Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Jak tam ramionka? spalone ?....no jak na takim skwarze pieliłaś to na pewno ;:124
Ogród ładny nawet w tak mocnym świetle ;:215
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Sławko dziękuję :) Płotki są z witek wierzbowych (80%), derenia, leszczyny i pędów winobluszczu pięciolistkowego. Rzeczywiście, trochę tego zużyliśmy :)
Kasiu ramionka już zahartowane po orce na wsi :) wtedy to mnie piekło jak nie wiem co. I skóra zlazła. Dopiero na zdjęciach widać tak naprawę, jak to słońce zamazuje kontury i kolory.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Zuzka, lubię Twoje widoczki ogrodu. Lubię taki zaplanowany gąszcz i ogrodowy cmentarzyk też. U mnie jak wpadła nornica w lilie to wykosiła nie tylko cebulki ale poprzestawiała tabliczki totalnie. Na szczęście liliowce to nie lilie, więc trochę znaczniki postoją. :)

........................
U Grażyny w ogrodzie
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Zuzka nowa rabata prezentuję się rewelacyjnie :heja
A ta ciemna kwitnąca trawka co to?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Obrazek
No Zuzka..nie wiem, czy cmentarz..ale przynajmniej dobrze utrzymany OB !!
A ta druga fota z tej serii (już nie będę jej cytować) z tą ścieżką do kądś ...????...no coś pięknego..tajemnicze, intrygujące...i inspirujące ;:oj
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Grażynko liczę, że postoją a jak się rośliny rozrosną, to nie będą tak widoczne.
Aniu to rozplenica japońska, jedna z trzech czy czterech, które mam.
Judytko To ścieżka, która idzie "naobkoło" tylnego ogródka a rzeczywiście z tego miejsca zdjęć do tej pory nie robiłam. Nawtykałam tabliczek w cmentarzyk, podniosłam grzbiet i zobaczyłam, że widoczek jest całkiem fajny :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuzanno, zaglądam do Ciebie z rewizytą i jestem zachwycona tym, co tu się wyprawia! Z szacunkiem pokazujesz 'stare' wkomponowując w to 'nowe'... istniejące ramy ogrodu dają ogromne pole do popisu w tworzeniu niepowtarzalnego zakątka, w który wkładasz całe swoje 'ja'... niesamowity masz busz... ta ścieżka sprawia, że chce się iść i iść, odkrywając kolejne części zielonego świata...
Muszę zgłębić Twój wątek, poczytać dokładnie jego historię, ale to co już poznałam, wprawiło mnie w podziw dla Twojej pracy. Brawo!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Agnieszko i cieszę się, że Ci się tu u mnie podoba :) Chciałam ogrodowi dać nieco "ciała" nie gubiąc przy tym jego "ducha" :)

Myślałam, że na razie odpuszczę sobie fotografowanie, ale jednak znalazłam kilka obiektów do utrwalenia i wklejenia. Na początek...liliowce ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A potem jak leci : do patrzenia, do wąchania a nawet coś do konsumpcji...Floksy w różnych odcieniach różu, rozwar się nareszcie rozwarł, pomidorki w balii na tarasie zaczynają dojrzewać no i generalnie jest kolorowo. Lato, choć z powodu suszy liście topól na osiedlu zaczęły schnąć i opadać a ja poczułam ten zapach zaschniętych topolowych liści i od razu skojarzenie z dzieciństwa z pierwszymi dniami roku szkolnego. Kiedyś teren mojej szkoły porastały ogromne topole, we wrześniu sporo liści już leżało na ziemi i miały te specyficzny zapach...szkoły :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalia w pojemniku przed wejściem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na zakończenie... niebo :) Takie i tu się czasem zdarza. Brak co prawda bezkresu i elementy techniki cywilizacyjnej w kadrze, ale i tak zachodzik słońca palce lizać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Zuza :wit floksy na rabacie bajka ;:oj
Pstrykaj zdjęcia i to dużo kochana, bo masz się czym chwalić a ja uwielbiam do Ciebie zaglądać ;:138
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aniu anym ja to już chyba częściej w Twoim wątku siedzę niż u siebie :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Witaj Zuzanko w Twoim ,moim ogrodzie :lol: ,trochę go sobie zawłaszczam ,bo jest miejscami podobny do mojego ,może dlatego tak go lubię .A podobno swoje lubi się najbardziej ;:108 .Piękne twoje nasadzenia ,a nastrój jaki w nim panuje romantycznie mnie nastraja .Wielki dla Ciebie za to szacun ;:180 ;:168
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Ewo Kochana, dziękuję Ci bardzo! Ogromnie się cieszę, że się u mnie dobrze czujesz, zatem zawsze zapraszam. ;:196
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

W sobotni poranek coś tam popstrykałam, zaraz muszę lecieć do lasu, bo Kredka wygląda tak, że chyba zaraz zadzwoni na niebieską linię dla psów i oznajmi, że jej pani znęca się nad nią psychicznie i złośliwie przedłuża ten czas , kiedy z wieszaka zostaną zdjęte szelki... Na nic tłumaczenie,że zgodnie z filozofią pewnego niedźwiedzia, najlepsza chwila to ta tuż przed zjedzeniem miodka :)

Dziś po prostu takie tam:

lobelia i borówka amerykańska

Obrazek Obrazek

Niedźwiedziówka kaja i milin w rozkwicie, niestety większość energii poszła w liście, pędy włażą do domu przez otwarte stale okno...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rudbekia w tym roku ma znacznie drobniejsze kwiaty niż w ubiegłym, ale kępy równie okazałe.
Obrazek

Magnolia Suzanne kwitnie po raz drugi, ale jednak burza kwiatów w stanie bezlistnym to co innego :)
Obrazek

Obrazek

Trochę na żółto, rudbekie różne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W ramach samodoskonalenia i zwalczania arachnofobii zrobiłam tę fotkę...
Obrazek

Rozplenica pokazuje puchate kłosy
Obrazek

Kolorowa rabatka
Obrazek

Stefanotis upchnięty z innymi parapetowcami na starym stole w cieniu pod bzem okrył się pąkolami :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

A dziś coś ze spaceru w lesie. Upał a wśród drzew nieco chłodniej i prawie zupełne pustki. Wakacje...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Las monitorowany....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czarcia miotła na modrzewiu
Obrazek

Pomnik upamiętniający walki Powstania Warszawskiego. Mieszkańcy osiedla mówią po prostu "Figurka"
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Zuzanko ,toś sobie pospacerowała ,aż Ci trochę pozazdrościłam tego cienia i chłodu leśnego .Koło mnie niestety nie ma lasu ,choć moje miasto nosi nazwę miasto park .Pozdrawiam ;:3 ;:3 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”