Misiu, no Twojemu eM się trochę nie dziwię, bo rozwiązanie pozostawia trwałe ślady w ścianach, ale że to regips przeznaczony do usunięcia to szkoda żadna. W przyszłości to chciałabym mieć taki regalik z prawdziwego zdarzenia, ale na razie dobre i to, zwłaszcza, że eM ciężko jest zmusić do prac okołoogrodowych jak dom odłogiem leży.
Krysiu szkółka w Karpaczu, jeśli chodzi o hortensje i to co kupiłam jest jednak sporo droższa i nie wszystko też mieli. Poza tym zanim się zdecydowałam w końcu na miejsce zakupu, to zamieścili ofertę na dalsze miesiące tego roku i tam jest sporo teoretycznie interesujących mnie rzeczy, więc planuję zajrzeć do nich ponownie koło maja i wtedy ew. dokupić resztę.
Basiu, polecam wątek Czy wysiewacie już nasiona warzyw i Przygotowywanie rozsady przez początkujących ogrodników: oba to kopalnie wiedzy na temat robienia rozsad i stamtąd zaczerpnęłam pomysł podkiełkowywania na ligninie (pomysł regału na rozsady też). Ja kiełkowałam na płatkach kosmetycznych, przykryte taką plastikową tacką po mięsie na górze pieca. Tam jest co najmniej 25 stopni więc idealne warunki szklarniowe. Patrzyłam przed chwilą i kolejne nasiona puszczają kiełki, więc metoda ewidentnie działa i tak samo będę postępować z pomidorami i papryką ogrodową