Monia, ale robotę odwaliłaś

W każdym razie wysiłek opłacił się w 100%, bo efekt jest zaskakująco pozytywny! Po prostu ... jest pięknie ...

u mnie floksy kwitną różnie - niektóre już kończą kwitnienie, a inne dopiero ruszyły. Pewnie to jest zależne od odmiany, ale niestety nie znam imion swoich floksów za wyjątkiem 3-4 odmian, a w sumie wszystkich mam kilkanaście. Co roku pojawiają się jakieś nowe odmiany, które będę się starała pamiętaćewamaj66 pisze:Już widać, że miałaś doskonały pomysłMnóstwo roślin u Ciebie kwitnie, moje floksy dopiero zaczynają.
dziękuję, AniuAnaAn pisze:Cudownie rozrośnięte rabaty biało-fioletowo-różowe... Moje kolorki...
Nieźle szalejesz z tymi bukszpankami, ale jak to podrośnie i się zagęści ? będzie rewelacyjnie![]()
Bardzo podobają mi się kolorki ostróżek na tej nowej rabacie.
Nie wiem, czy w tym roku będzie co podziwiać, bo jest taka susza i tak zmęczyło te nowe roślinki, że większość musiałam przyciąćmajka411 pisze:Moniczko już widać o co chodzi z ta ścieżką do ławeczki. W pierwszej chwili pogubiłam się
![]()
Będzie pięknie.... pomysł bardzo mi się podoba. Będziemy mieć co podziwiać![]()
Niestety susza zaczęła się dawać we znaki. Róże szybko końcą pierwszą falę kwitnienia i codziennie ścinam wiadrami przekwitłe, suche kwiaty. Od jakiegoś czasu podlewam,bo inaczej chyba ziemia zaczęłaby pękać. Trawa uschła miejscami i brzydko wygląda.justi177 pisze:Hej, Moniko, ja pytałam o margaretki, i o ich ekspansywność. Muszę je sprowadzić do mojego ogrodu w następnym sezonie, dostały od Ciebie taką rekomendację.
Rzeczywiście różnorodność i soczystość barw twojego ogrodu, mimo suszy, jest porażająca
Przykro mi, ale nie korzystam z tej opcji, więc nie wiem.doroteczkaa pisze:Cudne kwiatyaz milo patrzec.
Podziwiam podziwiam podziwiam
a mam takie pytanko nie do tematu kwiatu
widzę ze jestes dlugo na forum wiec moze wiesz
Jest taka opcja widzę "dodaj do ulubionych" dodaje , ale gdzie potem znalezc te moje ulubione ?
Skąd siły? Lubię prace w ogrodzie. Nie wyobrażam sobie w środku sezonu siedzieć w fotelu i nic nie robićRozeta pisze:![]()
![]()
...
Monia, ale robotę odwaliłaś!!! Skąd Ty bierzesz siły na te swoje coroczne rewolucje???
W każdym razie wysiłek opłacił się w 100%, bo efekt jest zaskakująco pozytywny! Po prostu ... jest pięknie .... Jak w pokazowym ogrodzie przy niektórych szkółkach
.
Właśnie mi się przypomniało, że zapomniałam dzisiaj podlać Pink Anabelle i muszę to zrobić zzaraz z rana. Wszystkie przesadzone wymagają teraz solidnego, codziennego nawadniania.edulkot pisze:Jak przeczytałam co przesadziłaś to aż mnie zatkałomasz siły kobieto i odwagę żeby tak w pełni sezonu przesadzać takie wielkie rośliny
![]()
Ale pomysł fajny a jak już będzie gotowe to będzie cudnie![]()
Na starej rabacie ślicznie wszystko kwitnie a róże takimi wielkimi bukietami aż miło popatrzeć
Ja również mam jakieś chwile zwątpienia, ale mam nadzieję, że to minie. W dzień niewiele da się zrobić, bo taka żarówa, że aż pali. Popołudniami ścinam przekwitłe kwiaty, pielę chwasty, podlewam wszystko zużywając ogromne ilości wody. Kompozycje donicowe mają teraz trudne chwile - woda wyparowuje ekspresowo.Margo2 pisze:Monia, dobry pomysł miałaś. Faktycznie taka ścieżka lepeij wygląda.
Ja przez te upały starciłam totalnie wenę. A mam kilka pomysłów.
Rabata po lewej rewelacyjnie sie prezentuje. Pełno kwiecia.Kolory, kształty.
Alania jest przekochaniutka i taki psotnik mały, ale to też wina naszego rozpieszczania JejAnaAn pisze:Niezła rozkoszniara z tej Twojej Alanii. Pewnie nie odstępuje Cię na krok...
Piękne gadżety ogrodowe pokazujesz, zwłaszcza donice i poidełko. Też by mi się takie przydałoMam sporo gości w ogrodzie. Najmniej pożądanymi są jaszczurki, których nie umiem wyprosić. Ostatnio (odpukać) ich nie widziałam