Moja działka - rydnor - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Moja działka

Post »

Witam;Zuzię,Coccinellę,Krzyśka,Zenobiusza,Noena. Zuziu lata praktyki na działce robią swoje,dziękuję za uznanie.Kwiaty to specjalność żony,jeżeli juka zakwitnie to będą fotki.Dzisiaj nie byłem na działce,nie wiem jak wygląda po wczorajszej burzy.Wichura +ulewa +błyskawice.Jutro pojadę.Coccinella, na jesień musicie zrobić porządek z jabłoniami.Oglądałem Twoje zdjęcia u Krzyśka, podobały mi się .Krzysiu,wpisałem się u Ciebie, nim wszedłem na moją stronę.Na tego boćka czkaliśmy chyba 3 lub 4 lata.I się udało. Zenobiusz,te świerki są od początku założenia działek, czyli 25 lat.Odległość między nimi ok.5 m.Pierwszy właściciel nie miał wyobraźni, co to wyrośnie za parnaście lat.Ale są ładne. Noen,powiem sąsiadowi o zainteresowaniu, jakie zrobiły jego świerki,chociaż on o tym nie wie,bo jak robiłem zdjęcie,to nie było go na działce.Będzie zadowolony.Widzę,że i Tobie bociek się podoba,może stanie się godłem naszego ogrodu. Serdecznie pozdrawiam.Ryszard.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No widzisz ale się na boćka doczekałeś. Fajnie mieć takiego ptaka w ogrodzie. Symbol szczęścia podobno. :D
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Krzysiu;zrobię boćkowi więcej zdjęć,tylko,że dzisiaj nie mogłem jechać na działkę,tak czasami wychodzi,są ważniejsze sprawy do załatwienia.Ale jutro nie odpuszczę,mam w planie cięcie żywopłotu i sprawdzenie działki po silnej burzy.Pozdrawiam.Ryszard
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Okej nie martw się z działką będzie wszystko okej, no a zdjęcia boćka chętnie pooglądam. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Ryszardzie. Dzisiaj zajrzałam ponownie do Twego ogrodu. Jak to dobrze, że Twoja Małżonka tak super pomyslała i wciągnęła Cię w ogrodowy świat. Teraz widać ile serca włozyliście w działkę. Super,że masz aparat to z pewnościa będzie co oglądać. Moja działka to jeden bałagan, ale kiedyś mam nadzieje też będzie taka jak Twoja (no nie dosłownie). Pan bociek - świetnie, że masz takiego sąsiada, u mnie tylko sroki latają :lol: i wrzeszczą.Świerk przepiękny i bardzo mi sie podoba Twój warzywnik. Matko kiedy ja dojde do takich efektów. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i żonę. Zajrzę znów za jakiś czas. Pa :wink: :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Giga45;Dzięki za wizytę.Tak to prawda,że "sprężyną",była żona.Najważniejsze ,że się udało i obecnie ja jestem częściej na działce.Co do stanu działki,to zawsze może być lepiej lub inaczej.Będziesz mieć tyle lat działkę,to będzie jeszcze piękniejsza niż nasza.Czego Ci serdecznie życzę.Dziś byliśmy na działce,czereśnie zaczynają dojrzewać ,na razie bez robali,oby tak dalej.Dość mocno popadało,nie musiałem podlewać.Szybciej wróciliśmy do domu.Będę na Forum po7.07 wyjeżdżamy na coroczny "obóz wędrowny".Pozdrawiam Ryszard.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Rysiu nie wiedziałem że lubisz wędrować :?: :!: To gdzie to jedziesz. I co bociek miał już sesje zdjęciową, czy dopiero będzie ją miał :?: :!: :D
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Witam;po krótkim wypadzie w zielonogórskim.Obóz szybko minął i wszystko wróciło do normy.Uczestnicy ,i starzy i młodzi zadowoleni,pogodę mieliśmy wspaniałą - upał.Często chodziliśmy się kąpać,o ile była taka możliwość.A ,była w m.Goszczanowo,gdzie mieszkaliśmy w szkole podstawowej(PTSM).W Zielonej Górze zwiedziliśmy,Palmiarnię i głównie Stare miasto,podpinam zdjęcia. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Jeszcze raz muszę przesłać fotki,coś nie wyszło.Następne będą lepsze.Pozdrawiam.Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ryszard jakie piękne zdjęcia. Palmiarnia wygląda na całkiem nowy obiekt, a stare miasto ma swój urok. :!: Fajnie że pamiętałeś o zdjęciach. :)
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No a tak po za tym witaj ponownie w naszym gronie. :D
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Dzięki Krzysiu za miłe powitanie.Późno siadam dziś do kompa.Cały dzień z żoną spędziliśmy na działce,zawsze jest coś do zrobienia.Przyszedł czas zbiorów wiśni i czereśni,co zebrałem jest na foto.Kwitnie juka, przesyłam fotki.I parę zdjęć z Palmiarni w Zielonej Górze.Pozdrawiam Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Coś zdjęcia mi się pokićkały,najgorzej jak jest ich dużo. Obrazek Obrazek Obrazek tosik.pl/pokaz_obrazek/db2a8ded56383488.html]Obrazek[/URL] Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Re

Post »

zbiory...mniam...mniam.....pyszne :D
a co to....to na ostatnim zdjęciu?
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Rysiu zbiory to masz i to nie małe. Będzie co konsumować przez całe lato. Pewnie jakieś smakołyki żona z nich przyrządzi. Zastanawia mnie co to jest na tych końcowych zdjęciach bo listki są jak od zielistki ale kwiaty... :?: :shock: :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”