Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Jakie ogórasy ;:oj Dzisiaj od rana ;:3 mam, czego i Tobie życzę :wit Miłej niedzieli.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu urodzinowa lampa fajna, dobrze że TU ;:180 zainstalowana a nie w ROD
Ale ;:oj macie warzywa dorodneee ;:63
survivor26 pisze:Krysiu, poucinaj kwiaty i co bardziej wybujałe liście przesadzonym okazom, bo niepotrzebnie angażują siły w ich ratowanie, a mają teraz budować przede wszystkim korzenie
No właśnie, Pati dobrze radzi, warto ciąć te świeżo posadzone.Choć mnie zawsze było szkoda, dopóki nie przekonałam się że cięcie dobrze wpływa na ukorzenienie.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Krysiu rany jak mnie się podoba ta lampa właśnie usadowiona na tarasiku... :) ogródek już nabiera wyglądu ...ale pięknie duże okazy masz... :) zabieraj wszystko z ROD... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Krysiu - ale ogórasy, zazdroszczę- ja nie mam miejsca na ogórki- a w ogóle to kiepsko mi rosły :wit
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Już zaczynam zazdrościć. :wink: Wszystko zaplanowane, na swoim miejscu, a nie miszmasz. ;:174
Serio, Krysiu, w przyszłym roku nikt nie uwierzy, ze to nowo założony ogród. ;:215 Co to za krzew na środku rabaty? Wygląda na jakąś jodłę? (ślepawa jestem)
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKO.....na prawdziwy ogród będę musiała jednak trochę poczekać, rośliny które sobie posadzimy jednak nie rosną w takim tempie jak chwasty......ale pocieszam się, że w przyszłym roku o tej porze będzie już więcej barw w ogrodzie........
....wiele roślin przywędruję z działki ROD........oto Jeżówka która tydzień temu wykopana, mimo upałów jakie teraz bywają radzi sobie dobrze i już mnie raduje takim kwiatem.....

Obrazek

....a druga tak samo duża roślina dobrze zniosła przesadzenie........biała......

Obrazek

duju.....ogórasy duże i zdrowe, maleńkich nawiązane dużo ale nie chcą rosnąć ....stoją w miejscu.....

BASIU.......warzywa rzeczywiście dorodne i duże ale były dobrze podkarmione.....obornik przekopany i to wcale nie tak mało.....
...a przesadzonych kwiatów nie obcinałam bo ja je z kwiatami w paczkach przekopałam i zobacz jak kwitną.....jutro pewno liliowce się popiszą.....pokażę...
.......oj...z lampy jestem bardzo zadowolona jeszcze do niej jest lampa która zawiśnie między oknami, tylko trzeba haki zdobyć........
....a to nowa ozdoba tarasowa......moja mamcia mi przywiozła.....czuję się troszkę lepiej i wykorzystała lepsze samopoczucie....

Obrazek

MISIU....zabieram co się da....ale nie wszystko się da, bo nie ma gdzie posadzić........w tym tygodniu będę mogla coś wykopsać bo już więcej ogrodu przygotowane.......
Misiu.....a rośnie mi coś takiego....wykiełkowało.....nie likwidowałam i teraz kojarzę z malwą.....trochę mnie liście mylą...ale pączki są...będzie kwitło....

Obrazek

BEATKO....nie wiem czy przyszły rok będzie z ogórkami....w tym sezonie sadziłam i siała abym gołej gleby nie oglądała.....
...przy orzech posadziłam kobeę z własnego wysiewu....dwa nasionka skiełkowały....i teraz się pną do góry

Obrazek

HELENKO.....Ty sobie nie żartuj z babci ;:108 ....jakie planowanie Ty widzisz w moim rodzącym się ogrodzie :;230 .........na razie kopię i sadzę co w rękę wpadnie .....u Ciebie to nasadzenia z głową i rozmachem....

pytasz o środek rabaty......na środku rabaty wsadzona Sosna Schwerina Wiethorst .....jest to krzyżówka sosny himalajskiej i sosny wejmutki, ma długie delikatne igły zwisające do dołu barwy zielononiebieskiej.......już zawiązała długie szyszki ładnie wygięte........pokażę.....
....a to moja ubiegłoroczna fuksja...przetrzymała zimę i jej nie zasuszyłam.....

