Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

No widzisz mamafraniu, kwiaty prawie że tożsame, tylko listki inne.

gdybyś chciała popatrzyć jeszcze będzie u mnie na dzionkach

bo przecież nie mogę u Alinki wstawiać bezkarnie zdjęć ;:185 ;:185
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja też się przelecę ;:oj Też chce oczka nacieszyć :tan
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zaczęłaś kwitnącym gruboszem i ... przepadłam. Masz piękne kwiaty i do tego takie zadbane, że aż mi wstyd za moje :oops:
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Cudowny eszychnanthus....czy ja na nim wypatrzyłam 2 pąki? ;:138
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Alinko koniecznie lecz swojego Olka żebyś mogła zobaczyc u siebie takie śliczne kwiatuszki jak te u Ani ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Alinko paprociątko już rośnie dla Ciebie :) To zupełnie inna odmiana, niż ta, która pokazałaś.
A Oleander? Przykro mi, że sprawia kłopoty-mam nadzieję, że się wykaraska. Wiesz...ja ciachnęłabym mu tą czuprynę-niech puszcza "boki" i się rozkrzewia, a zielsko mocno zdezynfekować i do wody- niech się ukorzenia.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Olek kwitnie zarąbiście. Mój zazwyczaj ma masę pąków ale kwiatów to już niewiele. Muszę go chyba intensywniej karmić. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Twoja paprotka od dołu bardzo ładnie się prezentuję ;:333 tylko na czubku trochę łysawa jak mój ślubny ;:306 ;:306 ;:306 Jak wisi wysoko to nic nie będzie widać ;:215
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Fajny oleander ;)
A paprotka wnet zacznie puszczać młode liście i zagęści od góry ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

;:oj ;:oj Ale ten Twój _oleander_ piękne ma kwiatuszki ;:303
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Aluniu - kwitnący oleander to kwiatek Ani - mamyfrani !!!!

Aniu ?niechcący zrobiłam małe zamieszanie Twoim zdjęciem kwitnącego oleandra... niektórzy biorą je za moje.... Dlatego dopisałam pod zdjęciem, jeszcze raz, dużymi literami, że te śliczne oleandrowe kwiatki nie są moje lecz Twoje. Myślę, że to już wyeliminuje pomyłki. ;:333
Ile razy spojrzę na to zdjęcie tyle razy biegnę do mojego ?maluszka? i patrzę czy mu dobrze i czy coś nowego czasami już nie wypuścił ;:306
Pytasz mnie o Eszynantusa. Wiem, że lubi głęboki cień i półcień tylko zimą lubi jaśniejsze miejsca.. Lubi wilgoć i ciepło oraz żyzną i przepuszczalną glebę....
Powiem tak, u mnie zimą, jako malutka sadzoneczka stał przy oknie wschodnim (miał jasno), na wiosnę przeniosłam go na nieco ciemniejsze stanowisko przy oknie zachodnim ( mocno rozproszone światło) i jest dobrze.
Jeśli chodzi o temperaturę to u mnie miał dość zimno, zimą jak i teraz ? a trzyma się całkiem dobrze, więc coś tu sie nie zgadza z tym co zalecają ( wysokie temperatury).
Glebę ma uniwersalną ? tylko teraz nawożę go płynnym nawozem do roślin zielonych i za jakiś czas zacznę podlewać go nawozem do roślin kwitnących, więc tu też taka "normalka" :wink:
A jak się trzyma Twój Cissus? A zdjęcia Twojego Cissusa dla mnie nie zrobiłaś.... ;:145
Agatko ? przeleciałam się do Ciebie Obrazeki zobaczyłam Camelię... tylko ten mój pojazd jakiś wolny jest, bo aby ją zobaczyć musiałam kilka stron się cofnąć.... mój refleks to taki jak u szachisty bardziej.... niestety.... :;230 A Camelie śliczne ? chociaż tylko sklepowe. ;:333
Moje szczepki ani drgną, za to dwa listki już zgubiły. Jak tak dalej pójdzie też będę robiła zdjęcia Cameliom tylko tym w sklepie.... ;:145

