Hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego

Post »

lojka 63 pisze:Wspominasz o różach piennych masz na myśli takie na pniu? czy pnące po pergoli
a jednak mocno sie napracowałem, bo .... słabo myślę :oops: - mam róże PNĄCE (a nie pienne) właśnie takie rozpięte na pergoli - zazwyczaj je owijałem włókniną , ale dwie ostatnie zimy dały im radę - musiałem czekać aż odbiją od ziemi.
Wziąłem się na sposób - nie przeplatałem, przez pergolę i przed zimą położyłem na ziemi okrywając włókniną - pierzynka śnieżna je otuliła i .... jestem dobrej myśli.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzięki myślę że będę brać przykład tylko czy nie pękną u podstawy jak dostaną ciężaru ze śniegu ale to już nie wymyśli zawsze jest coś na pewno taki sposób pewniejszy na przemarzanie. :wit ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja pienna Ekscelsa ma tylko zabezpieczone miejsce szczepienia, a Irenka swoje pienne przewraca na ziemię tak jak robisz z pnącymi An .Dzisiaj był zbyt mocny wiatr i tego ciepła nie wyczuwało sie tak bardzo jak wczoraj .No to miłego jutrzejszego grilowania z żoneczką .Wiosenka obfita a żonka pracowita i o kawkę zadbała i mężusiowi podała :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:.Wiosenka obfita a żonka pracowita i o kawkę zadbała i mężusiowi podała :wink:
;:138 o tak Jadziu! bardzo smakuje mi kawa gdy to ona zrobi - niby jest ta sama miarka, trn sam kubek, a smak .... inny.
Wiem! ona do kawy dodaje .... szczyptę miłości :heja
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit :wit ;:223 ;:223 A ja.... zamiast spędzać czas na ogródku, to muszę załatwiać nie swoje sprawy. Ciągle mnie ktoś-gdzieś potrzebuje!!!! ;:223
;:138 Zazdroszczę Wam tej kawki na działce. Jutro muszę to zrobić i ja!!!! Pozdrawiam!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosia1 pisze: muszę załatwiać nie swoje sprawy. Ciągle mnie ktoś-gdzieś potrzebuje!!!!
pomagasz innym - wróci Ci się to z nawiązką ... ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Any :wit Nie bądż taki optymista z ta WIOSNĄ ,bo dzisiaj na TVP -2 mówili ,że weekend to będzie śnieg i -12 w nocy ,idzie jakiś niż nad Polskę ;:oj
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Any Piękne te zwiastuny wiosny ;:215
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ty mnie Ewiczko nie strasz! - ja juz zimową kurtkę oddałem bezdomnym ;:oj
Dzisiaj było +14 tylko halny, aż do nas sięgał i to przeszkadzało.
Nic to - siedzieliśmy sobie w zaciszu na słoneczku - rozleniwieni, pijąc kawusię (bo wczoraj wszystko co trzeba porobiliśmy).
Zadzwonił syn - dowiedziawszy się że zaraz upieczemy kiełbaski, w te pędy z synową podjechali i .... przywieźli ryby. Zaraz je naszykowałem, przyprawiłem i ugrillowałem - aha! syna dobrze wychowałem :wink: mimo, iż autem przyjechali to tatusiowi piwo przywiózł :D
Sezon rozpoczęty - dwa tyg. wcześniej niż w ub.r.

Tak jak wczoraj przepowiedziałem - dzisiaj zakwitły krokusy i do tego ... przyleciały szpaki ;:138

Obrazek

Dowiedziałmm się ważnej rzeczy (Asma podpowiedziała). Nie można budek lęgowych wieszać zbyt blisko siebie. To dlatego w moich dwóch mieszkały ptaki na zmianę - nigdy nie zasiedlały jednocześnie.
Dzisiaj je przewiesiłem - dwie wiszą na drzewach, a pozostałe dwie z dwóch stron altany.
Ptaki zaraz zajrzały do tych na drzewie, a nawet w jednej już ... chyba zamieszkały :heja
Jutro dokładnie będę obserwował - tylko się nalatam, bo każdą widać z innego miejsca.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szkoda ,ze nie mam gdzie zawiesić takich budek ;:174 ;:174 .Wieczorem ślicznie śpiewały kosy aż miło sie słuchało :heja U mnie tylko 1 krokus zakwitł jak na razie ,ale armia czeka juz w przedbiegach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Any :wit Ja też korzystam z uroków wiosennych "wybryków" ,bo jest super ale chyba w tym roku jak mówisz wszystko wcześniej. ;:215 Fotka tych szpaków fajna ;:333 Ciekawa rzecz z tymi budkami jak są blisko siebie -nie przypuszczałam ,a ptaki też swój rozumek mają :;230
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak Jadziu! wieczorny koncert kosa to ulubiona moja melodia. Siada na najwyższym drzewie i gwiżdże - ja mu gwizdaniem odpowiadam, on głowę przekrzywia - patrzy kto to fałszuje i ... dalej swoje trele posyła w przestrzeń :D
Ewiczko mieszkam w blokowisku i .... pomyślałem, czemu by ptaki nie mogły mieszkać razem? :;230 pomyliłem się, one mają swoje terytoria - ciekawe jak je znaczą? bo pieski to wiem - widziałem jak to robią ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

JAKUCH pisze:Szkoda ,ze nie mam gdzie zawiesić takich budek ;:174 ;:174 .Wieczorem ślicznie śpiewały kosy aż miło sie słuchało :heja U mnie tylko 1 krokus zakwitł jak na razie ,ale armia czeka już w przedbiegach
na pewno możesz ;:108
ptaszki mieszkają w budkach koło balkonów,na ścianach bloków,w skrzynkach pocztowych to czemu by nie u Ciebie?
pospiesz się-budki wieszamy do 15ego :)
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANY :wit Okazuje się,że każde stworzenie rozum swój ma i chce być niezależne. Nam kasa i wiele innych okolicznoći na to czasem niepozwalają a ptaki są chyba bardziej niezależne . Stąd powiedzenie "wolny jak ptak' . Zauważyłam ,że ptaki się nawet nienawidzą , robią sobie na złość, atakują się przy jedzeniu , sroki są ujęte bardzo ,chociaż to piękne ptaki :;230 Dużo mówię ale ornitologiem nie jestem - tylko obserwatorem :heja
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju!
witam poniedziałkowo życząc dużo słoneczka...mimo powrotu zimy.
U mnie napadało około 10 cm śniegu...a o 8:00 termometr wskazywał -5C.
I pomysleć,że tydzień temu rozpoczęliśmy sezon grillowy... :tan
Ani pierwszy bocian ...ani niedźwiedź obudzony ze snu zimowego...nie zagwarantowal nam wczesnej wiosny
Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”