Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

Alinko dziękuję za śliczny bukiecik tulipanków ;:196
Fajna grupa "podłogowców" ;:63 a stojacy w niej skrzydłokwiat ma doniczusię z moimi kochanymi słonecznikami
i ja też mam taką :tan (chwilowo stoi pusta, bo czeka na nowego lokatora ;:224 ) :wit
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za cudowne tulipanki ;:167
Fiołeczki piękne korzoneczki wypuściły , a hibiskus tak i piękny i tak nisko upadł ;:306
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Piękny hibiskus ;:138 ;:167 Co do szerszeni, to niestety i u moich rodziców na wsi są... Nawet sesję zdjęciową jednemu z nich robiłam, choć bałam się niesamowicie... ;:124 , bo one są dla ludzi bardzo niebezpieczne, dla dzieciaczków i uczulonych to już w ogóle... Sposobów jako takich na nie nie znam, ale wiem, że kiedy jest ich sporo, to trzeba wzywać strażaków, żeby je zlikwidowali ;:163 W zeszłym roku namawiałam rodziców, żeby tak zrobili, ale mnie nie posłuchali. W tym roku ponoć mój tato już jednego w domu zabił, a i ja na podwórku je widziałam, tak, że wydaje mi się, że jednak nie obejdzie się bez strażaków...
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

U nas też były ;:108 na strychu ...a,że mieszkanie drewniane mam.. to kryjówkę miały dobrą ,bo nie jeden kornik deski wygryzł ;:224
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

No proszę mojego hibiscusa chwalisz a ty sama masz takie cudo ;:oj
Lipka fajniutka całkiem jak moja ;:215
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Zaprezentowałaś nam tyle swoich pięknych roślinek,że nie wiem z zachwytu od opisu której zacząć? ;:215
Widzę,Twój hibiskus-pięknie kwitnący jest również wysokopienny jak mój żółty w przeciwieństwie do mojego różowego,który jest niskopienny.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Alinko, udało mi sie :tan :tan mam 2 sadzoneczki olka :heja :heja .Reszta walczyyyy ;:172
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Witam wszystkich serdecznie ;:138

Bardzo się cieszę, że o mnie pamiętacie :tan Dziękuję Wam z całego serca ;:167 za miłe komentarze ;:79

A na powitanie zaprezentuję Wam swoją ostatnio wykonaną biesiadno-wiosenną ozdobę stołu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I znów nie zdążyłam napisać tego co zamierzałam... jest godzina pierwsza w nocy a jutro rano do pracy... dzień jest stanowczo za krótki... Może jutro się uda... ;:113
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i jeszcze raz dziękuję za cudowne wpisy ;:cm
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Dzień dobry Alinko :wit ładna ta Twoja kompozycja ;:63 i taka długaaaa.... a z jakiego drzewa ta zakręcona gałązka w środku?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ozdoba bardzo gustowna, delikatna ale za razem bardzo elegancka ;:215
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Hmmm.... z ozdobami czy bez, ale biesiada to by sie przydała ;:173 ...rozmażyłam się ;:306
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Uuuuu Alinko Ty to jesteś gadżeciara ;:138 ;:138

