Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Post »

Pocisnęłaś z tymi pięknymi powojnikami i różami ...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja cały czas wracam do zdjęć malw, cudne są. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Marysiu,
Jestem już w domu.
Bardzo, bardzo dziękuję za poświęcony mi czas.
Jak to dobrze, że udało nam się spotkać. Stworzyłaś piękne, stylowe i klimatyczne miejsce. Jest super i ze smakiem. A ta atmosfera, genius loci tego miejsca.... ;:167
Ale nie dziwię się, bo przecież nie mogło być inaczej: przy takiej Gospodyni - Naczelnym Ogrodniku.
Dziękuję za wielkie serce, pełne rad. Jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkiego, co zobaczyłam i czasu spędzonego z Wami.
Prawdziwa ze mnie szczęściara ;:173
Zapraszam zatem jeszcze raz w swoje skromne progi ;:196 .... to naprawdę niedaleko :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Czytają wiele pochwał na temat Twojego ogrodu, wybrałam się z wizyta prawie sąsiedzką. Podobno uprawiasz róże na piasku, co i ja usiłuję.
Zaznaczam wątek i wracam do lektury.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To miłego odpoczywania na działeczce życzę ;:3
A powojniki ciągle piękne i róze też ;:215
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jak pięknie obrośnięta weranda ;:138 . Nie pozostaje mi nic innego jak nabyć powojnika Polish Spirit i koniec dyskusji.
Dziś słońca nie ma, więc podsyłam Ci tą pogodę dla wytchnienia roślin.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pazerna duszyczka zbieraczki nie pozwala mi na takie jednorodne nasadzenia, ale ogromnie mi się u Ciebie podoba :D
Arabella zaczęła kwitnąć jeszcze obficiej :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ło matko! ;:oj że tak się wyrażę, ale u Ciebie pięknie :lol: Szałwia i kocimiętka, naparstnice wszystko takie dorodne jak w bajkowym świecie!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Witajcie kochani, odpoczywam pracując na działce i jestem szczęśliwym, spełnionym człowiekiem :D Bo czego chcieć więcej, gdy wokół piękne łąki, las, woda i rabatki, które cierpliwie czekały na mój powrót ?
W dodatku znajomi i przyjaciele nie zapomnieli drogi i przybywają, radując duszę swoją miłą obecnością :heja

Pełnia lata cieszy, obdarowując owocami i bukietami kwiatów, ale któregoś upalnego dnia z sąsiedzkiego pola zniknęły złote zbożowe kłosy i zostało puste ściernisko, a to widomy zwiastun zbliżającej się nieuchronnie jesieni...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Justynko wspaniała, mądra i wrażliwa dziewczyno ! To ja Ci dziękuję stokrotnie, za radość jaką nam sprawiłaś swoją przesympatyczną wizytą !

Jestem niezwykle wdzięczna za awans na Naczelnego Ogrodnika, mojego wiejskiego grajdołka - bardzo mi się ten zaszczytny tytuł podoba ;:306 Wielkie dzięki ;:196

Jak wiesz, Kasia ma w ten weekend zawody w Kozienicach, ale po jej powrocie umówimy się z przyjemnością, na wspólny wypad, lub spotkanie u Ciebie ;:168

Specjalnie dla Ciebie, w podzięce za odwiedziny z sympatią i najlepszymi życzeniami, lilie, które Ci się u mnie podobały

Obrazek

Obrazek

Andrzejku Arabella była w ofercie Wędrowskich i e clematis

Aniu oprócz Polish Spirit mam jeszcze jednego faworyta, a mianowicie Emilię Plater. Też jest bezkonkurencyjna w ciągłym, pięknym kwitnieniu :D

Beatko posadziłam dziewięć sadzonek, ale to daje wspaniały efekt ;:108
Drzewka już sportretowane, wstawię wkrótce ;:173

