Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

Z Grzesia to prawie chiński grzywacz się zrobił! Szkoda, że tego, co wyrzucił psiaki, nie można poddać jakiemuś atrakcyjnemu zabiegowi w lecznicy weterynaryjnej, niekoniecznie tracąc czas na znieczulenie....
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

zuzanna2418 pisze:Z Grzesia to prawie chiński grzywacz się zrobił! Szkoda, że tego, co wyrzucił psiaki, nie można poddać jakiemuś atrakcyjnemu zabiegowi w lecznicy weterynaryjnej, niekoniecznie tracąc czas na znieczulenie....
Ja bym nie była taka okrutna...kastracja nawet ze znieczuleniem może mocno walnąć w psyche, zwłaszcza jeśli wyrzucił facet :wink: Jak się młodziaki po zabiegu czują, tak apropos?
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Psiaki czuja sie bardzo dobrze, ganiają i bawią się. Dzis byłam z nimi na wizycie kontrolnej u weta, wszystko w idealnym porządku, zresztą widać to po nich. Z wetami witały sie bardzo serdecznie i żartowali sobie, że ciapki nie czują urazy :wink:
Teraz jest piękny wieczór u mnie. Ja tak lubie te nieliczne w roku ciepłe wieczory, gdy mozna siedzieć na podwórku i wdychać zapach łąk, ktory niesie ciepły wiatr od gór ;:170
A propos łąk... Właśnie teraz, w czerwcu dzikie łąki sa najfajniejsze i pachną ziołami. Gdy psiaki były na zabiegu, ja pojechałam z Tami na spacer i trafiłam na taką kwitnąca bujnie łakę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obok drogi lezał kamień, dość duży, płaski, niewiele wystający z ziemi, nie zwróciłam na niego uwagi, ale Tami zobaczyła go i natychmiast stanęła na nim. Stanęła i czekała, dotarło do mnie, że ona chce, żebym jej zrobiła zdjęcie :D Moja modelka ;:196 załapała, że gdy na cos wejdzie, to jej pstrykam foto i podoba jej się to, no i podoba jej się, że ja jestem z niej zadowolona i zawsze ja chwalę, gdy jej cykne zdjęcie ;:196 Typowa cecha Shetlanda, chęć zadowalania swojego czlowieka ;:167
Obrazek

I jeszcze tyczaski.
Grześ robi takie miny, gdy mu pstrykam zdjęcie
Obrazek

Obrazek

"Maślane" oczy lub inaczej "oczy Kota ze Shreka"
Obrazek

Obrazek

Tak wygląda samiec bardzo przejęty kastracją :wink:
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

;:167 nie można ująć słowami jak wierne i oddane sa psy ;:167
Awatar użytkownika
kesza
100p
100p
Od: 16 lip 2010, o 08:47

Post »

Witaj Syringo!

Podglądałam sobie skrycie i bezkarnie Twój wątek, ale te psiaki mnie rozbroiły i musiałam się odezwać.

Nie mieści mi się w głowie, jak ludzie mogą tak traktować te najkochańsze stworzenia na świecie ;:145 Ja bym nie mogła brać takich tymczasków, bo wszystkie zostałyby jako stałe ;:145
Wycałuj te kochane mordki, mam nadzieję, że znajdą szybko odpowiedni domek, bo kochających psiaki jest chyba więcej niż tych podłych.

Podziwiam Cię za twoją pasję do zwierzątek i pięknego domku i ogrodu. Bardzo lubię zaglądać do Ciebie, bo klimaty są mi znane i bliskie ;:167 ....

P.S. Moja kundelka nie jest Shetlandem, a też włazi zawsze na najwyższy punkt z czego jest zawsze bardzo dumna...
Pozdrawiam,
Edyta
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Fajny spacer. I faktycznie tyle ziól. Bajka.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurczę, Twoja Tami pojętniejsza niż moje dzieci w kwestii pozowania :) A chłopaki cudne....kiedyś, jak pozbędę się dzieci, to przerzucę się na psy i koty :)
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Jak zwykle nie odpowiem imiennie, bo mój mózg tego nie ogarnia, starałam sie, ale myliły mi sie nicki i treści, więc dałam spokój, w koncu wszyscy juz tu wiedzą, że maja na forum ogrodnika specjalnej troski ;:108 Dotąd nikt mnie nie ochrzanił za zapominanie wszystkich i wszystkiego, oczywiście wiem, że tylko z powodu grzeczności ;:306 (Ostanio z moją beznadziejną pamiecią jest jeszcze gorzej, bo biore własnie mocne dropsy i mam tzw. herx, czyli reakcje Herxheimera, jak stodoła, a jaka jest moja stodoła, to wiecie, to okreslenie zaczerpnełam od pewnej znajomej, która miała podobną stodołę :lol: ) Paradoksalnie bardzo mnie to cieszy, bo wiem, że najpierw musi byc gorzej, żeby potem było lepiej. Pozostaje mi robic dobrą mine i wciąz wszystkim sie tłumaczyc z problemów z pamięcią. Prawdopodobnie mało kto wierzy, ale przynajmniej może ktoś pomyśli, że jak na idiotę, to przynajmniej stosuję dość wyszukane wymówki :lol:

Pogoda jest bajeczna, a raczej byłaby, gdyby nie odbierała mi tej niewielkiej ilości energii, jaką mam (lub nie :? ), ale z całą stanowczościa podkreślam, że wolę upały niż ulewy!
No, np. wieczory są przyjemne... Można kosić... Można pranie suszyć... Mozna spać przy otwartym oknie i budzić sie słuchając ptaków...

