Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2
Pocisnęłaś z tymi pięknymi powojnikami i różami ...
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A ja cały czas wracam do zdjęć malw, cudne są. 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Marysiu,
Jestem już w domu.
Bardzo, bardzo dziękuję za poświęcony mi czas.
Jak to dobrze, że udało nam się spotkać. Stworzyłaś piękne, stylowe i klimatyczne miejsce. Jest super i ze smakiem. A ta atmosfera, genius loci tego miejsca....
Ale nie dziwię się, bo przecież nie mogło być inaczej: przy takiej Gospodyni - Naczelnym Ogrodniku.
Dziękuję za wielkie serce, pełne rad. Jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkiego, co zobaczyłam i czasu spędzonego z Wami.
Prawdziwa ze mnie szczęściara
Zapraszam zatem jeszcze raz w swoje skromne progi
.... to naprawdę niedaleko 
Jestem już w domu.
Bardzo, bardzo dziękuję za poświęcony mi czas.
Jak to dobrze, że udało nam się spotkać. Stworzyłaś piękne, stylowe i klimatyczne miejsce. Jest super i ze smakiem. A ta atmosfera, genius loci tego miejsca....

Ale nie dziwię się, bo przecież nie mogło być inaczej: przy takiej Gospodyni - Naczelnym Ogrodniku.
Dziękuję za wielkie serce, pełne rad. Jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkiego, co zobaczyłam i czasu spędzonego z Wami.
Prawdziwa ze mnie szczęściara

Zapraszam zatem jeszcze raz w swoje skromne progi

Pozdrawiam
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Czytają wiele pochwał na temat Twojego ogrodu, wybrałam się z wizyta prawie sąsiedzką. Podobno uprawiasz róże na piasku, co i ja usiłuję.
Zaznaczam wątek i wracam do lektury.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
To miłego odpoczywania na działeczce życzę
A powojniki ciągle piękne i róze też

A powojniki ciągle piękne i róze też

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jak pięknie obrośnięta weranda
. Nie pozostaje mi nic innego jak nabyć powojnika Polish Spirit i koniec dyskusji.
Dziś słońca nie ma, więc podsyłam Ci tą pogodę dla wytchnienia roślin.

Dziś słońca nie ma, więc podsyłam Ci tą pogodę dla wytchnienia roślin.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pazerna duszyczka zbieraczki nie pozwala mi na takie jednorodne nasadzenia, ale ogromnie mi się u Ciebie podoba
Arabella zaczęła kwitnąć jeszcze obficiej

Arabella zaczęła kwitnąć jeszcze obficiej

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ło matko!
że tak się wyrażę, ale u Ciebie pięknie
Szałwia i kocimiętka, naparstnice wszystko takie dorodne jak w bajkowym świecie!

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Witajcie kochani, odpoczywam pracując na działce i jestem szczęśliwym, spełnionym człowiekiem

W dodatku znajomi i przyjaciele nie zapomnieli drogi i przybywają, radując duszę swoją miłą obecnością

Pełnia lata cieszy, obdarowując owocami i bukietami kwiatów, ale któregoś upalnego dnia z sąsiedzkiego pola zniknęły złote zbożowe kłosy i zostało puste ściernisko, a to widomy zwiastun zbliżającej się nieuchronnie jesieni...
Justynko wspaniała, mądra i wrażliwa dziewczyno ! To ja Ci dziękuję stokrotnie, za radość jaką nam sprawiłaś swoją przesympatyczną wizytą !
Jestem niezwykle wdzięczna za awans na Naczelnego Ogrodnika, mojego wiejskiego grajdołka - bardzo mi się ten zaszczytny tytuł podoba

Jak wiesz, Kasia ma w ten weekend zawody w Kozienicach, ale po jej powrocie umówimy się z przyjemnością, na wspólny wypad, lub spotkanie u Ciebie

Specjalnie dla Ciebie, w podzięce za odwiedziny z sympatią i najlepszymi życzeniami, lilie, które Ci się u mnie podobały
Andrzejku Arabella była w ofercie Wędrowskich i e clematis
Aniu oprócz Polish Spirit mam jeszcze jednego faworyta, a mianowicie Emilię Plater. Też jest bezkonkurencyjna w ciągłym, pięknym kwitnieniu

Beatko posadziłam dziewięć sadzonek, ale to daje wspaniały efekt

Drzewka już sportretowane, wstawię wkrótce

Gosiu ja nie jestem zadowolona w tym roku z Abrahama, myślę, że zacieniła go zbytnio szałwia, która była prawie na metr wysoka