Aniu (sweety) ? tak, tak, z tym gruboszem trochę namieszałam na forum... ale było - minęło, teraz grzebię w ziemi, przeżywam każdą porażkę, chodzę od okna do okna, podlewam, nawożę i snuje wielkie plany .... oj ciężka praca to hobby... ;:213
Aniu... wstyd..??? Hibiskus, Hippeastrum, Fiołek Scandal, Dendrobia, Hoja, oczywiście cudna Kalamondynka i inne.... tosz to same piękności.... ;:oj Mi to dopiero będzie wstyd jak zobaczę Twoje wyczyny w ogrodzie... a zapowiada się bardzo interesująco.. ;:215 .
Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam częściej :wit

Pati ?to jeszcze nie pączusie, to tylko boczne pędy ale wszystko w swoim czasie ? będą i pączusie, mam nadzieję ;:215 Pa!Pa!

Elu ? dziękuję za wsparcie.Napaliłam się ostro na tego Olka ;:183 . Poniżej pokażę co z nim powyczyniałam .Pozdrawiam.

Dorotko ? tak Olek Ani jest przepiękny !!!! ;:138

Kasiu ? hi..hi... a to ci dopiero... tak, trochę łysawa jest ta paproć ? powieszę ją, tak jak radziłaś, wysoko aby łysinki nie było widać..... ;:306 ale Ty swojego eMka nie wieszaj przypadkiem.... ;:185 Buziaki.

Justynko ? tą paproć mam chyba z 30 lat. Była rozsadzana, dzielona, wywożona ? prze te lata dziesiątki sadzonek już z niej było. ;:108 A teraz stoi sobie na poddaszu w kąciku, ledwo co ją widać, taka starowinka... ;:174 trzymam ją z sentymentu i na pamiątkę dawnych lat... ;:151
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Basiu ? cieszę się bardzo na ta paprotkę ? jest naprawdę wyjątkowa. ;:138
Z oleandra bardzo się cieszę i wcale się nie martwię tymi małymi problemami. ;:185 Przynajmniej jest ciekawiej i bardziej intrygująco.... ;:191
Dziękuję Basiu za dobrą radę... :tan bo trochę brakowało mi odwagi na obcięcie Olkowi czuprynki ale zdobyłam się na ten czyn. ;:172 Tak jak sugerowałaś: obcięłam górę, wymoczyłam zieleninkę w wodzie z mydłem, przetarłam wacikiem wszystkie części roślinki a do ziemi wcisnęłam pałeczki owadobójcze.
Obcięta czuprynka.
Obrazek
Przez pół roku-spory przyrost korzeni.
Obrazek
Trzeba było przesadzić dół do wiekszej doniczki.
Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Alinko widzę że kochasz doniczkowe ,piekne okazy masz i o nie dbasz :wit
Milo u Ciebie i pozdrawiam będe wpadać :wit
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

:wit
Decyzja została podjęta, ;:215 ;:138 słyszałem,
że Olesia wystarczy przesadzić raz na 3 lata. ;:162
Wówczas rośnie w zielone, a nie w korzenie.

:wit ;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Alinko, nawet dzis patrzyłam na tego nieszczęśliwca, ale to aż wstyd pokazać...normalnie masakra...
_oleander_ pięknie ciachnięty.Ja załuję że nie wiedziałm o tym co z niego wyrośnie , bo też bym go skróciła o głowę ;:306 wyrosło mi taaakie drzewo, że do karnisza przywiązałam żeby się nie połamał.ciachnęłam go raz w zeszłym roku jak przekwitł, ale widać jeszcze za wysoko...odciętą częsc próbowałam ukorzenić , ale sie nie udalo.Zastanawiam się jak to zrobic zeby było dobrze, tzn żeby kawałki się ukorzeniły...ale na to jeszcze chyba mam chwilkę, więc na razie ciesze oczy i nos tym pięknym widokiem i delikatnym zapachem :tan
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”