Gosiu ja nie jestem zadowolona w tym roku z Abrahama, myślę, że zacieniła go zbytnio szałwia, która była prawie na metr wysoka ;:oj , aż się po deszczach położyła, co widać na zdjęciu. Zastanawiam się czy nie wymienić jej na niższą ;:218

Kropelko ;:196

Dorotko, malwy nadal kwitną, choć już złapały dołem nieco rdzy ;:131

Aniu nena08, witaj nowy gościu, już przejrzałam pobieżnie Twój wątek, ale po powrocie do W-wy, poczytam dokładniej :D Ślicznie masz i jaki szmaragdowy trawnik ;:oj
Róże nie wszystkie mi się udały, część niestety złapała w tym roku plamistość ;:223

Anusiu, dziękuję za miłe życzenia i nawzajem ;:196

Marzko ładna i długo kwitnąca jest jeszcze Emilia Plater, też polecam :D Za chwile bez upału, wielkie dzięki, bardzo jeszcze potrzebuję choć odrobinę deszczu, bo u mnie pustynia !

Ewciu majowa, ja też muszę się często nadludzką siłą perswazji powstrzymywać, by nie kupić kolejnej przecudnej roślinki...

Aniu anym , zapraszam serdecznie nowego gościa :D Postaram się wkrótce odwiedzić Twoje zielone królestwo ;:173

Kochani nastał czas jeżówek, które rozsiewają się i rozrastają szczodrze, na mojej piaszczystej ziemi, jak mało który kwiat !

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Potwierdzam, te najzwyklejsze jeżówki potrafią rozsiać się po całym moim ogrodzie i żadne miejsce nie jest dla nich złe do rośnięcia. Uwielbiam je jak również i wszelkiej maści owady je uwielbiają.
A u nas czas żniw jeszcze nie nastał więc do jesieni mamy troszkę więcej czasu ;:173
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Ależ pięknie ukwiecony ogród ;:oj . I to prawie za miedzą (no, 10 km :wink: ). Chyba będę musiała wprosić się na jakąś kawkę :lol: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Na Kaszubach też rozpoczęły się żniwa, deszczu cały czas brak ;:145 to chociaż rolnicy korzystają. Pola rzepaku i zbóż zamieniają się w ścierniska. Piękne lilie, nie dziwię się, że Justynie się tak podobały.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Tak, tak, tak, piękne lilie, takie eleganckie, ciemne i nie mroczne ;:333
Wstawiłam zdjęcie pięciorników u siebie, tych pomarańczowych, odmiana Marion Red Robin. O tyle ciekawa sprawa, że już jej prawie nie robią w szkółkach, tylko nie doszłam dlaczego... ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witam Cię Marysiu serdecznie. Dzisiejszy poranek spędziłam na lekturze Twojego wątku i mimo tego, że jestem na dopiero na 6 stronie (nie chcę niczego opuścić) to już postanowiłam opisać swoje pierwsze wrażenia. Przede wszystkim urzekły mnie łany kocimiętki i szałwii w towarzystwie ogromnego głazu otoczonego bergeniami - dla mnie mistrzostwo. Drugie piękności, które rzuciły mi się w oczy to naparstnice niesamowitej wysokości, bardzo je lubię, bardziej chyba niż ostróżki. Zdjęcie Tuscany w porannej rosie, która wygląda jak zamrożona, pozostawię bez komentarza. Napiszę tylko, że ten jej kolor ... ;:167
I irysy niebieskie, błękitne oraz japońskie zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Natomiast Baptysja to roślina, którą pierwszy raz w życiu widzę i nigdy wcześniej o niej nie słyszałam. Wniosek mój jest następujący, jesteś mistrzynią nasadzeń grupowych, które robią niesamowity efekt.
Z niecierpliwością czekam na wieczór, aby móc pogrążyć się w dalszej lekturze i oglądać przepiękne zdjęcia. Życzę miłego dnia i pozdrawiam.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Marysiu, Polish S. rozbujała się na dobre, a towarzystwo ma wyborne. PS to jeden z moich najulubieńszych powojników. Zdrowy, niezawodny i długo kwitnący ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”