ILONKO.....na prawdziwy ogród będę musiała jednak trochę poczekać, rośliny które sobie posadzimy jednak nie rosną w takim tempie jak chwasty......ale pocieszam się, że w przyszłym roku o tej porze będzie już więcej barw w ogrodzie........
....wiele roślin przywędruję z działki ROD........oto Jeżówka która tydzień temu wykopana, mimo upałów jakie teraz bywają radzi sobie dobrze i już mnie raduje takim kwiatem.....
....a druga tak samo duża roślina dobrze zniosła przesadzenie........biała......
duju.....ogórasy duże i zdrowe, maleńkich nawiązane dużo ale nie chcą rosnąć ....stoją w miejscu.....
BASIU.......warzywa rzeczywiście dorodne i duże ale były dobrze podkarmione.....obornik przekopany i to wcale nie tak mało.....
...a przesadzonych kwiatów nie obcinałam bo ja je z kwiatami w paczkach przekopałam i zobacz jak kwitną.....jutro pewno liliowce się popiszą.....pokażę...
.......oj...z lampy jestem bardzo zadowolona jeszcze do niej jest lampa która zawiśnie między oknami, tylko trzeba haki zdobyć........
....a to nowa ozdoba tarasowa......moja mamcia mi przywiozła.....czuję się troszkę lepiej i wykorzystała lepsze samopoczucie....
MISIU....zabieram co się da....ale nie wszystko się da, bo nie ma gdzie posadzić........w tym tygodniu będę mogla coś wykopsać bo już więcej ogrodu przygotowane.......
Misiu.....a rośnie mi coś takiego....wykiełkowało.....nie likwidowałam i teraz kojarzę z malwą.....trochę mnie liście mylą...ale pączki są...będzie kwitło....
BEATKO....nie wiem czy przyszły rok będzie z ogórkami....w tym sezonie sadziłam i siała abym gołej gleby nie oglądała.....
...przy orzech posadziłam kobeę z własnego wysiewu....dwa nasionka skiełkowały....i teraz się pną do góry
HELENKO.....Ty sobie nie żartuj z babci

....jakie planowanie Ty widzisz w moim rodzącym się ogrodzie

.........na razie kopię i sadzę co w rękę wpadnie .....u Ciebie to nasadzenia z głową i rozmachem....
pytasz o środek rabaty......na środku rabaty wsadzona Sosna Schwerina Wiethorst .....jest to krzyżówka sosny himalajskiej i sosny wejmutki, ma długie delikatne igły zwisające do dołu barwy zielononiebieskiej.......już zawiązała długie szyszki ładnie wygięte........pokażę.....
....a to moja ubiegłoroczna fuksja...przetrzymała zimę i jej nie zasuszyłam.....
.....a to Jeżówka od naszej MUFKI....jak pięknie kwitnie.........Marysiu...zobacz....