Różany ogród cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różany ogród cz.6

Post »

Annes 77 pisze:Hej Moni:)

Ja ze swoich krążków nie jestem zadowolona,24 mi zgniły i poszły do kosza z nasionami heliotropa ;:14 Nie pytaj co ja źle zrobiłam,po prostu nie wiem... ;:222
Drugie krążki polskiej produkcji już spisały się dużo lepiej z wysianą lobelią...mam też lobelię posianą w kuwetce i mówię tak kuwetkom ;:108
Mam większą kontrolę ...tak mi się wydaje:)
Wiosennie u Ciebie,no pewnie,trzeba samemu przywołać wiosnę,to może wreszcie ją ujrzymy ;:224
Co zamówiłaś w tym kartoniku?

Pozdrawiam :wit
W kartoniku są floksy - po kilka sztuk z odmiany Jade i Blue Paradise oraz 3 lilie Biały Triumphator :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewazawady pisze:Moni ,albo do doniczek albo do lodówki na kilka dni.
Ślicznie u Ciebie na parapetach, tak świeżo i niewinnie.
Marzą mi się już Twoje wschody i zachody słońca nad ogrodem.
Póki co wszędzie śnieg i minusowa temperatura na zewnatrz, więc pocieszam się tym, co na parapetach :wink:
Najgorsze, że przychodzą paczki z roślinami, których nie da się posadzić wprost do gruntu.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Tesco kupiłam sobie matę pod kolana, która mi pomoże w pieleniu, gdy będę klęczeć nad chwastami :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia, trzymam kciuki za wysiewy ;:333 Parapety kwitnące, przynajmniej jest pociecha ;:131
Ja też mam obawy co zrobię jak zacznie się wysyłka roślin. Przez najbliższy tydzień wciąż nocami ma być mróz, więc ziemia pewnie będzie zmarznięta. Może po Wielkanocy zadziałam ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój nowy nabytek - przyjechały zamówione jakiś czas temu żelastwa od kowala - podpory na pnącza. Problem w tym, że za dużo śniegu, by je wbić na właściwe miejsca. Muszę jeszcze pomalować na czarno.
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

