Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

Otóż to! I to jest właśnie cud!! ;:202

Pare skromnych zdjęc zrobiłam, ale ściaganie ich na serwer trwa tyle, że nawet ja nie mam na to czasu :lol: To może ja opowiem..? ;:306
... ...Wyobraźcie sobie różowe róże i błękitną hortensję oraz jak wieczorem piję herbatę roibos w świetle lampionów pod kasztanem... Ładnie, prawda? ;:306
Ja ściągne te zdjęcia, ale teraz sa godziny szczytu w necie, to trzeba wczesnie rano.
Bea
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no i gdzie te zdjęcia?
Czujesz sie dobrze w ten upał? ;:196
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

A u mnie był kolejny cud! Byłam na wyjezdzie wakacyjnym :heja Niby nic nadzwyczajnego, ale w moim przypadku to jak cud. Pierwszy raz od 11-tu lat mialam siłę gdzieś pojechać. Małz dostał nieplanowany tydzień urlopu, pogode zapowiadano dobra (aż za dobrą :wink: ) i ja czułam sie na siłach i w dodatku mam akurat krótką przerwę w przyjmowaniu antybiotyków, więc spakowaliśmy trykoty i traperki :wink: i pojechaliśmy kawałek od domu. Tymczaski poszły juz do swoich nowych domów, a my z Tami pomknęliśmy "w kierunku zachodzącego slońca", aby poczuć wiatr we wlosach. O ile z zachodzącym slońcem to metafora, bo faktycznie pojechaliśmy na wschód od nas, to z tym wiatrem jest całkiem doslowne, bo wysiadła nam klimatyzacja, więc jeździliśmy z otwatrymi oknami ;:3 ;:71 Małz chcial dać auto do naprawiacza klimy, ale oczywiście okazalo sie, że byłoby gotowe za tydzień, no i pojechalismy bez. Akurat w upały oczywiście musiało sie zepsuć właśnie to ;:222 No, przy takim zbiegu korzystnych okoliczności cos musialo się zepsuć, dobrze, że tylko klimatyzacja w aucie :lol:
Zrobiłam cos okolo 1500 zdjęć :uszy ale ani jednego jeszcze nie ściągnęłam na serwer, obiecuję, że sie przylożę i bedą zdjęcia.
Upały zniosłam nadwzwyczaj dobrze jak na mnie i w ogóle byłam zachwycona dowodami na poprawę mojej kondycji fizycznej, dużo jeździliśmy, chodziliśmy na długie (jak na mnie) spacery, pływaliśmy w jeziorze - a ja dałam radę ;:215 ;:172 ;:303 Byłam zachwycona ;:170 choć oczywiście do normalnej kondycji zdroweggo czlowieka mi daleko.
Oczywiście złe samopoczucie zapewne jeszcze nie raz powróci, bo niebawem zaczynam przyjmowanie antybiotyku w kroplówkach i "herx" jest nieunikniony, jednak juz widać, o co walczę i że wygrywam :heja
Bea
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20

Post »

Beatko ciesze sie ze sie pojawilas bo zaczynalam sie martwic ,jestem ""cichym czytaczem twojego watku ""mam go w obserwowanych My czekamy na dniach na wyniki badan ,wiec wszystko przed nami Wytrzymalosci zycze i wiary ponoc potrafi przenoscic gory ;:196 No i czekam a raczej czekamy na relacje z urlopu ;:138

A co do Herx jest zazwyczaj przez wszystkich wyczekiwany, bo to znak, ze antybiotyki działaja, z drugiej strony sa to najgorsze momenty, z jakimi musi zmierzyc sie chory podczas terapii.Wiem ze sie to wiaze z zlym samopoczuciem ,skokami cisnienia,wysoka tem,awroty glowy,swiatlowstretem itd ale to zapewne wiesz.Roznie ludzie reaguja na 'herx' 'Duzo pic! Płyny wypłukują toksyny i organizm szybciej sie oczyszcza. Dobra jest zielona herbata, lub zwykła woda z cytryna lub imbirem (oczywiscie w odpowiednim odstepie od antybiotykow). Pomagaja krotkie (max. 5 minut) gorace kapiele. Borelioza nie lubi wysokich temperatur, wiec szybka kapiel pomoze unicestwic pozostałe niedobitki (dlatego podczas upałow wiekszosc chorych czuje sie znacznie gorzej. Wskazane sa srodki przeciwgoraczkowe, gdyz temperatura czasem skacze powyzej czterdziestu kresek. Trzeba jakos przetrwac - najlepiej jakby ktos w tych chwilach z Toba by l3maj sie cieplutko i 3mam kciuki ;:196
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Beo, trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno i wierzę, że wygrasz tę wojnę. Masz w sobie tyle wiary i siły, że nie może być inaczej. ;:196

Niecierpliwie czekam na te 1500 fotek. ;:204
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