Co do pamięci jeszcze... Wczoraj znalazłam pod podkładka pod mysz samoprzylepna karteczkę, ktora odpadła od monitora i ukryła się, o treści: WYMIANA ROŚLIN NA FO, SPISAĆ I POWYSYŁAĆ PW . Jeśli ktoś sie na mnie wkurzył lub obraził, że sie nie odezwałam w sprawie wymiany roślin - rozumiem, nie dziwię się, ale przyznję się, że moje wyrzuty sumienia są małę. Na początku bardzo przejmowałam się tym, że wciąz cos zawalam, po tylu latach byłam zmuszona przywyknąc do tego, że jestem odmianą debila.
Gdyby ktos był jeszcze zainteresowany, to ja jestem, tylko, że trzeba poczekac na chlodniejsza pogodę, bo teraz to przesyłki przyszłyby w formie siana ;:218

Dzis cyknęłam pare zdjęć w ogrodzie lepszym aparatem, lepszym nie znaczy dobrym, oczywiście ;:306 wieczorem może wstawię.
Bea
Awatar użytkownika
kesza
100p
100p
Od: 16 lip 2010, o 08:47

Post »

Witaj, ja Cię całkowicie rozumiem, bo niekiedy nie wiem, że lodówka nazywa się lodówka...

Ale ja to z powodu cholesterolu, a on to z powodu ..., a to z powodu... i tak leci dalej, a ja za chwilę nie będę musiała już nic jeść tylko tabletki...

Ja też wolę upały od deszczu i nawet z tych samych powodów :lol:

Czekam na zdjęcia :wit
Pozdrawiam,
Edyta
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Syringa pisze:J

Co do pamięci jeszcze... Wczoraj znalazłam pod podkładka pod mysz samoprzylepna karteczkę, ktora odpadła od monitora i ukryła się, o treści: WYMIANA ROŚLIN NA FO, SPISAĆ I POWYSYŁAĆ PW . Jeśli ktoś sie na mnie wkurzył lub obraził, że sie nie odezwałam w sprawie wymiany roślin - rozumiem, nie dziwię się, ale przyznję się, że moje wyrzuty sumienia są małę.
Czyli, ze jak się 'przypomnę' ze miałaś mi oddać co ładniejsze rośliny ze swojego ogrodu, to mogę liczyć na Twoją amnezję i wyrwać różne cuda? ;:306

Pogoda mi podobałaby się bardziej gdyby było z 10 stopni mniej....zaduch nieziemski po wczorajszej burzy, lecę robić w ogrodzie, póki 30 stopni nie przekroczyło...
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Pat, u mnie nie ma żadnych rarytasów ogrodniczych, to co Ty chcesz podstępem zdobyć? Ja Ci wszystko dam po dobroci ;:168
Bea
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Bea, ale ponoć kradzione lepiej rośnie. :;230
U mnie też upal nieziemski, burzę na wieczór zapowiadają, to może podlewać nie trzeba będzie.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
calia50
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 cze 2012, o 23:35

Post »

Syringa, bardzo Ci dziekuje za ktorys z ostatnich wpisow ten o problemach z bawarczykiem na A.
Moja borelioza rowniez pokrzyzowala mi plany zyciowe wiec wyczytuje a nie zakladam watku bo
moglabym zapomniec cos wkleic albo wyslac / odebrac sadzonki albo .... sama wiesz.
35 stron przeczytalam od dechy do dechy i ....... czekam na cd.
Pozdrawiam i ...... jak sie zbiore w kupe to moze tez cos zaloze
damy rade?
jak nie jak tak.
Pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Fakt, kradzione rosnie dobrze :;230 Wiem, bo kradnę ;:306 No, np. siewki w lasu... :lol: ale naprawde siewki, takie, które wysiały sie na poboczu lesnej drogi na przykład i wiadomo, że i tak albo nie przetrwaja albo wręcz zostana skoszone przez leśników, bo jak sie rozrosną, to beda im przeszkadzać w transporcie drewna itp...

Witam siostrę w boreliozie! ;:303 Fajna choróbka, nie? ;:306 Przy przeżyciu borelki i jej leczenia chowają sie sporty ekstremalne i takie tam ;:172 Ludzie szukają sprawdzenia siebie na obozach przetrwania, bo nie maja normalnie dostepu do ekstremalnych trudności w życiu... A my... ;:306 jazda bez trzymanki codziennie od lat, a leczenie jeszcze lepsze ;:306
Zyczę Ci wszystkiego dobrego i aby przyszlo najszybciej, jak to możliwe, bo wiem, co i jak.
Ja akurat teraz przechodze przez kolejny kanał pogorszonego samopoczucia, ból głowy i mięsni nie opuszcza mnie ani na chwilę, a środki przeciwbolowe oczywiście nie bardzo działaja przy herxie... ale jutro będzie lepiej, a jak nie, to pojutrze :wink: ;:333

Calia, oczywiście zakładaj wątek! Koniecznie! No, skoro ja zalożyłam, to Ty tez dasz radę. A jak o czyms zapomnisz, to napiszesz potem to, co ja, dramatyczną prawdę o wpływie borelki na mózg ofiary ;:306 Możesz byc pewna, że przynajmniej ja Ci z pewnościa bedę wierzyć ;:304
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Parę pstryknięć.

Obrazek

Obrazek

Dzika róża
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bardzo mile mnie zaskoczyła ładnym kwitnieniem, bo po zimie wygladała jakos marnie.

Obrazek

Obrazek
Bea
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”