Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

MONIA....a to tak....stoliczek znajdzie swoje miejsce w werandzie która ma być biblioteką....czytelnią.....i miejscem na kwiaty.........nawet marzy mi się VANDA podwieszona u sufitu........
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu , krzesełka to ja już mam teraz potrzebuję stolik.
O !!! do takich krzesełek :

Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Krysiu...znienawidziłam Cię za te lampę i ten stolik :D Dlaczego u nas nie ma takiego cudownego miejsca???
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Krystynko masz dar wypatrywania ciekawych rzeczy - bo trzeba miec dobre oko.
Tak samo jest przy zbieraniu grzybów - jeden idzie i nic nie widzi a w koszyku kilka sztuk na dnie.
Inny po tych samych śladach przejdzie i koszyk pełny...
Koszyczek który pokazałaś jest taki śliczniutki, że az dech zapiera. Myślałam o wiklinie na swą działkę ale złodziejom nie będę kupować - mam jakiś stary po kwiatach imieninowych to chyba go zatargam bo w domu przeszkadza. Z lekka go uszkodzę aby sie nikomu nie przydał .... :;230 i dopiero położę w docelowe miejsce .
Pozdrawiam i ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLUSIA.....za stoliczkiem nie łypałam okiem :;230 więc nie powiem ....ale jak wiesz tam jest trudno wszystko ogarnąć dwoma okami :;230

gajowa.......a może Tobie kupię taki stolik i mnie polubisz....tym razem jak byłam to określę, że był wysyp takich stoliczków i nawet rozmiary były różne.........lampy nie obiecuję........

KRYSIU....tego wiklinowego nie rujnuj, on sam z czasem się rozpadnie.....słońce deszcze zrobią swoje.......
...znam ten problem znikania nie jednej rzeczy z działek....choć u nas teraz spokój...minął ten czas kiedy szabrowano nam wszystko....jednej rzeczy nie można było zostawić pod gołym niebem
.....masz rację lubię wypatrywać nietuzinkowe rzeczy...a jak lubię ;:65 ;:65 ;:65 po takich sklepach i składach.....mam urlop i muszę go wykorzystać na jeszcze jeden taki wypad....

pozdrawiam
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.......a w moim przybytku już widać ślady mojej zmagań....oto lilia którą późna jesienią przytachałam z działki....

Obrazek

....dalie obrosły pokrywę od szamba i już nikt nie dopytuje co tam skrywam........zawsze mówiłam że to schrony....

Obrazek

.....a to zobaczcie mój eM przytachał kosz zrobiony z opony od samochodu...wstawiłam ubiegłoroczne pelargonie i jak się dobrze czują.....

Obrazek

....moje tarasowe.....pelargonia w ubiegłym roku kupiona od Adriana daje większy popis jak w ubiegłym....ale nazwy nie powiem....zawieruszyła się.....

Obrazek

....a to moje pierwsze na tym miejscu jednoroczne otulają grusze ......

Obrazek

zamiast tulipanów puste miejsce zajęły turki.....

Obrazek

MISIU.....pytałaś o ślaz ...zaczął kwitnąć ale te kwiatki schowane....mało widoczne.....

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Krysiu ;:167 tym ogrodem też jestem zachwycona. Piękne liliowce, piwonie i inne roślinki :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie .... kosz z opony świetny. Wpatruje sie w niego ale jeszcze nie wiem co i gdzie przycięte.
czym malowałas go ?
Lilie piękne - chyba mam ta odmianę choć one czasami tak podobne do siebie ,że tylko fachowiec po szczegółach potrafiłby oznaczyć odmiany.
Czytałam troszke stron z twojego watku ale teraz nie czas wracać do poprzednich części bo sezon wpełni.
Nurtuje mnie jednak pytanie - czemu przenosisz rośliny z działki - czy rezygnujesz z niej ?
Wpadnij do mnie - jest pytanie i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, piękne zakupy zrobiłaś ;:138 Rabatka liliowcowa śliczna, ładnie zakwitły.
Pozdrawiam - Justyna
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO..... ;:196 za miłe słowa, ale ten ogród to namiastka ładnego ogrodu.....ja przecież pokazuję co ładnego się tu znalazło....gołej gleby nie pokażę bo tam chwaściory się panoszą....
...mam jednak nadzieję, że i ten kiedyś będzie ładny.....

KOSZ ....z opony jak jest cięty ...nie powiem....teraz pelargonie w nim rosną to trudno będzie w szczegółach pokazać....ale jak pelargonie pójdą na spoczynek obfocę go z każdej strony i będziesz rozpracowywać.....
...jak trafił do mnie to był pomalowany złotolem .....akurat taki kolor mi nie odpowiadał i miałam pod ręką białą farbę w spray i psiknęłam...
..przenoszenie roślin z ROD nie wiąże się z rezygnacją z niej........wybieram rośliny które są narażone na gnicie.......włodarze zasypali rów biegnący za naszymi działkami wkładając bardzo szczelne ogromne rury po drodze rujnując dreny odprowadzające nadmiar wody działek i nasze działki po deszczach są ciągle podtapiane.....
...podobnie mają się posesje po drugiej stronie rowu.....wojna trwa ale wiadomo jak to dzisiaj bywa....popsuć coś jest prosto z naprawą już gorzej........
poza tym moje rośliny też już duże kępy więc można je po uszczuplać nie wydając groszy w centrach ogrodniczych....
...zaraz biegnę na Twoją działkę.....

duju.... ;:196 ;:196 ....jak się miewasz.....poleguj i czekaj......
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Leszczynko, mam się dobrze ;:196 Pięknie zaczynają mieczyki, ale nie ma jak ich podziwiać - na leżąco.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz ... to takie buty... faktycznie popsuć to chwila ale naprawić błąd ........ ooooooooo to już trwa dużo dłużej.
U nas sami robiliśmy odprowadzenie wody do stawu, głębsze ścieżki między rabatami i część podwyższonych na cebulowe a także dalie po to aby w razie opadów nie stały w wodzie bo rzeka Drwęca za płotem potrafiła juz 2 razy wejść na naszą działkę - straty były.
Taka niepewność dla Ciebie to wielki stres - rośliny wrażliwe na mokro łap i przy domu sadź aby nie stracić w razie czego .
Pozdrawiam i na spokojnie jesienią rozpracujemy oponowy kosz a póki co jutro mój wiklinowy niosę i będzie "cudować " :;230
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Ciągle słyszę o tej Czaczy i zazdroszczę. Tu absolutnie nie ma czegoś takiego. Oferta roślin na bazarze znikoma. Ciągle jest jedna baba, a ceny ma kosmiczne. Jedynie podaż jednorocznych jest dość duża. W tym względzie tęsknie za poprzednim miejscem zamieszkania. ;:174
Twój ogród dostojnieje z dnia na dzień. Kosz z opony rewelacyjny. Muszę eMowi pokazać, a nuż odezwie się w nim dusza arytysty. ;:oj
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Krysiu no nie dlaczego te cudeńka są tak daleko...stoliczek ,abażur na lampę...cudo...
a mój ślaz kwitnie na fioletowo zobacz ... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

[quote="Helios"];:3
Ciągle słyszę o tej Czaczy i zazdroszczę. Tu absolutnie nie ma czegoś takiego.

Helenko , Czacz , to miejscowość w mojej gminie. Kiedyś były tam szklarnie , folie i pieczarkarnie.
Teraz to jedno wielkie szrotowisko. Gospodarze nawet swoje stodoły oddali pod sprowadzane z zachodu meble.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”