. Zdjęłam wszystkie ocieplenia, rozgarnęłam kopczyki, podlałam donice, wygrabiłam trawnik przed domem, oczyściłam z liści rabatę cisowo-kamienną przed domem, rabatę z rododendronem. Nie popryskałam Promonalem, bo było za wietrznie. W przyszłym tygodniu jak się uda zrobię oprysk i będę cięła trawy, lawendę, krzewy.
 . Zdjęłam wszystkie ocieplenia, rozgarnęłam kopczyki, podlałam donice, wygrabiłam trawnik przed domem, oczyściłam z liści rabatę cisowo-kamienną przed domem, rabatę z rododendronem. Nie popryskałam Promonalem, bo było za wietrznie. W przyszłym tygodniu jak się uda zrobię oprysk i będę cięła trawy, lawendę, krzewy.Kilka zdjęć:
parapetowa lobelia coraz większa i w końcu ruszyła się tunbergia:
Życzę wszystkim miłego dnia!!!

trawnik dopieszczony, że mucha nie siada
 trawnik dopieszczony, że mucha nie siada  

Pięknie... I zazdroszczę. Ja chce do ogródkaaaaa
 Pięknie... I zazdroszczę. Ja chce do ogródkaaaaa  

No wiesz, fachowcy, zwiększone koszty bo zawsze "coś" wyskoczy, nieobliczalna pogoda.... czuje lekki strach ale też dreszczyk podniecenia na myśl o późniejszych efektach
  No wiesz, fachowcy, zwiększone koszty bo zawsze "coś" wyskoczy, nieobliczalna pogoda.... czuje lekki strach ale też dreszczyk podniecenia na myśl o późniejszych efektach  
 , ale na chwile obecna nic mi więcej nie potrzeba, no może jeszcze więcej ciepła.
 , ale na chwile obecna nic mi więcej nie potrzeba, no może jeszcze więcej ciepła. ale pięknie! Wiosna już tak daleko u Ciebie zaszła, ze zima nie ma jak wrócić
   ale pięknie! Wiosna już tak daleko u Ciebie zaszła, ze zima nie ma jak wrócić  Zazdroszczę...
 Zazdroszczę... 

Dzisiaj i u was chyba cudne ciepełko co ?
 Dzisiaj i u was chyba cudne ciepełko co ?

nie ma
  nie ma  a tak się przez tą chwilę do niego przyzwyczaiłam że aż dzisiaj się tak niemiło wstawało
 a tak się przez tą chwilę do niego przyzwyczaiłam że aż dzisiaj się tak niemiło wstawało  Muszę poczekać na koleją porcję ładnej pogody.
 Muszę poczekać na koleją porcję ładnej pogody.