robaczek_Poznan pisze:Monia, trzymam kciuki za wysiewy ;:333 Parapety kwitnące, przynajmniej jest pociecha ;:131
Ja też mam obawy co zrobię jak zacznie się wysyłka roślin. Przez najbliższy tydzień wciąż nocami ma być mróz, więc ziemia pewnie będzie zmarznięta. Może po Wielkanocy zadziałam ;:65
Dzięki, Kasiu :wit
Właśnie rozmrażam ziemię z worka, który stał na zewnątrz i zamierzam posadzić byliny w doniczkach. Cebule lilii są już w pojemniku w lodówce :lol: Mam nadzieję, że nikt ich nie spałaszuje na śniadanie ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W wieczornych godzinach wezmę się za wiosenny wianek. Na razie gromadzę produkty ;:173
Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Monia masz juz pierwsza paczkę ;:138
Kowalowe dzieło sliczne ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Monia to kowalowe dzieło fajne ;:215 ja jakoś nie umiem trafić w pobliżu na odpowiedniego no ale może kiedyś uda mi się znaleźć przyzwoitego i w nie za daleko. ;:173
Paczuszka pierwsza w sezonie , szkoda tylko że zimowo a nie wiosennie za oknami ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee pisze:Monia masz już pierwsza paczkę ;:138
Kowalowe dzieło sliczne ;:224
Dorotko, pierwsza paczka już jest, moje róże przyjechały do Gosi, a warunki w ogrodzie zimowe ;:306
Z kowala jestem bardzo zadowolona, bo powymyślałam różne cuda i daje im radę :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Monia to kowalowe dzieło fajne ;:215 ja jakoś nie umiem trafić w pobliżu na odpowiedniego no ale może kiedyś uda mi się znaleźć przyzwoitego i w nie za daleko. ;:173
Paczuszka pierwsza w sezonie , szkoda tylko że zimowo a nie wiosennie za oknami ;:173
A ja, wyobraź sobie, miałam znajomego kowala od dawien dawna i wciąż myślałam gdzie znaleźć odpowiedniego fachowca, a tego w ogóle nie brałam pod uwagę - zapomniałam o nim zupełnie. Przypadek sprawił, że uświadomiłam sobie, że robi takie rzeczy, a znamy się dobre 10 lat ;:173
Zadowolona jestem zarówno z wykonania, jak i ceny - po znajomości mam taniej :D
W poniedziałek ma przyjechać łuk, który będzie stanowił bramę - wejście do ogrodu. Jeśli wyjdzie ładnie, tak jak chciałam, to zamówię jeszcze dwa takie. Jedyny kłopot to taki, że trzeba to wszystko jeszcze pomalować na czarno. Bardzo mi się nie chce, bo to będzie taka dłubanina. Nie wiem też, czy maluje się od razu w pierwszym sezonie po ocynkowaniu, czy dopiero w następnym.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Moniko cudne te dzieła kowalskie. ja też chciałam zamówić podobne, ale mój ogród nie jeszcze prawdziwego charakteru, nie do końca wiem co i jak będzie, więc to musi jeszcze zaczekać. U ciebie będzie bajkowo ;:65
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolcia1212 pisze::wit
Moniko cudne te dzieła kowalskie. ja też chciałam zamówić podobne, ale mój ogród nie jeszcze prawdziwego charakteru, nie do końca wiem co i jak będzie, więc to musi jeszcze zaczekać. U ciebie będzie bajkowo ;:65
Jolu, mam nadzieję, że nareszcie będę miała trwałe podpory. Te wszelkie chińskie obeliski są nic nie warte, dlatego postanowiłam je wymienić. Warto zainwestować raz i mieć spokój na lata.
Myślę, że takie kute elementy pasują do każdego ogrodu, tylko trzeba pomyśleć nad stylem ogrodu - jeśli bardziej nowoczesny, to trzeba wykonać prostsze, surowe formy, a jeśli stylowo i romantycznie, to takie lekko ozdobne z zawijaskami różnego rodzaju.
Specjalistką w tej dziedzinie (czyt.kutych ozdób do ogrodu) jest Kasia - Robaczek, u której jest co podziwiać, bo niemal cały ogród jest już udekorowany w te piękne rzeczy. Ja w tym roku zrobię kilka elementów i będę z biegiem lat wzbogacać resztę ogrodu. Na razie musi mi wystarczyć to, co zamówiłam i co jeszcze przyjdzie - na pewno potrzebuję jeszcze 3-4 obeliski, dwa łuki - bramy, stojaki na donice, kosze na wiszące doniczki na taras i kilka innych detali. Plany są, ale to jednak spory wydatek, więc nie wiem na ile będę mogła sobie pozwolić. Chcielibyśmy ruszyć w końcu z budową garażu, a w zwiazku z tym, że będzie on bardzo duży 10x9m, niczym mały dom, to też nas to szarpnie finansowo - nie wiem nawet, czy uda się w ogóle w tym roku :roll: .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Moniczko, kowal się spisał na medal.... ;:108 bardzo mi się podoba jego
dzieło, rozumiem, że to Twój projekt. ;:333
Jestem ciekawa jak będzie ta podpora wyglądać w pionie.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, to mój pomysł na te rzeczy ;:108 :D - myślę, że takiego wzoru nie spotkam u nikogo. Jest wiele podobnych, ale zawsze czymś się różnią. Łuk - pergola, która przywiezie mi Pan jutro, będzie bardziej zbliżony do tych, które można kupićw marketach - podobają mi się one, ale wolę mieć od kowala, żeby były lepszej jakości i trwalsze dzięki temu.
Co do podpór - tam na zdjeciu są dwie - jedna na drugiej, ale nie widać, bo zdjęcie kiepskie. Jedna stanowi półkole, a druga to klasyczny obelisk, ale chciałam, zeby był zakończony zawijaskami.
Maju, a gdzie Twój wątek?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”