Sępolia,Fiolek afrykanski-liście żółkną ,kwiaty zasychajś,więdną i inne problemy w uprawie
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sie 2007, o 22:20
Basiu... no właśnie te od Ciebie pokazały korzonki
Bo te włoski na końcach łodyżek to nie może być nic innego ;)

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
-
-
-
- DAHIRA
- 50p
- Od: 19 kwie 2008, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dobre wiesci, fiolek po przesadzeniu i przeniesieniu w inne miejsce ma sie duzo lepiej! Wielkie Dzięki Przemo za porady!

Zdecydowalam sie nie rozdzielac rozet na razie, moze na wiosne. To chyba jest przyczyna listkow skierowanych do gory. Czy przerzedzanie listkow poprzez podszczypywanie pomoze? Ciesza mnie kwiatki
Teraz czekam az moje inne listki podrosna, nie moge sie doczekac innych kolorow. Ma ktos moze na wymiane listki niebieskich? Do wyslania na polski adres? jeśli tak prosze o wiadomosci na privie.
Pozdrawiam,

Zdecydowalam sie nie rozdzielac rozet na razie, moze na wiosne. To chyba jest przyczyna listkow skierowanych do gory. Czy przerzedzanie listkow poprzez podszczypywanie pomoze? Ciesza mnie kwiatki

Teraz czekam az moje inne listki podrosna, nie moge sie doczekac innych kolorow. Ma ktos moze na wymiane listki niebieskich? Do wyslania na polski adres? jeśli tak prosze o wiadomosci na privie.
Pozdrawiam,
moje roslinki do wgladu TUTAJ
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fiołki są powoli dziczejące proponuję oberwać wszystkie kwiaty z łodyżkami kwiatowymi pozwolić im odpocząć podlewając tylko wodą bez nawozu tak około miesiąca po czym przesadzić fiołki w nową ziemię i nowe doniczki większe o 3 cm od obecnych, oberwać conajmniej 4-6 dolnych liści po przesadzeniu podlewać co pięć dni na podstawek a po tygodniu od przesadzenia zacząć podlewanie z nawozem. 

-
- 1000p
-
- 1000p
Złamany liść z korzonkami co robić??
witam, proszę o radę, dzisiaj od forumowiczki dostałam przesyłkę ukorzenionego liścia gloxini niestety listek jest złamany, czy mam wsadzic ukorzenioną część a resztę ukorzenić?? tylko wtedy zostanie taki maleńki kawałek i listek w doniczce nie bedzie sie trzymał, Proszę o rady, załączam zdjęcia dla jasnego obrazu sytuacji