Obrazek

.....a to Jeżówka od naszej MUFKI....jak pięknie kwitnie.........Marysiu...zobacz....

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Krysiu to "coś" podobne do malwy to ślaz, dostałam w ubiegłym roku sadzonkę tej roślinki ale nie wysiała się, kupiłam nasionka i posiałam ale żadne nie zeszło a roślinka jest bardzo ładna i dekoracyjna. Jestem ciekawa jakiego koloru będą kwiaty , moja była ciemno-fioletowa.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, przeczytałam 1 część. Świetny ogród w ROD, rzeczywiście szkoda zostawiać. Piękne nasadzenia, ale jeżeli możesz większość przenieść to nie ma czego żałować ;:196

Też mam posiane ogórki, ale nie są tak duże jak Twoje, sadzę o roku, bo do zapraw lepsze swoje niż kupne ;:108
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Krysiu ale masz warzywa :roll: piękne
moje w tym roku przez to , że m chorował to pożal się Boże :D co z nich będzie nie wiem ;:306
od dzisiaj mam urlop więc pakujemy się na działkę :D
pozdrawiam serdecznie papa :wit
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Krysia Wpadła mi w oko ....piękna kora na drzewie ;:224 Co ONO za jedno???
Piekny kosz Mama Ci podarowała ;:215
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Krysiu - rozśmieszyłaś mnie tą fuksją. :wink: U mnie nie przetrwały i fuksje i datury. Kłącza i właśnie te rośliny były pod opieką eMa. Wyschły na wiór. :evil: Nie będzie więcej tego typu roślinek w naszym ogrodzie. ;:108
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JOLA...... a ślaz to nie malwa ;:88 ...wczoraj podejrzałam u sąsiadki kwitnącą roślinę o różowych kwiatach i takich samych liściach, pewno od niej przywędrowała........moja jeszcze trochę zanim zakwitnie.......

DUJU..... ROD to ogródek stary....to i nasadzeń wiele i dużych.....stąd rozstania nie są takie łatwe....
a roślinki .....które mogę to przenoszę, tym bardziej że ten rok sprzyja takim poczynaniom....dużo wilgoci.....
.....ogórki już owocują....też lubię zaprawy z własnego wysiewu ............wczoraj zerwałam czarną porzeczkę a dzisiaj zrobiłam nalewkę......

BOŻENKO......zgadzam się ...warzywa mam wyjątkowo bujne ale w ogrodzie przy domu......
....zobacz jak wygląda mój warzywniak na działce.....co jadę to łzy ronię.....

Obrazek

....za to rabata liljowcowa kwitnie bogato......

Obrazek

....nie zamartwiaj się warzywniakiem.....bez własnych warzyw przeżyjesz a zdrowie jest najważniejsze......myślę, że eM ze zdrówkiem lepiej skoro na działkę wędrujecie....... dużo ;:3 ;:3 Wam życzę....

BASIU......kora na drzewie pytasz :?: ....to ogromny orzech który rodzi ogromne i smaczne orzechy....w ubiegłym roku było bardzo dużo a w tym ponoć jest jeszcze więcej....tak oceniają sąsiedzi......muszę go pokazać w całości ale nie wiem czy zmieści się w obiektywie....

HELENKO....też mam zawsze problem z doniczkowcami.....tyle przyrzeczeń każdego roku a zachowania są inne.......w tym roku żadnych nowych jeżeli to przeżytki z ubiegłego roku.....
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Krysieńko, bardzo się cieszę, że jeżówki tak ładnie u Ciebie rosną :D Ten rok jest dla nich wyjątkowo dobry, moje też wspaniałe :D

Warzywniaka zazdroszczę, sama niestety nie posiadam :oops:

Czarne porzeczki też wczoraj zebrałam, ale naleweczki nie będzie, tylko galaretka :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Krysiu ;:167 i ja pospacerowałam po Twoim ogródeczku.
Jestem zachwycona Twoją piwonią, jest cudna.

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu warzywniak na tym zdjęciu może i nie jest wyględny, ale za to te lilie cu-dow-ne :D Tak jakby pytały, po co ty się zajmujesz warzywkami, skoro my tak pięknie kwitniemy i to bez szczególnej troski i opieki? Zobacz Krysiu, jak się ładnie do ciebie uśmiechały, gdy im robiłaś fotkę ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”