Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Ja się wpisuję wbrew rozsądkowi, bo już nie nadążam wszystkich swoich ulubionych wątków odwiedzać, ale widząc Twoje wsiowe dokonania po prostu musiałam i Twój ogród obejrzeć...postaram się być na bieżąco, choć pewnie głównie podczytując cichaczem....
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

survivor26 pisze:Ja się wpisuję wbrew rozsądkowi, bo już nie nadążam wszystkich swoich ulubionych wątków odwiedzać, ale widząc Twoje wsiowe dokonania po prostu musiałam i Twój ogród obejrzeć...postaram się być na bieżąco, choć pewnie głównie podczytując cichaczem....
Hej Pati! Ogródek stoi otworem! Ja włażę do Ciebie z ogromną przyjemnością, mam nadzieję, że moje doświadczenia pomogą Ci w wiejskich rewolucjach :)

-- 26 maja 2013, o 16:34 --
Dorota71 pisze:I ja tu w końcu trafiłam. Cuda pokazujesz, więc zostaję. :wit
Witam z radością, Dorotko :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dziś - niespodzianka! Słońce i bezchmurne niebo od samego rana. No to kilka zdjęć, wczoraj po południu nie wytrzymałam i poryłam trochę, co zaowocowało dwoma wiadrami chwastów. Kompostownik chyba przejdzie do sąsiadów...
Przedstawiam Wam dereń kanadyjski- zebrał się w sobie i dał 1 (jeden) kwiatek :)
Widok nieba w obramowaniu z tulipanowca- nie mój, sąsiadów :D Marzenie o posiadaniu tego drzewska spełniło się o tyle, że widzę go przez płot... Niezłe rozwiązanie :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Co tam jeszcze ... krzewuszki zaczynają kwitnąć, heucherom zrobiłam już masę zdjęć, ale jakoś nie mam dość, wczoraj powyrywałam włażące na nie fiołki. Kącik w rogu ogrodu pokazuje, jak rośliny moje i sąsiadów tworzą ładną kompozycję zieleni przez mur. Pierwsza ula czosnku pokazała kolor we frontowym ogródku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i jeszcze coś. Malutki buczek z kolorowymi liśćmi i milin, który w ubiegłym roku zechciał uczepić się wreszcie ściany. To ustrojstwo przy parapecie to kocia drabinka :D

Obrazek Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Po jakim czasie dereń kanadyjski zebrał się i zakwitł jednym kwiatkiem. Swojego nabyłem cztery lata temu.Z dużej kępki zostały dwa liście i oczywiście nigdy
nie miał kwiatów.Miałem go już wyrzucić ale może zostawić i czekać aż też zbierze się ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Kocia drabinka bardzo pomysłowa. Mam coś podobnego, bo w tym miejscu zawsze ściana brudna była. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

I ja się dopisuję do obserwatorów Twoich wiejsko-ogrodowych poczynań, nie będę wymieniać dlaczego-bo już wszystko zostało napisane (klimat ogrodu, mur, płotki, etc ..0, i nie będę się usprawiedliwiać, że nieregularnie wpisuję od razu proszę o wybaczenie ale zaglądaczem do Twych posiadłości będę nieustającym :D
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Zuzanno trafiłam do Ciebie przypadkiem. Bardzo spodobały mi się wiklinowe płotki.Dobrze ,że doceniliście stare drzewa , łącząc je z nowymi nasadzeniami. Stare drzewa dają cień i tworzą klimat ogrodu. Będę z przyjemnością śledzić dalsze poczynania na polu ogrodowym.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Janku, dereń rośnie u mnie 2 lata. Daj mu szansę. Może postój nad nim ze szpadlem i miotaj przekleństwa :D U mnie to pomogło w przypadku wisterii. W zeszłym roku zapowiedziałam, że wywalam, jak kolejny rok nie zakwitnie. I zakwitła! A poważnie: może mu miejsce nie pasuje? U mnie intensywnie się rozlazł a potem dopiero zakwitł.

Dorotko , ja mam teraz brudną ścianę w pokoju, zeskok jest ze zjazdem :D
Julianno dziękuję i oczywiście zapraszam Cię :D
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Janku, z dedykacją dla Ciebie jeszcze jeden dereń, jako zachęta dla Twojego. Dereń Kousa. Ten to ćwiczył moją cierpliwość. Zakwitł po 8 latach... I kolorowa parapetówka :)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Kilka zdjęć jeszcze z niedzieli, trzebież nastąpiła w fiołkach i niezapominajkach rozłażących się nadmiernie. Mam nadzieję, ze wrzośce odżyją.
Posadziłam nowa jarzmiankę, Kredka w międzyczasie "wysadziła" jedną z tych, które już rosły :evil:
Jedna hosta poszła na sadzonki, za to na jej miejsce przyszła hortensja Anabelle o różowych kwiatach. W zeszłym roku na szkółce chcieli za nią jakieś astronomiczne kwoty, w tym roku już rozsądnie. Nie fotografuję, zanim się nie zadomowi :)
Popatrzyłam ze zgrozą, jak wygląda taras, ale na to to ja już nic nie poradzę...

Dziś rano okazało się natomiast, że czereda małych wróbli spod okapu ma lekcje fruwania. Startowały z gałęzi jałowca i...buch! na rabatę. I jeszcze raz. Kot i pies dostały zakaz opuszczania domu.

Obrazek Obrazek

kołtun z bluszczu w mojej wiekowej klapsie i stara odmiana irysów, które przetrwały okresy błędów i wypaczeń ogrodowych :)

Obrazek Obrazek

Konwalnik ruszył liściem a liriope białe na razie siedzi cicho ale to tegoroczny zakup, więc zobaczymy.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Zuziu :wit pięknie u Ciebie! :lol:
Pozwolisz, na spacer po Twoim ogrodzie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

anym pisze:Zuziu :wit pięknie u Ciebie! :lol:
Pozwolisz, na spacer po Twoim ogrodzie?
Aniu, zapraszam, zapraszam! :wit
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Fajne nowe zakupy ;:108
Widziałam w jakims programie ogrodniczym dereń kanadyjski polecany jako świetny zadarniacz - cudne ma te kwiatki .
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Ave pisze:Fajne nowe zakupy ;:108
Widziałam w jakims programie ogrodniczym dereń kanadyjski polecany jako świetny zadarniacz - cudne ma te kwiatki .
Tak, to rzeczywiście może być ekspansywna roślinka, jak mu się da co lubi, a chyba zbyt wymagający nie jest.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Zuziu-ten buczek śliczny jest ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”