Witam Was moje Miłe bardzo cieplutko
Za oknem szaro, buro i pada deszcz... więc z ogromną radością jestem znów na FO.
Tu przynajmniej naoglądam się doniczkowych piękności i od razu na duszy weselej.
Agatko ? wcale nie przesadzam

Kwiatuszki od Ciebie naprawdę sprawiły mi wiele radości a ile tej radości jeszcze przyniosą....
Krzysiu ? ach... miło się czyta takie słowa... to jak balsam na zbolałe ?ego?
Pewnie jakiś tam maleńki dar w tym kierunku w sobie noszę... bo czasem to nawet jestem zadowolona z tego co zrobię ale ciągle jeszcze zbyt mało umiem aby swobodnie realizować swoje pomysły... które rodzą się same w mojej zwariowanej główce...
Praktyka i jeszcze raz praktyka i to najlepiej przy kimś doświadczonym, tylko to przynosi konkretne efekty....
a na razie mam swój garaż i swoje kwiatuszki ogrodowe. A co tam...
Natalko ? a wiesz Ty kochana jak trudno było przykleić drewienko do kamienia...?
Stosowałam różne kleje, zaprawy i albo to coś wiązało się z drewienkiem albo z kamieniem...
i dopiero jakaś hiper super mocna klejo-zaprawa (która zostałam mojemu sąsiadowi po remoncie) połączyła te dwie różne struktury.
Pech chciał, że nie zapamiętaliśmy nazwy tej super klejo-zaprawy... no coż ... już po ptokach...
A tych pamiątek to nie mam aż tak dużo... ale kilka pokażę... w małych formatach, bo nie chcę swoją prywatą zdenerwować administratora
1.Skowronki/Mierzeja Wiślana ? piasek z plaży i bursztyn (własnoręcznie zbierany) przyklejony na lakier do paznokci... i dlatego pewnie zaczął się już sypać...
2.Słowiński Park Narodowy ? wszystko z plaży przy wydmach ? w takim nienaruszonym stanie stoi od 2000 roku...
3.Krynica Morska/Mierzeja Wiślana ? bursztyn własnoręcznie zebrany i skrawek sieci znalezionej na plaży.
4.Piaski/Mierzeja Wiślana ? piasek z plaży ? trzy naturalne odcienie: od dołu czerwonawy, niebieskawy (ten już trochę zanikł) i zwykły biały.
5.- 6. Od moich siostrzeńców z
wakacji w Grecji ? moje zamówienie: piasek, żwir, oleander, daktyle, szyszki.... Śmieli się, że musieli wiadro kupić aby mi pamiątki z Grecji przywieść...
7. Żwir (wspomnienie z dzieciństwa) ? pozostałość po przesiewaniu piasku do zaprawy murarskiej przez mojego ojca ? murarza, wykorzystanej przy budowie naszego domku...
8.Moja
pierwsza malowana butelka i mój pomysł z ruinami ? do tej pory pamiętam ile czasu straciłam aby z trzech podstawowych kolorów uzyskać kolor zbliżony do szarości skał...
9.Czapielski Młyn/Kaszuby - butelka malowana przeze mnie z sólą jodowaną z ?groty solnej? w SPA... teraz mnie pewnie za tą sól obciążą....
Natalko, dobrze widziałaś, to żółw tyle, że sztuczny...
Kasiu ? dziękuję za miłe słowa... Bycie florystką, to takie moje skryte marzenie. Na razie to ze mnie jedynie amator-zapaleniec.
Ukończyłam jeden kurs florystyczny w Toruniu ( prowadzony przez Magdalenę Ciabaszewską ? Ziułkiewicz) i miałam ochotę wybrać się na kolejny....
Nie udało się ale nie rezygnuję ? może uda się w innym czasie
Przeglądając Twój wątek
Kasiu, zauważyłam jak bardzo gustownie prowadzisz swój dom.
Widać, że posiadasz duże wyczucie smaku. Cieszę się, że i Ty lubisz czasem zabawić się w dekoratorkę... a może pokarzesz jakieś swoje dekoracje na FO.... ?
Bardzo ładnie proszę...
Będę zaglądała do Twojego wątku a nóż się doczekam jakieś fotki...
A Twój wazonik z pięknym bukietem z bzu i kaliny to ciągle jeszcze mam przed oczami...
A na dobranoc parę doniczkowych kwiatuszków :
Najzwyklejsze Niecierpki za 1zł/szt....warto było...
Asparagus wypuścił długie pędy, więc musiałam go przenieść na wyższe solony...
24-02-2013 i obecnie.
Wilczomlecz białounerwiony przez zimę zgubił listki ale teraz ma nowe...
Jesień zeszłego roku i obecnie.
Dobrej nocki wszystkim.... Pa ! Pa !