażesz jakieś nowe kolaże.... Pozdrawiam gorąco.

Kasiu (katharos) ? dziękuję za mile słowo dla moich Pelargonii ;:180
Już myślałam, że tylko ja widzę ich piękno i dlatego bardzo się cieszę, że są osoby, które dostrzegają urok również w tych niby zwykłych, prostych kwiatkach ;:173 Jeśli na wiosnę zapragniesz zaprzyjaźnić się z którymiś z nich to chętnie podeślę parę sztuk lub dam namiary na bezpośrednie źródło tych ?najzwyklejszych piękności? - czyli Agatkę. Buziaki ;:3
A zdjęcia nowych kwiatków wstawię za chwilę w następnym poście. Zapraszam ;:11
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

:wit Oj....coś długa ta chwilka.....co Ci Alinko wyskoczyło ,że fotek nie pokazałaś?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Mea culpa ;:180 Tak to jest, jak się coś obiecuje a potem wyskoczy coś innego i masz babo placek....wstyd na całego ;:171
Kasiu(kanapl) - duza buźka ode mnie za czujność ;:79
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

A oto moje nowości od Dorotki (Dorotak) ;:1
Setkrezea - doniczka pierwotnie miała być dla Reo meksykańskiego...bo chciałam uzyskać mniej więcej taki efekt :Obrazek
ale ostatecznie zwyciężyła Setkrezea...
Obrazek

Obrazek

Reo meksykańskie - ostatecznie dostało inna doniczkę... ;:224
Obrazek

Filodendron hastatum - biedak musiał podzielić się miejscem z ogromnym liściem Fiołka... ;:224
Obrazek

Teraz pokarzę nowości od Lucynki (lucy23-61) ;:23

Trzykrotka różowa ;:167
Obrazek

Obrazek

Crassula perforate ;:3
Obrazek

Obrazek

Filodendron hastatum - drugi trochę większy... ;:170
Obrazek

Obrazek

Peperomia zwisająca - niestety odmiana nieznana, może ktoś mi podpowie ?
Obrazek

I to właśnie były moje nowości ;:215

A teraz zwracam się do Ani (mamafrania) ;:164 - całkiem niedawno rozmawialiśmy o puszkach po konserwach.
Ja chciałam kupić puszkę groszku konserwowego a Ty stwierdziłaś że po kukurydzy jest lepsza.
Ostatecznie nie kupiłam żadnej, gdyż wszystkie one są jednak za małe do tego co sobie wymyśliłam.
Kiedyś w czasopiśmie zobaczyłam takie oto zdjęcie Patyczaka w kolumnowych doniczkach :
Obrazek

Te kolumnowe doniczki dziwnie kojarzyły mi się ze zwykłymi puszkami po konserwach ....ale z takimi dużymi.... i tu napotkałam problem ;:24
Jakie konserwy posiadają aż tak dużą puszkę.... :?:
Ostatecznie zrezygnowałam z tego pomysłu i kupiłam za psi grosz taką oto doniczkę ;:140
Obrazek

Kiedyś pisałam, że mam dwa ulubione Fiołki :

Nr 1
Obrazek

i Nr 2
Obrazek

Wiecie co, pomyliłam się .... Nr 2 nie jest tym Fiołkiem, którym się od dawna zachwycałam w pewnym bloku,
na pewnym parapecie w pewnej klatce schodowej.... ;:185
Kradłam tego Fiolka trzy razy, uszczykując mu listki... ;:170 i nie chciał się skubaniec przyjąć ;:192
ale podszkoliłam się a Forumki też mi w tym pomogły i za czwartym podejściem listki tego Fiołkowego cudu przyjęły się... ;:215
Jakie jednak było moje rozczarowanie kiedy owy Fiołek zakwitł... ;:202
Niby taki sam ale jednak inny... nie wyglądał tak ślicznie jak ten, którego obraz nosiłam w pamięci.... ;:24
I wiecie co, miałam rację czując, że coś jest nie tak.... to nie był ten Fiołek ;:306
Po prostu pomyliłam doniczki ;:124

Ten cudowny Fiołek zakwitł dopiero teraz i wygląda tak:
Obrazek

I porównanie tych dwóch razem :
Obrazek
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Crassula perforate - jakie śmieszne to, jak koraliki na sznurku :tan
A historia z fiołkiem - no cóż, każdemu się może zdarzyć, mylić się jest rzeczą ludzką w końcu. Ważne, że teraz masz oba ;:306
Tak jeszcze patrząc na twój pomysł myślę, myślę i wydaje mi się, że w takich dużych puszkach bywa kawa i kakao rozpuszczalne, no i pewnie gotowe puszki też można kupić, ale taniej wyjdzie kilka doniczek ;:131
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Alinko , większe puszki są np. od ananasa lub brzoskwiń.Moje po kukurydzy do Fiołka wystarczyły ;:209
Twoja historia z fiołkiem bardzo pocieszna.mnie też zdarza się pomylić doniczkę z ofiarodawcą ;:224 a potem mam takie oczy :shock: :;230 :;230
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

mamafrania, Malachitek - dziękuję dziewczyny za podpowiedzi ;:180
Myślę, że kiedyś uda mi się dorwać taką puszkę, która zadowoli mnie w 100 % ;:306
Bo jak mi zaświta w głowie jakiś pomysł to tak długo kombinuję aż go w końcu realizuję ;:172
Tylko powolutku.... nie śpieszmy się ... ;:183

Nie byłabym sobą gdybym na koniec dnia nie pokazała mojego ciągle kwitnącego Eszynantusa ;:224
Kwitnie tak już od 25 lipca i jak do tej pory nie zgubił jeszcze żadnego kwiatka :uszy

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocki życzę ;:19
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

I jak tu dobrze i spokojnie spać kiedy coraz bardziej rozkochujesz mnie w tym Łukaszowcu ?
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Aniu, to jesteśmy dwie :;230 ja też się w nim zakochałam ;:167
Łukasz od którego go mam, będzie baaardzo zadowolony i dumny ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”