AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Post »

Piękne widoki na morze, tego Ci zazdroszczę. ;:131 ale już szkockiej pogody to nie bardzo ;:185
My mamy zimę z całymi 'urokami' ale to lepsze niż ta chlapa co była ostatnio. ;:173
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ago u Ciebie wiosna już tuż, tuż , a u mnie sporo śniegu spadło ,jestem ciekawa jak długo poleży? .
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko a u mnie od wczoraj troszkę zimy śniegu posypało i ma nadal sypać.Właściwie dobrze że troszeczkę zimy. pozdrawiam ;:138
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Maria - u mnie nadal bezśnieżnie, ale chłodniej ;:224

Edulkotku - czyli miałaś namiastkę Szkocji ;:333 u mnie chlapa non - stop :(

Agness - Aguś, bo ogród w roztopach, roslinki gniją, więc lepiej widoki pokazywać ;:131

Nutka - na widoki faktycznie narzekac nie można. Kraj jest bardzo malowniczy, choć trochę surowy.

Lulka - a ja bym chciala zimę bez takiej ilości deszczu :|

Elu - a u mnie dalej deszczowo ;:145

Margo - niestety i u nas zapowiadają załamanie pogody ....

Wandziu - róznica spora, bo w tym roku cały czas utrzymują się dośc wysokie jeak na zimę, temperatury. Roślinki ruszyły z wegetacja, a tu straszą załamaniem pogody i mrozami...

Loki - porobiło się z ta pogodą, nieprawadaż? U mnie dalej deszczowo.

Peonia - witaj :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogodowo u mnie czyste szaleństwo ! Dziś widziałam kwitnące krzewy forsycji :shock: :shock: :shock: A prognoza na najbliższe dni jest nieciekawa... zapowiadają załamanie pogody, ochłodzenie, i spore przymrozki.
Zresztą ochłodzenie już dziś było odczuwalne - po utrzymujących się dość długo temperaturach w przedziale + 8 do +10 stopni, dziś termometry pokazywały tylko 3.

Niestety wiele roślin ruszyło z wegetacją na całego....
róże mają duże przyrosty:
Obrazek

Obrazek

ruszyło też kilka host. Liście już mają obgryzione przez ślimaki czy tez inne roslinożerne...
Obrazek

clematisy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedynie skimmia wyglada tak jak powinna o tej porze roku:
Obrazek

CO robić z rózami ? To pnące... Okrywac je jakoś ????????? W weekend ma być w nocy 0 stopni a nad ranem może chwycić lekkki przymrozek...... ;:145 Poradźcie coś :(

Ziemia jest tak nasiąknięta wodą po tych ulewach, że jak teraz chwyci mróz to chyba wszystko mi wymarźnie.
CO do opadów - wyczytałam że ostatnie 9 miesięcy było najbardziej deszczowe od momentu kiedy na wyspach zaczeli pomiary. Czyli od 1796 roku :shock: I jak tu się nie załamac ogrodniczo ;:124

-- 11 sty 2013, o 20:03 --
e-genia pisze:Witaj Ago u Ciebie wiosna już tuż, tuż , a u mnie sporo śniegu spadło ,jestem ciekawa jak długo poleży? .
Gieniu, u mnie niestety pogoda płata takie figle, że aż strach..... jakiś obłęd. Nie wiem które z roślin przetrwają ten cały pogodowy galimatias :roll:
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Witaj, ale wiosnę widzę tutaj. U ciebie zawsze wszystko szybciej się rozwija. U nas mrozik i śnieżek. Brr..
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga widać że rośliny ruszyły na całego. Róże wytrzymują przymrozki do -2st bez problemowo , zwłaszcza takie nowe wiosenne przyrosty. Gorzej jak będzie jeszcze zimniej. U nas zeszłego maja był mróz do -9st a ucierpiały tylko nieliczne róże, tzn pąki tych róż, inne zdrowo przeżyły i zakwitły nawet dość ładnie.
Bądź dobrej myśli ale na wszelki wypadek jakby zapowiadali większe przymrozki naszykuj sobie jakieś kartony żeby okryć róże.
Oglądając swoje zdjęcia z maja widziałam dość spore liście host ale w czasie przymrozków nie ucierpiały zbytnio. ;:173
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza - roślinki sie pospieszyły, temperatury były wiosenne ;:108 Teraz nadciąga ochłodzenie...

Majeczko - mówisz że róze do -2 ??? Dzięki !! Sprawdzam prognozy, i jak pokażą większe mrozy to postaram się coś pookrywac.... te największe przyrosty to na pnących ;:131 mam tylko agro do okrycia - nie wiem na ile to pomoże, ale nie mam innego wyjścia. O hostę się nie martwię - licze ze jak ja mrozi, to później znowu odbije.

aha - i chciałam jeszcze zapytac co i jak z przycinaniem róż - czekać prawda ? Teraz za szybko na takie działania, choć forsycja juz kwitnie w szkocji ;:219
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga u Ciebie to jest już wiosna skoro kwitną forsycje ;:202 ale z przycinaniem róż poczekaj aż pogoda się poprawi i nie będą grozili przymrozkami, no i żeby zaraz nie czaił się deszcz ani żeby nie przypiekało słonko. Najlepiej w pochmurny w miarę ciepły dzień. ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Aga u Ciebie to jest już wiosna skoro kwitną forsycje ;:202 ale z przycinaniem róż poczekaj aż pogoda się poprawi i nie będą grozili przymrozkami, no i żeby zaraz nie czaił się deszcz ani żeby nie przypiekało słonko. Najlepiej w pochmurny w miarę ciepły dzień. ;:108
Majeczko - piekące słońce to tu nie grozi :lol: gorzej z deszczem - pada i pada ... kołomyja z ta pogodą ! Dziś padał deszcz ze śniegiem :evil:
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś rzeczywiście u Ciebie całkiem wiosennie ja bym zaczekała z obcinaniem róż na to masz czas a obetniesz to zmarzną. Natomiast jak clematisy mają już takie pąki i jeżeli będzie zapowiedź przymrozków to bym okryła włókniną. A Ty zrobisz jak będziesz uważała .Ale możesz posłuchać doświadczonych . pozdrawiam ;:168 ;:168 ;:168
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

U mnie też rośliny spieszyły się, spieszyły, a tu w nadchodzącym tygodniu ma być -10°C... Aż się boję, co to z tego wszystkiego będzie... Zwłaszcza o irysy holenderskie ? które już wybujały na dobre trzydzieści centymetrów ? się martwię.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

U mnie dziś rano było -6, śniegu nie ma, opady zapowiadane są dopiero na wtorek. Moje róże też już zaczęły jakieś małe listki wypuszczać, ale nie okrywam. Jak przemarzną, to najwyżej krócej obetnę, mają tylko kopczyki z ziemi na 10 cm.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lOKI przepraszam że na wątku Agi zapytam na jakim terenie już takie symptomy wiosny są?????? bo nie mogę sama rozszyfrować pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Agata, masz jakieś szczególne plany ogrodowe na ten rok?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”