jolcia1212 pisze:
Moniko cudne te dzieła kowalskie. ja też chciałam zamówić podobne, ale mój ogród nie jeszcze prawdziwego charakteru, nie do końca wiem co i jak będzie, więc to musi jeszcze zaczekać. U ciebie będzie bajkowo

Jolu, mam nadzieję, że nareszcie będę miała trwałe podpory. Te wszelkie chińskie obeliski są nic nie warte, dlatego postanowiłam je wymienić. Warto zainwestować raz i mieć spokój na lata.
Myślę, że takie kute elementy pasują do każdego ogrodu, tylko trzeba pomyśleć nad stylem ogrodu - jeśli bardziej nowoczesny, to trzeba wykonać prostsze, surowe formy, a jeśli stylowo i romantycznie, to takie lekko ozdobne z zawijaskami różnego rodzaju.
Specjalistką w tej dziedzinie (czyt.kutych ozdób do ogrodu) jest Kasia - Robaczek, u której jest co podziwiać, bo niemal cały ogród jest już udekorowany w te piękne rzeczy. Ja w tym roku zrobię kilka elementów i będę z biegiem lat wzbogacać resztę ogrodu. Na razie musi mi wystarczyć to, co zamówiłam i co jeszcze przyjdzie - na pewno potrzebuję jeszcze 3-4 obeliski, dwa łuki - bramy, stojaki na donice, kosze na wiszące doniczki na taras i kilka innych detali. Plany są, ale to jednak spory wydatek, więc nie wiem na ile będę mogła sobie pozwolić. Chcielibyśmy ruszyć w końcu z budową garażu, a w zwiazku z tym, że będzie on bardzo duży 10x9m, niczym mały dom, to też nas to szarpnie finansowo - nie wiem nawet, czy uda się w ogóle w tym roku

.