Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

Syringa pisze:Janusz, zające w Polsce prawie wyginęły, te ktore teraz sie pojawiły, to są wyhodowane wielkim nakładem sił i środków i przywrócone naturze... Jak mogłabym do nich z dwururki! Zreszta one w tej chwili jedzą chwasty, więc mi pomagają :lol:
Janusz, a w ogole, to Ciebie dopiero nienawidzę ;-) :lol: za ten śliczny idealnie wypielęgnowany i skomponowany ogródek ;:306 Zresztą założę się, że Twoi sąsiedzi tam to naprawdę Ci zazdroszczą i nijak nie pasuje im do Ciebie to dawne (?) niemieckie powiedzenie o "polskiej gospodarce" ;:131
Moja propozycja dotycząca dwururki podyktowana była mnogością tychże dzikich zajęcy na cmentarzu w Toruniu. Całe stada robią spustoszenie bezczelnie zjadając wszystkie kwiaty z grobów praktzcznie nie reagując na ludzi, zgroza!
Serdecznie się uśmiałem z tego Polnische Wirtschaft - polska gospodarka. Masz racje, powiem nieskromnie że swoim zamiłowaniem do ogródka, zresztą nie tylko ja, namieszałem trochę w głowach niektórym Niemcom i nie wiedzą "jak to teraz ugryźć".
Sąsiedzi z boku i góry już po pierwszym roku mówili nam tak długo jak istnieje ten dom nie było tu takiego ogródka ;:306 aż głupio tego słuchać, przecież to nic nadzwyczajnego, wszystko dzięki pracy.
Tobie natomiast można zazdrościć przestrzeni i naturalnej przyrody w okolicy.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sesja z zającem robi wrażenie :shock: Właściwie wygląda to, jakbyś zdjęcia robiła z poziomu zająca. A chyba okna masz nieco wyżej? :)
No i że psy wola pluszaki zamiast zwęszyć zająca - ;:306 Ubawiłem się setnie. To chyba nawet mój kot nie wytrzymałby nerwowo na widok kłapołucha, choć tej samej wielkości :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Czytając post Janusza przypomniały mi się harce zajęcy na szkockich cmentarzach. Wszelakie kwiaty nie miały przy nich szans. Nie wiedziałam, że populacja zajęcy spadła , widuję je bardzo często u nas na Ślasku a niedawno nawet sarna zabłąkała sięna skwer przy OBI :D
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Populacja zajęcy zmniejszyła się znacznie, zwłaszcza w tych rejonach, gdzie likwiduje się ich naturalne środowisko bytowania lub tam, gdzie biegają zdziczałe bezdomne psy. Naturalny wróg lis też urósł w silę, m.in. dzięki szczepieniom doustnym przeciwko wściekliźnie. Dlatego ja się cieszę na widok każdego szaraka :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zuzanna2418 pisze:.... Dlatego ja się cieszę na widok każdego szaraka :D
Ale nie koniecznie obżerające moje kwiaty które osobiscie mnie niesamowicie uszczęśliwiają.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JacekP pisze:Sesja z zającem robi wrażenie :shock: Właściwie wygląda to, jakbyś zdjęcia robiła z poziomu zająca. A chyba okna masz nieco wyżej? :)
No i że psy wola pluszaki zamiast zwęszyć zająca - ;:306 Ubawiłem się setnie. To chyba nawet mój kot nie wytrzymałby nerwowo na widok kłapołucha, choć tej samej wielkości :lol:
Gdyby mojej Tami pokazać zająca i piłkę w ręce, to jestem pewna, że na zająca nawet nie spojrzy ;:306 Kiedys na łące rzucałam jej pilkę i obok przebiegły sarny, rzuciła w ich kierunku krótkie spojrzenie i zupełnie nie straciła koncentracji na piłce ;:306 Ja nawet miałam wrażenie, że te sarny były zdziwione, bo, gdy wybiegły zza zagajnika i zobaczyły psa, to były przygotowane do zrywu, a tu pies nawet nie patrzy ;:209 No, to pobiegły lekkim truchtem z niedowierzaniem oglądając sie za siebie... Ja sobie bardzo cenię tę jej cechę, bo chodzę z nia po lesie i wiem, że nie interesuje ją polowanie i tropienie. No, ale to prawie Owczarek Szetlandzki, ta rasa nie była hodowana do polowań.
Takiego chciałam, bo chcę chodzić z psem na spacery do lasu, w góry i nie martwić się, że pobiegnie za sarną.