wprowadziłaś łowickie klimaty , ale te kamyczki to gadżety nie z tej ziemi

bardzo ładnie to wygląda, a serweta przepiękna w dziurki, uwielbiam takie połączenia ;:oj ;:oj
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Witam wszystkich serdecznie !
Dziękuję za odwiedzinki i komplementy
;:79
A dziś spróbuję dokończyć to co zaczęłam wczoraj... ;:48
elcia1974 pisze:...skrzydłokwiat ma doniczusię z moimi kochanymi słonecznikami
i ja też mam taką :tan (chwilowo stoi pusta, bo czeka na nowego lokatora)
Ja też bardzo lubię tą doniczkę ze słonecznikami chociaż skrzydłokwiat trafił do niej przez przypadek... pewnie inny kwiatek pasowałby do niej lepiej... i dlatego teraz będę bacznie obserwować Twój watek bo ciekawa jestem jakiego kwiatuszka do niej dopasujesz a wiem, że masz w tych sprawach fantastyczne wyczucie... ;:180
Renata1962 pisze:...a hibiskus tak i piękny i tak nisko upadł ;:306
Biedaczek, tak sie naprodukował a tu taka zniewaga... wniosek z tego: raczej nie warto się wychylać... hi..hi..
Kasia1007 pisze:Co do szerszeni, to niestety i u moich rodziców na wsi są... Nawet sesję zdjęciową jednemu z nich robiłam, choć bałam się niesamowicie...
Och ! Chciałabym zobaczyć to pełne grozy, aczkolwiek bezkrwawe, polowanie (bo fotograficzne) na szerszenie... ładnie proszę o jakąś foteczkę....
kanapl pisze:U nas też były na strychu ...a,że mieszkanie drewniane mam.. to kryjówkę miały dobrą ,bo nie jeden kornik deski wygryzł ;:224
My mamy drewnianą szopkę na narzędzia ogrodnicze i masz rację Kasiu - to jest właśnie to, co szerszenie lubią najbardziej...
katharos pisze:No proszę mojego hibiscusa chwalisz a ty sama masz takie cudo ;:oj
Lipka fajniutka całkiem jak moja ;:215
Kasiu, tak .. tak..chwalę Twojego hibiskusa bardzo... bardzo ... bo u mnie żaden inny ?kolor? nie chce ze mną być na dłużej, jedynie ten czerwony wiernie przy mnie trwa...
A lipka... ach... kiedyś pewnie dorówna wielkości Twojej, bo na pstrokate listki to chyba nie ma szans...
Arkadius121 pisze:Twój hibiskus-pięknie kwitnący jest również wysokopienny jak mój żółty w przeciwieństwie do mojego różowego,który jest niskopienny.
Brak mi wiedzy o odmianach Hibiskusów ;:185
Widzę między nimi różnice np. w wielkości i w grubości liści. Mój ma liście duże i cienkie jak papier ? te w kwiaciarniach mają liście mniejsze i grubsze...
Tak sie zastanawiam, czy taka jest właśnie różnica pomiędzy wysoko a niskopiennymi... ? Hmmm...
mamafrania pisze:Alinko, udało mi sie :tan mam 2 sadzoneczki olka :heja .Reszta walczyyyy
Z wiadomego, tylko nam powodu.... trzymam kciuki za te które walczą... ;:113
kanapl pisze: Alinko :wit ładna ta Twoja kompozycja ;:63 i taka długaaaa.... a z jakiego drzewa ta zakręcona gałązka w środku?
Kompozycja ma ponad metr długości.
Takie i inne badylki to przywlekam do domu skąd popadnie... mój garaż (gdzie je magazynuję) wygląda przez to dość.... dziwacznie... hi..hi..
A ten konkretnie, pochodzi z mojego pnącza Kiwi (Aktinidia ostrolistna)

Obrazek
Owoce to, mini kiwi - do spożycia...
Obrazek
A tak wygląda to wiosną:
Obrazek
katharos pisze:Ozdoba bardzo gustowna, delikatna ale za razem bardzo elegancka ;:215
Dziękuję bardzo... za te wszystkie przymioty ! ! !
Właśnie to chciałam osiągnąć i dlatego bardzo, bardzo się cieszę, że właśnie tymi słowy opisałaś moją pracę ;:180
Oczywiście korzystam z tego co mam w ogrodzie ale marzy mi się ... zabawa z roślinami, tymi z wyższej półki...
Raz miałam taką okazję i strasznie się wtedy bałam, że zniszczę tak cudowne i drogie kwiaty... ale nie było tak źle...
Zostały mi wspomnienia i te fotografie moich prac... ;:171

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mamafrania pisze:Hmmm.... z ozdobami czy bez, ale biesiada to by sie przydała ;:173 ...rozmażyłam się ;:306
Ozdoby.... ozdobami ale to biesiadne jedzonko.... ach... i ja się teraz rozmarzyłam...
pomidorzanka pisze:Uuuuu Alinko Ty to jesteś gadżeciara ...wprowadziłaś łowickie klimaty , ale te kamyczki to gadżety nie z tej ziemi
... a serweta przepiękna w dziurki
Na drugi raz dodam jeszcze jakiegoś kolorowego kogucika i pawia z cudnym ogonem i wtedy to już po łowicku będzie ?jak się patrzy? !!!!
Kamyczki to akurat farbowane muszelki ale..... trafiłaś w sedno Agatko, w zamyśle miały być kamyczki ale chwilowo żadnych nie miałam, więc do zdjęcia wykorzystałam to co było pod ręką...
Serweta, to właściwie całkiem pokaźny obrus ? też go lubię a wytargowałam go od swojej cioci... podobnie jak zestaw zielonych (komunistycznych) filiżanek z podstawkami... chyba masz rację Agatko... jestem gadżeciarą ...
ale zbieram tylko te rzeczy, które mają ciekawą historię lub kojarzą mi się z czymś lub kimś sympatycznym....
dlatego Agaciu, roślinki od Ciebie też są dla mnie taką ?sympatyczną perełeczką? i ... patyczki też.... :wink:
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Alinko!!!!!!! nie przesadzaj :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

tak mi teraz głupio ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No Alinko cudowności ;:oj masz talent w rękach nie tylko do hodowli roślinek ale i do wyczarowywania z nich pięknych kompozycji ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”