Erazm;widzę że przeglądasz zdjęcia.Jeszcze trochę sprawia mi to kłopotu ale idzie coraz lepiej.Stopniowo będę dosyłał więcej.Co do żywopłotu to jest co obcinać,przy pomocy drabiny.I nic więcej nie chce mi się przy nim robić.Wiem że można go różnie formować.Taka ściana też ładnie wygląda.Pozdrawiam Ryszard.
Witam;Oglądających moje zdjęcia.Działka jest standardowa- 300m2.W miejscu gdzie ją mamy jest ponad 400 takich działek.Jest to największy obszar działek w Toruniu.Naszą działkę prowadzimy z żoną 25 rok.Kawał czasu.Na takiej działeczce chciałoby się mieć jak najwięcej drzew,warzyw.kwiatów itp.Nie wszystko da się prowadzić,trzeba się zdecydować co się chce.Mamy czereśnie, wiśnie,śliwy jabłonie ,winogrono,trochę krzaczków;agrest, porzeczki,aronię. Stroną warzywną i kwiatową zajmuje się żona.Noen;tak to jest Tamaryszek,pięknie kwitnie.Giga45;nie przejmuj się pomyłką,mylić się to ludzka rzecz.Krzysiek86;będzie więcej zdjęć,kłopot w tym ,że nie mam cyfrowego aparatu muszę wołać syna.Myślę, że niedługo będę go miał.Oj,rozpisałem się,trzeba iść spać.Serdecznie Pozdrawiam Ryszard.
Żywopłocik jest super:) Też mam działeczke 300 m2. Ja jestem nowicjuszką bo kupiłam ja dopiero w tym roku:) Co nie zmienia faktu że gdyby nie praca to pewnie cały czas chetnie spędzałabym w ogródku. Moi dwaj panowie też uwielbiają tam jeździć.
Ale fajnie dzięki że dodałeś nowe zdjęcia. Działka wydaję się być spora i na pewno jest bardzo zielona. Planujesz dodać troszkę koloru do niej. Mam na myśli jakieś krzewy o ozdobnych liściach na przykład pęcherznica kalinolistna Diabolo?
Witam;Udało mi się zamieścić nowe zdjęcia,jeszcze coś tam wygrzebię.Późno już jest,oglądałem mecz i jak to bywa sędzia był głównym aktorem na murawie.Było minęło. ines1976;Ja na początku mego "działkowania",wcale działki nie chciałem,tylko dzięki żonie, powoli się wciągałem,a z czasem polubiłem i tak jest do dziś.Dobrze że Twoi lubią działkę od początku. Noen;Trochę drzew jest, ale to nie znaczy,że jest dużo owoców.Zeszły rok był fatalny,spóźniłem oprysk na śliwkach,w czereśniach robale,po raz pierwszy,jabłka mizernie ,jedynie gruszka Konferencja mogła zadowolić.W tym roku pilnuję terminów oprysków i chyba będzie lepiej krzysiek86;Kolorów na działce mamy dosyć, żona dba o to i lubi coś zmieniać,dosadzać ,może podejmie Twoją propozycję.Dziękuję.Pozdrawiam serdecznie.Ryszard.