No, to dam zdjęcie mojej piłkareczki. Tu brudna, ale szczęśliwa, bo z piłką :wink:
Obrazek

Koncenracja na piłce, którą trzymam w ręce :D
Obrazek

A to jest coś ekstra w ramach perwersyjnego zapychacza wątku :;230 Jakis czas temu kupiłam Małżowi takie bokserki, są jeszcze drugie, bordowe. Nie mogłam nie kupić, gdy je zobaczyłam I nie mogłam im w końcu nie zrobić zdjęcia, gdy sie suszyły w ogrodzie :;230

Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Gdyby Moja LP chciała Mi kupić bokserki to chyba z napisem "Stary piernik". :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

semper pisze:Gdyby Moja LP chciała Mi kupić bokserki to chyba z napisem "Stary piernik". :;230
Ja tam uważam, że piernik jak nieco starszy to smaczniejszy :)

Bea moja Kredka też futbolistka, co prawda najnowszą piłkę ostatnio załatwiła zębami i powietrze uszło. Ale w niczym jej to nie przeszkadza :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

zuzanna2418 pisze:[
Ja tam uważam, że piernik jak nieco starszy to smaczniejszy :)

:)
Dobre ;:306

Czy ta bieliżniana wywieszka na sznurze jest zachętą-reklamą dla przejezdnych?..... ;:306 ;:306 Jeszcze znajdą się chętne ;:224
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

A szanowny małżonek co na to ,że jego galotki reklamę robią na forum? ;:306 Mój to chyba... by mnie......... :pogon . ;:202
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

kanapl pisze:A szanowny małżonek co na to ,że jego galotki reklamę robią na forum? ;:306 Mój to chyba... by mnie......... :pogon . ;:202
No chyba lepsze same gatki niż z zawartością, nie? ;:306 Wpadam po wielodniowej nieobecności i widzę, że tematy od sasa do lasa...teraz czekam na zdjęcie zająca w gatkach :)
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

survivor26 pisze:No chyba lepsze same gatki niż z zawartością, nie?
To zależy kto co lubi....... :;230
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

A, bo widzicie, na zdjęcie gatek (hm , "zdjęcie" gatek :shock: :;230 ) z zawartością, to faktycznie musialabym uzyskać zgodę Małżonka... A same gatki to mogę i on nie może protestować :wink: :D
Właśnie o to chodzi, że u mnie to od drogi nic nie widać, bo daleko i roślinność zasłania, więc gatek wywieszonych nikt nie widzi - no, to umieściłam w internecie, może tu ktoś zauważy ;:306
Małzonek mój ma luz i tymi majtami chwali się kolegom w szatni - bo Małż mój, dawniej sportowiec, dla zachowania kondycji grywa w siatkówkę w amatorskiej lidze. W szatni wypina tyłek i mówi kumplom: "Żona mi kupiła!" ;:306 ;:306 I koledzy zazdroszczą, że żona po 20 latach związku ma taką dobrą opinię o jego tyłku ;:306 ;:306

Pat, dzięki za podpowiedź! Nie pomyślałam, żeby zająca w te gacie ubrać, ale oczywiście będę próbować! :;230 Jak sie uda, to pewnikiem dostanę jakąs nagrodę w konkursie fotograficznym ;:224

A co do sesji z modelkami w nastrojowym sadzie... Nie wiem od czego zacząć wyjaśnianie dlaczego nie ;:209 :lol:

A co do piłek dla psa, to Tami ma pełne, lane z takiej gumy/tworzywa o zapachu wanilii :D Są lżejsze niż zwykła guma i nie cuchną tak jak guma, no i sa trwalsze niz guma, bo sa takie jakby śliskie, nie robią sie w nich dziurki po zębach, brud sie nie zbiera w tych dziurkach. Z tym, że sa rózne, lepszej i gorszej jakości, ostatnio udalo mi sie kupić bardzo dobrej jakości i za dwa dni kupiłam drugą, na zapas, niestety nie bylo juz żółtej (a wiadomo, pies najlepiej widzi żółty i niebieski :wink: ), więc wzięłąm czerwono-żółtą, a raczej czerwoną z żółtymi "mazajami" :D

Tu żółta, właśnie jedna z tych nowych, naprawdę świetnej jakości, Tami ją nosi w zębach po parę godzin dziennie od miesiąca, a na niej nie ma prawie śladu, poprzednie po miesiącu już dawno były podziurkowane i poszczerbione, a ta jak nowa:
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Najnowsze wiadomości:
Mąż zgodził sie na sesję zdjeciową w gaciach "Niezłe Ciacho". Trwają rozmowy, ile i jak pokazać ;:306

Stare zdjęcie lilii
Obrazek

U mnie lilie rosną w donicach, w tym roku w jednej, bo w ziemi zaraz coś je zjada :pogon Najlepiej srawdza sie donica plastikowa z taką dużą wywiniętą krawędzią, bo ślimaki nie są w stanie po niej wejść :uszy Zaraz zrobie foto.
Bea
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”