Moja propozycja dotycząca dwururki podyktowana była mnogością tychże dzikich zajęcy na cmentarzu w Toruniu. Całe stada robią spustoszenie bezczelnie zjadając wszystkie kwiaty z grobów praktzcznie nie reagując na ludzi, zgroza!Syringa pisze:Janusz, zające w Polsce prawie wyginęły, te ktore teraz sie pojawiły, to są wyhodowane wielkim nakładem sił i środków i przywrócone naturze... Jak mogłabym do nich z dwururki! Zreszta one w tej chwili jedzą chwasty, więc mi pomagają![]()
Janusz, a w ogole, to Ciebie dopiero nienawidzę ;-)za ten śliczny idealnie wypielęgnowany i skomponowany ogródek
Zresztą założę się, że Twoi sąsiedzi tam to naprawdę Ci zazdroszczą i nijak nie pasuje im do Ciebie to dawne (?) niemieckie powiedzenie o "polskiej gospodarce"
Serdecznie się uśmiałem z tego Polnische Wirtschaft - polska gospodarka. Masz racje, powiem nieskromnie że swoim zamiłowaniem do ogródka, zresztą nie tylko ja, namieszałem trochę w głowach niektórym Niemcom i nie wiedzą "jak to teraz ugryźć".
Sąsiedzi z boku i góry już po pierwszym roku mówili nam tak długo jak istnieje ten dom nie było tu takiego ogródka

Tobie natomiast można zazdrościć przestrzeni i naturalnej przyrody w okolicy.