Różany ogród cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różany ogród cz.6

Post »

Monia, dzięki, powinnam tam zajrzeć.
A jak będziesz je przechowywać do wysadzenia?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

robaczek_Poznan pisze:Monia, dzięki, powinnam tam zajrzeć.
A jak będziesz je przechowywać do wysadzenia?
Dwie kule już wystawiłam przed dom do donic. Reszta czeka na posadzenie. Może jutro to zrobię. Nie powinno być już takich strasznych mrozów. Zresztą starałam się wybierać takie, które jeszcze nie wypuściły młodych przyrostów.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie dopiero mrozy mają się zacząć :evil: Na razie napadało białego i cały czas dosypuje. Dobrze, że pokazałaś trochę lata, bo człowiek mógłby się załamać :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit MONIKO
Bardzo Ci dziękuję za wspomnienie lata w Twoim wydaniu. Od razu deprecha idzie w las. U Ciebie zwiastuny wiosny w duzo lepszej kondycji niż u mnie. Pokazały się krokusiki i wzeszły tulipany. Teraz jest niestety znów zimno a w nocy- 5C. Wieje wiatr a pogoda bozonarodzeniowa. Pocieszam się że to ostatnie podrygi tegorocznej zimy więc jest nadzieja na lepsze. Martwię się tylko stanem swoich stawów, bo jak nic się nie zmieni to cienko to widzę. Przesyłam wiosenne ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:U mnie dopiero mrozy mają się zacząć :evil: Na razie napadało białego i cały czas dosypuje. Dobrze, że pokazałaś trochę lata, bo człowiek mógłby się załamać :roll:
Ewcia, jeszcze kilka dni i wróci ciepełko - prognozy mówią o dobrych temperaturach od następnego poniedziałku :D Jeszcze trochę i będą nowe, słoneczne fotki ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolcia1212 pisze::wit MONIKO
Bardzo Ci dziękuję za wspomnienie lata w Twoim wydaniu. Od razu deprecha idzie w las. U Ciebie zwiastuny wiosny w duzo lepszej kondycji niż u mnie. Pokazały się krokusiki i wzeszły tulipany. Teraz jest niestety znów zimno a w nocy- 5C. Wieje wiatr a pogoda bozonarodzeniowa. Pocieszam się że to ostatnie podrygi tegorocznej zimy więc jest nadzieja na lepsze. Martwię się tylko stanem swoich stawów, bo jak nic się nie zmieni to cienko to widzę. Przesyłam wiosenne ;:196
U mnie podobnie - zimno, dzisiaj padał śnieg z deszczem. Ja już mam oczyszczone donice i czekam na możliwość posadzenia bratków - to zawsze moje pierwsze kwiatuszki na wiosnę w doniczkach.
Cieszę się też, że ładnie przezimowały bluszcze w donicach na zewnątrz - to wręcz nie do uwierzenia ;:173 Bluszcze niby domowe, jasnozielone. Przebarwiły się nieco na odcień bordowy, ale są zdrowe i ładne, więc jak tylko zrobi się ciepło, to powinny wrocić kolorki na zieleńsze. Bluszcz ogrodowy w gruncie też ładny - nie opuścił liści :D Zapowiada się ładny sezon :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moni to się nakupiłaś tych bukszpanów ale za taką cenę to warto było. ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, na moje potrzeby to i tak mało. Bukszpany gromadzę od blisko 7 lat, kupując każdego roku po blisko 50szt., ok.30 sporych krzaczków przenieśliśmy ze starego ogrodu, a to i tak wciąż mało. Za dużo obwódek sobie wymyśliłam wokół różanych rabat i to dlatego ;:173
Myślę, że gdybym wykupiła całe 2 regały po kilka półek każdy i po kilkanaście sześciopaków na każdej półce, to mooooże by mi wystarczyło ;:306 :;230
Tylko co ja bym wtedy robiła przez kolejne lata ;:218 A tak, powoli, spokojnie, do końca żywota jakoś dociągnę kupując co roku te bukszpanki ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam dodać, że dzisiaj u mnie spadł śnieg :evil:
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Monika :wit
No to jest teraz sprawiedliwie ;:306
A serio...u mnie jest stale około -3 w dzień, w nocy wiadomo...ja się cieszę, ze trochę przykryło nam rośliny :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja chciałabym już ciepełko :roll:
wiem, że to dopiero pierwsza połowa marca, ale ... wciąż jest ponuro, brak słońca i zieleni ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sieję, sieję, a za oknem zima :roll:
Fajna sprawa z tymi krążkami - wydają się zupełnie niekłopotliwe. W ziemi lobelia jest słabiutka, bo za każdym podlaniem kładzie się pod ciężarem wody. W krążkach namaczam od spodu i to daje chyba lepsze efekty. Wczoraj widziałam, że zaczęła lobelia kiełkować :D
A tak w ogóle tuż po pierwszym namoczeniu puchły w tempie błyskawicy
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyszła kilka dni temu pierwsza paczka z roślinami od Bilskich. Teraz mam kłopot, bo śnieg na zewnątrz, a one kiełkują na całego. Muszę chyba posadzić do doniczek ;:173
Obrazek

W związku z tym, że zima się przedłuża wybrałam się na zakupy do pobliskiego marketu. Niewiele było, więc przyjechała tylko z doniczkami małych narcyzów. Postawiłam doniczki na parapetach i od razu zrobiło się wiosenniej.
Obrazek

Przybył mi też fiołek - biały, zwyczajny, ale o tej porze roku, gdy zima nie daje za wygraną, najważniejsze, że ma kwiaty :D
Obrazek

Moja walentynkowa azalia wciąż pięknie kwitnie - miałyście rację - straszna z niej pijawka i potrzebuje duuużo wody. Poza tym jest zupełnie bezobsługowa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Moni:)

Ja ze swoich krążków nie jestem zadowolona,24 mi zgniły i poszły do kosza z nasionami heliotropa ;:14 Nie pytaj co ja źle zrobiłam,po prostu nie wiem... ;:222
Drugie krążki polskiej produkcji już spisały się dużo lepiej z wysianą lobelią...mam też lobelię posianą w kuwetce i mówię tak kuwetkom ;:108
Mam większą kontrolę ...tak mi się wydaje:)
Wiosennie u Ciebie,no pewnie,trzeba samemu przywołać wiosnę,to może wreszcie ją ujrzymy ;:224
Co zamówiłaś w tym kartoniku?

Pozdrawiam :wit
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Moni ,albo do doniczek albo do lodówki na kilka dni.
Ślicznie u Ciebie na parapetach, tak świeżo i niewinnie.
Marzą mi się już Twoje wschody i zachody słońca nad ogrodem.
Pozdrawiam
Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”