Kropelko

Dorotko, malwy nadal kwitną, choć już złapały dołem nieco rdzy

Aniu nena08, witaj nowy gościu, już przejrzałam pobieżnie Twój wątek, ale po powrocie do W-wy, poczytam dokładniej

Róże nie wszystkie mi się udały, część niestety złapała w tym roku plamistość

Anusiu, dziękuję za miłe życzenia i nawzajem

Marzko ładna i długo kwitnąca jest jeszcze Emilia Plater, też polecam

Ewciu majowa, ja też muszę się często nadludzką siłą perswazji powstrzymywać, by nie kupić kolejnej przecudnej roślinki...
Aniu anym , zapraszam serdecznie nowego gościa

Kochani nastał czas jeżówek, które rozsiewają się i rozrastają szczodrze, na mojej piaszczystej ziemi, jak mało który kwiat !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Potwierdzam, te najzwyklejsze jeżówki potrafią rozsiać się po całym moim ogrodzie i żadne miejsce nie jest dla nich złe do rośnięcia. Uwielbiam je jak również i wszelkiej maści owady je uwielbiają.
A u nas czas żniw jeszcze nie nastał więc do jesieni mamy troszkę więcej czasu
A u nas czas żniw jeszcze nie nastał więc do jesieni mamy troszkę więcej czasu

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Ależ pięknie ukwiecony ogród
. I to prawie za miedzą (no, 10 km
). Chyba będę musiała wprosić się na jakąś kawkę
.

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Na Kaszubach też rozpoczęły się żniwa, deszczu cały czas brak
to chociaż rolnicy korzystają. Pola rzepaku i zbóż zamieniają się w ścierniska. Piękne lilie, nie dziwię się, że Justynie się tak podobały.

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Tak, tak, tak, piękne lilie, takie eleganckie, ciemne i nie mroczne
Wstawiłam zdjęcie pięciorników u siebie, tych pomarańczowych, odmiana Marion Red Robin. O tyle ciekawa sprawa, że już jej prawie nie robią w szkółkach, tylko nie doszłam dlaczego...

Wstawiłam zdjęcie pięciorników u siebie, tych pomarańczowych, odmiana Marion Red Robin. O tyle ciekawa sprawa, że już jej prawie nie robią w szkółkach, tylko nie doszłam dlaczego...

Pozdrawiam
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witam Cię Marysiu serdecznie. Dzisiejszy poranek spędziłam na lekturze Twojego wątku i mimo tego, że jestem na dopiero na 6 stronie (nie chcę niczego opuścić) to już postanowiłam opisać swoje pierwsze wrażenia. Przede wszystkim urzekły mnie łany kocimiętki i szałwii w towarzystwie ogromnego głazu otoczonego bergeniami - dla mnie mistrzostwo. Drugie piękności, które rzuciły mi się w oczy to naparstnice niesamowitej wysokości, bardzo je lubię, bardziej chyba niż ostróżki. Zdjęcie Tuscany w porannej rosie, która wygląda jak zamrożona, pozostawię bez komentarza. Napiszę tylko, że ten jej kolor ...
I irysy niebieskie, błękitne oraz japońskie zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Natomiast Baptysja to roślina, którą pierwszy raz w życiu widzę i nigdy wcześniej o niej nie słyszałam. Wniosek mój jest następujący, jesteś mistrzynią nasadzeń grupowych, które robią niesamowity efekt.
Z niecierpliwością czekam na wieczór, aby móc pogrążyć się w dalszej lekturze i oglądać przepiękne zdjęcia. Życzę miłego dnia i pozdrawiam.

I irysy niebieskie, błękitne oraz japońskie zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Natomiast Baptysja to roślina, którą pierwszy raz w życiu widzę i nigdy wcześniej o niej nie słyszałam. Wniosek mój jest następujący, jesteś mistrzynią nasadzeń grupowych, które robią niesamowity efekt.
Z niecierpliwością czekam na wieczór, aby móc pogrążyć się w dalszej lekturze i oglądać przepiękne zdjęcia. Życzę miłego dnia i pozdrawiam.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Marysiu, Polish S. rozbujała się na dobre, a towarzystwo ma wyborne. PS to jeden z moich najulubieńszych powojników. Zdrowy, niezawodny i długo kwitnący