I ja cichaczem czekam na fotki ;:65
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Syringa pisze:chodziliśmy na długie (jak na mnie) spacery, pływaliśmy w jeziorze - a ja dałam radę ;:215 ;:172 ;:303 Byłam zachwycona ;:170 choć oczywiście do normalnej kondycji zdroweggo czlowieka mi daleko.
Sądząc z opisu Twoja kondycja jest znacznie lepsza niż u wielu tzw. zdrowych ludzi. ;:333
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

zuzanna2418 pisze:
Syringa pisze:chodziliśmy na długie (jak na mnie) spacery, pływaliśmy w jeziorze - a ja dałam radę ;:215 ;:172 ;:303 Byłam zachwycona ;:170 choć oczywiście do normalnej kondycji zdroweggo czlowieka mi daleko.
Sądząc z opisu Twoja kondycja jest znacznie lepsza niż u wielu tzw. zdrowych ludzi. ;:333
to właśnie chciałam napisać...ja ostatnio dostałam zadyszki podchodząc 100 metrów z parkingu do kolejki na Stóg Izerski :? Po Twoich wakacjach chyba bym ducha ze zmęczenia wyzionęła ;:306

Super, że udało Ci się na urlop wyrwać, a weryfikacja kondycji wypadła pozytywnie...niedługo pewno na Śnieżkę pognasz piechotą (ze stojakiem z kroplówką pod pachą:) )
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pozdrawiam serdecznie i cieszę się z Twojego dobrego samopoczucia
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aage pisze:I ja cichaczem czekam na fotki ;:65
o, o, o właśnie :)
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

dziękuję za słowa wsparcia! ;:180
Ten mały wypad mial dla mnie znaczenie wręcz mistyczne, to jakby magiczna dobra moc zdjęła ze mnie potężną klątwę albo jakby udalo mi sie wydostać z ciężkiego więzienia. Napawałam się każdą chwilą tej niewielkiej podróży i uśmiechalam sie ciągle, bo myślałam o perspektywie, która oto przede mną sie na nowo otwiera :D
Pojechalismy do Czech, miedzy innymi odwiedzić Adrspach. Dla mnie to była wycieczka magiczna, odczarowująca zły urok, bo 11 lat temu mielismy tam sie własnie wybrać, gdy ja stracilam przytomność na grządce warzywnej i zaczeła sie ta specyficzna epopeja. Wtedy mielismy zwiedzic cale Skalne Miasto, czyli i skały w Adrspach i w Teplicach, teraz bylismy tylko w Adrspach, bo Teplickie skały jednak są jeszcze dla mnie za trudne. Gdy jechalismy tam, żartowałam z mężem, żeby pamietał, że to jest wycieczka w wersji głęboko emeryckiej i żeby nie liczył na szybkie tempo, bo chodzenie z balkonikiem ma swoje ograniczenia. Byłam przekonana, że nie dam rady przejść całej trasy i że pewnie bedziemy musieli zawrócić, bo nie przejde całej pętli. A ja przeszlam całośc łącznie ze schodami! Schody przeszłam poowooluuutkuuu i z małymi odpoczynkami, ALE PRZESZŁAM!!
I tu trzeba powiedzieć, że może faktycznie wielu zdrowych ludzi ma bardzo kiepską kondycję, ale z pewnością po przejsciu tej trasy nie musza zaciskac zębów, żeby nie krzyczec z bólu ;:219 Ja musialam zaciskać, gdy juz schodziliśmy do wyjścia, każdy krok tak mnie bolał, że trudno mi bylo oddychać, ale jak wiadomo, jak sie wkurzę, to potrafie sie zawziąć i no pasaran (choć tu raczej chodziło o to, żeby jednak pasaran :wink: ) Nic politycznego oczywiście nawet mi przez myśl nie przemknęlo, chodzi mi o to, że postanowiłam, że dojdę "normalnie" do konca trasy i doszłam. Tuż za brama wyjściową usiadłam na ławeczce i udawałam, że siadam, bo lubię :;230 Gdy najgorszy ból mięsni minął, zaczęłam sie oficjalnie cieszyć :heja Byłam taka zadowolona, jakbym wygrała olimpiadę i obaliła wszystkie tyranie świata naraz ;:303

A co do 1500 zdjeć, to czarno to widzę ;:131 Tak cięzko sie wgrywaja na serwer, że to potrwa do jesieni chyba :;230 Wkurza mnie to, bo wszystko działało dobrze, dokąd google nie zaczęły poprawiać usług. No i odkąd poprawiły, to pogorszyły i to tak, że trudno cokolwiek zgrać w jakims "ludzkim" tempie ;:14 Nie wiem, kogo za to ochrzanic, ale dowiem sie i powiem, co mysle, bo to kpina jakas jest i tyle.
Udalo mi sie ściągnąc kilka zdjęć, w kolejności przypadkowej, bo jedne wchodziły, a inne nie.

Skalne Miasto w Adrspach
Obrazek

Wspinacz w Czechach

Obrazek

Owczarek na wypasie
Obrazek

Obrazek

Tami "łapie górny wiatr"

Obrazek

Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Ogród japonski w Jarkowie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Postaram sie sciagnąc więcej zdjęć, dzis tylko te mi "weszly".
Bea
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki strumyk na ochłodę w te upalne dni.....cudo
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05

Post »

Pamiętasz Bea co na trzeciej stronie napisałem na temat Twoich fotek? To teraz pomnóż to przez milion i dodaj nieskończoność, wtedy uzyskasz mniej więcej połowę tego co na ich temat myślę. Wspaniałe klimaty. :D
Ty kalendarze powinnaś wydawać, majątek zarobisz. :D

Pozdrawiam, Piotr.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jeszcze ;:138 jeszcze ;:138 :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”