Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
Marysia ma rację, może Ty kiedyś odwdzięczysz się Ewie jej roślinkami, które u Ciebie rozrosną się 

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Bardzo się cieszę wraz z innymi, że tyle darów dostałaś
Rośliny są spore, więc szybciej wypełnią Ci ogród. O wiele przyjemniej sadzi się duże roślinki, niż takie wypierdki jakie często kupujemy. Nie trzeba czekać rok czy 2 by zobaczyć, czy roślina się przyjęła i jak się rozrasta.
Ja tylko mam nadzieję, że tamten cudowny ogród Ewy ktoś przejmie i będzie o niego dbał, bo to co tam zostało to i tak o wiele więcej niż mamy zaczynając tworzyć nowe ogrody. To co Wy otrzymaliście, to tylko kropelka, została masa dużych, dorodnych roślin. Oby ich następcy docenili to co przejmą.
Myśl i kombinuj przy sadzeniu, byś potem jak najmniej musiała przesadzać
Ja ciągle robię jakieś korekty, wczoraj przesadzałam 7 winorośli, bo kiepsko rosły tam gdzie posadziłam 

Ja tylko mam nadzieję, że tamten cudowny ogród Ewy ktoś przejmie i będzie o niego dbał, bo to co tam zostało to i tak o wiele więcej niż mamy zaczynając tworzyć nowe ogrody. To co Wy otrzymaliście, to tylko kropelka, została masa dużych, dorodnych roślin. Oby ich następcy docenili to co przejmą.
Myśl i kombinuj przy sadzeniu, byś potem jak najmniej musiała przesadzać

- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pat, już się cieszę na zdjęcia ukwieconego ogrodu! Pewnie zerknę w lipcu jak dorwę się normalnego netu. Cudownego, dobrego lata Pat! 

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Pat
Ale ta Ewa kochana jest
Tyle roślin oddać
Ale, jak się w życiu daje to się też dostaje
Rozumiem smutek Ewy - trzy lata temu też zostawiłam swój ukochany wypieszczony ogródek...
Patrycjo teraz będziesz mieć busz, jeszcze tylko Zdzisio powinien przybyć i za piwo pokopać wądoły na sadzonki
Tak swoją droga to chyba koloryzujesz trochę swoją jazdę
Nie wierzę, żebyś przechodniów chciała rozjeżdżać i pod górę nie potrafiła podjechać
Wczoraj nie dałam się w lesie gościowi w dostawczaku wyprzedzić, potem w miejscowości zwolniłam i niestety...łyknął mnie
Ale ta Ewa kochana jest

Tyle roślin oddać

Rozumiem smutek Ewy - trzy lata temu też zostawiłam swój ukochany wypieszczony ogródek...
Patrycjo teraz będziesz mieć busz, jeszcze tylko Zdzisio powinien przybyć i za piwo pokopać wądoły na sadzonki

Tak swoją droga to chyba koloryzujesz trochę swoją jazdę

Wczoraj nie dałam się w lesie gościowi w dostawczaku wyprzedzić, potem w miejscowości zwolniłam i niestety...łyknął mnie

Ojojoj, jak fajnie!
...A ile teraz roboty...
I tak myślę, że te sadzonki ode mnie, to chyba Ci juz nie będą potrzebne, a jeśli potrzebne, to i tak nie będziesz miała czasu ich posadzić... ??

I tak myślę, że te sadzonki ode mnie, to chyba Ci juz nie będą potrzebne, a jeśli potrzebne, to i tak nie będziesz miała czasu ich posadzić... ??
Bea
chyba tylko na FO można spotkać ludzi z takim wielkim serduchem
Pat życzę Ci ,by wszystko dobrze się przyjeło i cieszyło oczy - gratuluję

Pat życzę Ci ,by wszystko dobrze się przyjeło i cieszyło oczy - gratuluję

Wzruszająca relacja, piękne dary i ogród z którego pochodzą, a przede wszystkim wielkie serce Ewy... łezka mi się zakręciła w oku 

Patii, czy w Twojej wsi albo okolicy są konie? I czy zachowaliście stare okna?
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ewo, konie są gdzieś w okolicy Lubomierza, czyli 20 km stąd..gdzie dokładnie wie Daria -DM, bo z córką tam była. Okna stare mamy w stodole (w sensie te zdemontowane) a w domu mamy tylko w dwóch pokojach i holu na dole.EwaM pisze:Patii, czy w Twojej wsi albo okolicy są konie? I czy zachowaliście stare okna?
Dziś znowu w rozjazdach byliśmy, w ramach treningu oraz natychmiastowego spłacania długu losowi zawiozłam swojej koleżance pod Złotoryją trochę swoich roślin i obiecałam, że się podzielę i tymi od Ewy, jak się rozrosną

Deszcz pięknie przysłużył się roślinom, jutro powinny zakwitnąć tulipany...natomiast rzodkiewki to chyba nie w tym sezonie, bo coś im liście wyżera

Pytałam bo jakby tak złożyć do kupy skrzynię zbitą z desek, obornik (ostatecznie może być bydlęcy) i stare okna, to by wyszedł ciepły inspekt
A rzodkiewkę prawdopodobnie zżerają pchełki ziemne

Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tak rzodkiewkę żrą pchełki i dobrą metodą jest po posianiu przykryć włókniną wtedy rzodkiewki nie robaczywieją 

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Pat Podziwiam że zdecydowałaś się PITa jutro pisać, to chyba jest przedostatni dzień oddawania
Ja się tego dziadostwa już w styczniu pozbyłem. Bardzo się cieszę, że spotkałaś na swojej drodze Ewę, która obdarzyła Cię tyloma wspaniałymi roślinami. Właśnie to jest fajne w ogrodzie, że każda roślina ma jakieś pochodzenie (nawet te ze sklepu, coś miłego może się z nimi wiązać) i o kimś przypomina. Jak zwykle poprawiłaś mi humor jak przeczytałem Twoje opowieści z ostatnich stron - dzięki
Miałem pytać czy Ci czegoś nie wysłać, np ostróżek ale i tak byś ich nie dała rady teraz wsadzić
poczekam do jesieni.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat a Michał oprócz dobrego serca
ma piękne ostróżki o kotach już nie wspomną bo to wiesz

- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Fajnie jest poczytać takie historie...Człowiekowi wraca wiara w drugiego człowieka.
Życzę Ewie wszystkiego, co najlepsze i Tobie Pati też, bo posiadasz dar pisania w sposób lekki i arcyciekawy i nawet mając czarne myśli, po prostu chce się żyć.
Pozdrawiam serdecznie znowu nocną porą. Bogusia
Życzę Ewie wszystkiego, co najlepsze i Tobie Pati też, bo posiadasz dar pisania w sposób lekki i arcyciekawy i nawet mając czarne myśli, po prostu chce się żyć.
Pozdrawiam serdecznie znowu nocną porą. Bogusia

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna historia - też mi się łezka w oku zakręciła. Ale zasłużyłaś sobie w 100 %, a pewno jak roślinki się rozrosną to niejednego obdzielisz